2 kg oksekjøtt (grytekjøtt er bra)
1 kg løk
2 fedd hvitløk
2 buljongterninger
4 ss paprikapulver
(2 ss tomatpuré)
vann
Hakk løken, og brun den i en gryte. Når den er gyllen, trekk gryta av plata og tilsett paprikaen. Ha deretter litt vann i for å unngå at paprikaen brennes. Ha i hvitløk, buljongterninger og tomatpure. Skjær kjøttet i terninger, ca. 3x3 cm. Legg det over løken, og fyll opp med vann til det dekker kjøttet. La det småkoke i 2-3 timer, jo lenger jo bedre. Bør kanskje jevnes litt på slutten, men det er ikke nødvendig. Serveres med en grønn salat og rundstykker.
(Du kan også tilsette en finhakket paprika for en litt annen smak)
Da lager jeg heller gulasjsuppe. Litt mindre biter, litt mer vann, med potet, paprika og gulrot i. Når jeg lager ekte vare vil jeg ha den som jeg spiste den der nede, som en god venninne lærte meg. Helt fantastisk mat!
Ved siden av gulasjen er det veldig godt med knedlíky
[font=Verdana][/font]
500 g mel
1½ dl melk
½ pakke gjær
2 ss. nøytral olle
salt
1 egg
Melken varmes og has i en bolle. Rør gjæren ut i melken, ha i resten av ingrediensene. Deigen skal være "passe", hverken veldig løs eller veldig fast.
Heves i 30 minutter.
Del deigen i tre emner, rull emnene til pølser og legg dem i kokende vann i ca. 20 minutter.
Kokte knedliky skjæres i skiver på ca. 1 cm.