I går var vi på besøk hos noen venner og fikk servert noen helt avsindig gode fyllte horn. Jeg er egentlig ikke spesiellt begeistret for "pizzahorn" uvisst av hvilken årsak, men disse hornene fyllt med philadelphiaost og skinke traff meg midt i hjertet! Dette blir en favoritt her i huset iallefall, både gubben, jeg og ungene forsynte oss grovt av fatene....:fnis:
Måtte selvfølgelig be om oppskriften, og deler den derfor her med dere. Oppskriften er dobbel porsjon, og gir 16-20 STORE horn, men vertinnen i går hadde laget de veldig små og det likte jeg kjempegodt! Hun hadde ca 4 plater fyllt med små horn, og da vi gikk tror jeg det kun
lå igjen 4-5stk....:flau:
Fyllte horn m\Philadelphia
100gr smør
ca 1.2kg hvetemel (spar igjen mel til utkjevling)
2ts salt
1ts sukker
70gr gjær
4dl lunkent vann
Alt det tørre samles først. Det våte helles i til slutt. La heve på lunt sted ca 1time.
Ost\Skinkeblanding:
2 bokser Philadelphia naturell
1 boks Philadelphia m.gressløk
1 pk kokt påleggskinke (first price er en fin mengde). Skjæres i små biter.
Kjevle ut deigen og del opp i "pizzastykker". Legg i 1ss fyll hvis du lager små horn, 2ss hvis større horn. Rull sammen.
Stek ca 15min på 225c til de er gyllenbrune.
Jeg har hatt et sånt til frokost. Rest fra i går. Men jeg bruker vanligvis tubeost istedenfor philadelphia, jeg skal jammen forsøke philadelphia en gang. Nå finnes jo ikke tubeost med gressløk mer. Om sommeren bruker jeg gressløk fra hagen. Gressløken er viktig.
Ja, det stemmer det ang gressløken og Philadelphia. Men de hadde løst problemet ved å kjøpe fersk gressløk så det gikk jo fint. Gressløken er viktig - meget viktig!!!
De sa at de ikke hadde funnet det i butikken her, men nå bor vi ute i provinsen altså så det er nok kanskje ikke helt målbart for resten av landet. Jeg aner ikke, for mine Philadelphiakjøp begrenser seg til naturell når det skal lages ostekake i heimen...
Pleier lage slike etter nesten samme oppskrift.
Jeg pleier bruke Philadelphia naturell og har i masse gressløk utenom (fersk eller tørket)
Pensler de med egg og strør over karve før steking :nam:
Fikk ikke tak i Philadelphia med gressløk, og heller ikke gressløk "naturell". Tør jeg lage disse med Philadelphia med tomat og pesto?? Har en skinkepakke som må brukes i dag, så det hadde vært kjekt.
Jeg synes det høres litt kvalmende ut med så mye Philadelphia? Det er ikke det, altså? Jeg er skeptisk men har lyst å prøve, men det er jo litt dyre horn å mislykkes med da. Men jeg kan lage halv porsjon, feks.
Det hørtes litt bedre ut ja. Jeg kan jo prøve begge deler og se hva som blir best. :hmm:
Seksåringen min skal ha ei venninne på overnatting fra lørdag til søndag, tenkte å lage små minihorn til jentene.
Jeg syntes ikke dem var så veldig knallgode akkurat.... bare helt greie. Ble litt mye philadelphia ja, og kremosten gjorde det litt "tørt" på et vis?til tross at det var mer en nok fyll... Liiker fyllet litt mer flytende tror jeg? og ble litt mye philadelphia-smak rett og slett tror jeg... Kommer ikke til å lage dem igjen med det fyllet iallefall.
Men deigen var god! :)
Jeg pleier bruke 2 bokser philadelphia ost (naturell, blander i masse tørket gressløk) i den oppskriften jeg pleier lage og da blir det ca 48 horn. Legger ca. en stor teskje med fyll på hver. Synes det er passe mengde ost, men smaken er jo som baken osv.. :)
Ja, sånn vanlig kokt skinke. First Price sine er ganske rimelige i forhold til mengden, er det 250 gram eller noe sånt? Men de er litt nasty, synes jeg, de virker så "slimete", så jeg ville nok brukt bogskinke eller Gilde mager skinke eller noe sånt.
Jeg er vanligvis litt lat og orker ikka lage horn, men bruker å kjevle ut en brøddeig (ganske fin) til et raktangel og legge i fyll alt ettersom hva jeg har liggende. Så ruller jeg det sammen til et brød og steker det. Kaller det vanligvis pizzabrød (kjøttdeig, ost og tomatsaus) eller skinkebrød (ost og skinke) eller andre tilfelsige varianter, smøreost skal jeg jammen meg forsøke i morgen.
Takk for svar. Jeg sto foran påleggshylla i butikken på en elendig surfetelefon(HTC). Dessverre er jeg nok et hakk tregere enn de fleste, for bogskinke er vel sånn på boks? Jeg kjøpte Familieskinke (Gilde?), og skal bake litt i morgen tidlig til å ha med på skitur. Ikke fant jeg hverken frisk gressløk eller Philadelphia med gressløk, men jeg fant en spennende økologisk nyhet med ramsløk. Dette kan bli spennende. :knegg: