Susse sa for siden:
Min kjære har bursdag i morgen og ønsker seg veldig en brownie med appelsinsmak. Finner kun en oppskrift på Tine, men ville gjerne hatt en som noen har prøvd ut og vet er god.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Susse sa for siden:
Min kjære har bursdag i morgen og ønsker seg veldig en brownie med appelsinsmak. Finner kun en oppskrift på Tine, men ville gjerne hatt en som noen har prøvd ut og vet er god.
Albertine sa for siden:
Her finner du noen tips.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg har laget sjokoladefondant med appelsin (og mint, ikke samtidig altså), og da har jeg rett og slett bare byttet ut hele eller en del av sjokoladen med sjokolade med smak. Freia dark orange er jo kjempegod og kan brukes istedetfor vanlig sjokolade. Sjokoladefondantene er hvertfall blitt helt sykt gode, spesielt den med mint. Der brukte jeg Freia dark mint.
Susse sa for siden:
Iset det må være kake, han skal ha med på jobben.
Albertine: får ta en titt på diverse linker der !
Dixie Diner sa for siden:
Ja, men siden det funker så bra på skokoladefondant så bør det jo funke like bra i brownies, det kan jo liksom ikke gå galt når man kun bytter ut sjokoladen med smakssatt sjokolade. Nå fikk jeg lyst å lage selv, men har ikke appelsinsjokolade i hus.
Susse sa for siden:
Har ikke appelsinsjokolade her jeg heller, men tenkte å prøve meg med å finrive skall og presse saft, har et par økoappelsiner liggende.
Dixie Diner sa for siden:
Høres bra ut det, det kan jo ikke mislykkes. Det verste som kan skje er vel bare at det ikke smaker nok appelsin, men du smaker jo bare på røra og tilsetter mer skall, feks. :)
Lizzie sa for siden:
Denne pleier jeg å lage hver påske fordi jeg får brukt mange egg:
375 g margarin /smør
6 egg
6 dl sukker
2 ss vaniljesukker
1 dl kakao
saft og skall av 1 appelsin
4,5 dl hvetemel
Smelt margarin/smør og avkjøl litt. Visp egge og sukker til eggedosis. Ha i vaniljesukker og kakao og smak til med appelsin. Bland i melet og margarinen/smøret. Hell røren i smurt langpanne på ca 30x40 cm og stek på 150 grader i ca 35 minutter på nederste rille.
Denne er sinnsykt god!
Susse sa for siden:
Jeg lagde min egen kombi av Tine og Lizzies oppskrifter :D
300 gr. meierismør. 250 av dem rørte hvitt med sukkeret, 50 gr. smelte jeg med sjokoladen.
2 dl sukker
2 plager mørk god sjokolade
1,5 dl hvetemel
1 ts bourbonvaniljesukker
6 egg
Malte mandler, tok det jeg hadde liggende, tipper ca 2 dl før maling
1 stor økoappelsin, rev skallet, presset saften.
Rørte sukker og smør først, så i en og en eggeplomme. Hadde i mandlene. Smeltet sjokoladen og rørte i. Pisket eggehvitene stive og vente inn, juice og appelsinskall til slutt. I liten langpanne 175 gr. 25 min.
Smaker smeltet firkløver med appelsin. :hjerter:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.