Jeg tenkte å ordne med et lager av middager før foreldrepermisjonen starter og husker at Veronal laget opp lasagner og pizzabunner så det har jeg tenkt å blåkopiere.
Er det noen som har tips til andre middager som er greie å lage etter samlebåndsprinsipp og fryse ned og som holder seg noen måneder?
Fiskegrateng, lasagne, pizzabunner. Tomatsausforråd. Noen tomatsausporsjoner med stekt karbonadedeig kan også være noe hvis man spiser middager med tomatsaus og karbonadedeig. Raspe ost i foodprosessor og pakke ned i porsjonspakker til gratinering, topping på pizza osv. (jeg avskyr å raspe ost - jeg ender som regel opp med raspede fingertupper eller knoker).
Vi lager også kjøttboller som vi fryser ned. Dessuten steker vi kyllingfileter i store mengder som vi skjærer opp etter avkjøling og fryser ned. (Brukes på tur, i hurtigmiddager og i salater.)
Gryteretter er genialt ja, det kan jo lages opp en 10-l-gryte og puttes i aluminiumsformer. Jeg har en chili con carne-oppskrift som er kjempegod, den kan jeg bruke.
Det gjør vi også, steker mange fileter om gangen i ovnen og fryser ned oppskåret, genialt. Og jeg rasper alltid ost i food processoren, jeg rasper ikke noe annet enn hvitløk for hånd (rasper den med sånn liten raspegreie).
Av og til får man kasser med kyllinger på tilbud. De er selvsagt frosset i en stor klump, og det er umulig å få dem fra hverandre.
Da har jeg tint alle, dampet filetene og frosset enkeltvis, laget gryteretter av lårene, og kokt kraft på resten. Når skroget er kokt kan man plukke av masse småkjøtt som f.eks. kan blandes i stekt ris.
Saltkjøtt/grønnsakssuppe (svineknoke, potet, gulrot, kålrabi, sellerirot, et par pinnekjøttbein for smaken sin del)- tar noen timer å lage/koke, men er desto enklere å bare varme opp rett fra fryseren.
Det er det, men det kan være lurt å ha det i bakhodet. Ei i barselgruppa mi hadde fryseren full av middager, men det var løk i alt sammen. Ungen reagerte på det, og dermed var det til ingen nytte...
Så festlig! Dette er jo totalt omvendt av korleis eg har gjort det. Eg har brukt permisjonstida til å lage opp middagar til arbeidskvardagen byrjar igjen. Det er jo då eg har dårlig tid til å lage middagar. :knegg:
@MX: Det er jo et poeng, at ikke alle middagene skal ha løk i seg. :nemlig:
@Tante Sofie: Det kan jo være et poeng å gjøre det på slutten av permisjonen ja, det er jo travlest i overgangene og vi kommer til å gjøre det sånn at jeg henter eldstemann og lager middag før mannen min kommer hjem, temmelig raskt etter fødsel, så derfor er det greit å ha noen kjappe middager.
:knegg: Tenkte jeg også. Nå skal man kanskje ikke ta høyde for at man må kutte ut alt av krydder, erter, løk- og kål-grønnsaker (samt kaffe og fiber) pga kolikk, men om så skjer, må man være forberedt på å lage middagene på nytt fra bunnen av, mens resten av familien nyter Chilli fra fryseren. :humre:
Æh, jeg lager noen snille lasagner uten løk og mye krydder og slikt og så sparer vi heller chiliene til senere om ungen klikker.
(I vår familie kommer babyer stort sett i en utgave: Store, trauste babyer som greier å "slå seg av" når det blir for mye. Denne er også stor ifølge UL-målinger så jeg tror jeg får nok en slapploff som den forrige.)
Steik kjøttdeig og frys den. Så trenger du bare tine den til pasta, pizza, taco, gryterett etc.
Ferdig steikt og oppskjært okse-/ svine- /lammesteik.
Betasuppa! Lag ei svær panne til middag, og frys resten i passe mengder.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.