Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp! Tørket chili?

#1

Nenne sa for siden:

I dag skal jeg lage gresskarsuppe til middag, jeg fikk nemlig alle nødvendige ingredienser og ca. oppskrift i frukt og grønt-kassa vi fikk denn uka.

Er det noen som har erfaring med tørket chili? De er sånn omtrent halvannen av to cm lange og tørre som rosiner. Hvordan bruker jeg dem? Hvor mye bruker jeg av dem?

Hjelp!


#2

Ole Brumm sa for siden:

Jeg vil anta at du bruker de på samme måte som ferske, siden de skal i en suppe så vil de jo bli oppbløtt...
Men jeg er ingen ekspert altså, har bare brukt ferske og sånne som er i lake.


#3

Tallulah sa for siden:

Knus dem i morter og tilsett etter smak. Jo mindre størrelse på chilien, jo sterkere er de som regel.


#4

Agurke sa for siden:

:nikker:

Eller finhakk dem. De er sterkere enn ferske, så smak deg frem.


#5

Nenne sa for siden:

Tusen takk damer! :blomster:


#6

Eia sa for siden:

Oppskrift? Jeg smakte en aldeles nydelig gresskarsuppe i sør-Afrika for noen år siden!


#7

Nenne sa for siden:

Jeg kan legge den ut når jeg har prøvd den Eia. :)


#8

cilen sa for siden:

Jeg kjøper chilli og fryser de ned bare hele i en pose, så kan jeg ta opp en etter en. De er like sterke selv om de er frosne, veldig lett å kutte opp med en gang. Anbefales ikke å gni seg i øynene eller i pille nese etter man har kuttet opp en av dem. hihi


#9

cilen sa for siden:

... det anbefales kanskje ikke å pille seg i nesa under matlaging i det hele tatt.. hihi


#10

Eia sa for siden:

Heller ikke holde for hardt i chilien når du kutter (les: grave inn negler). Fytti katta som det sved under neglene.


#11

liefje sa for siden:

Jeg kjenner noen som gjorde det. :anon:


#12

Candy Darling sa for siden:

De tørkede er mye sterkere enn man skulle tro! :erfaren:

To gir en ganske så sterk suppe, vil jeg tro.


#13

Nenne sa for siden:

Jeg ble så redd for disse sterke chiliene at jeg ikke brukte dem av redsel for at ungene ikke ville spise. :o Det ble litt tamt.

Oppskriften var veldig enkel. Kutt opp purre i tynne strimler og vintergresskar i små terninger. Hell over vann til det dekker og kok i 20 minutter. Finmos med stavmikser og smak til med salt, pepper, chili og hvitløk. Ha evnt. i litt fløte eller rømme for å runde av smaken. Server med brød eller rundstykker.

Gresskar smaker utrolig godt og suppa ble god den, men vi måtte krydre en del ved bordet fordi jeg altså feiget ut med chilien. Neste gang skal jeg være tøffere.


#14

Candy Darling sa for siden:

Var ikke meningen å skremme deg helt altså, bare å gi en vennlig pekepinn! :sorry:


#15

Nenne sa for siden:

:klem: Du behøver ikke føle deg skyldig.


#16

Eia sa for siden:

Takk for oppskrift, Nenne. Jeg skal huske på å ikke være for forsiktig med krydderiene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.