I dag skal jeg lage gresskarsuppe til middag, jeg fikk nemlig alle nødvendige ingredienser og ca. oppskrift i frukt og grønt-kassa vi fikk denn uka.
Er det noen som har erfaring med tørket chili? De er sånn omtrent halvannen av to cm lange og tørre som rosiner. Hvordan bruker jeg dem? Hvor mye bruker jeg av dem?
Jeg vil anta at du bruker de på samme måte som ferske, siden de skal i en suppe så vil de jo bli oppbløtt...
Men jeg er ingen ekspert altså, har bare brukt ferske og sånne som er i lake.
Jeg kjøper chilli og fryser de ned bare hele i en pose, så kan jeg ta opp en etter en. De er like sterke selv om de er frosne, veldig lett å kutte opp med en gang. Anbefales ikke å gni seg i øynene eller i pille nese etter man har kuttet opp en av dem. hihi
Jeg ble så redd for disse sterke chiliene at jeg ikke brukte dem av redsel for at ungene ikke ville spise. :o Det ble litt tamt.
Oppskriften var veldig enkel. Kutt opp purre i tynne strimler og vintergresskar i små terninger. Hell over vann til det dekker og kok i 20 minutter. Finmos med stavmikser og smak til med salt, pepper, chili og hvitløk. Ha evnt. i litt fløte eller rømme for å runde av smaken. Server med brød eller rundstykker.
Gresskar smaker utrolig godt og suppa ble god den, men vi måtte krydre en del ved bordet fordi jeg altså feiget ut med chilien. Neste gang skal jeg være tøffere.