Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfrie rundstykker

#1

annemede sa for siden:

Ja det ha rvi lagt i dag.
Jeg har vært på tupperware party og kjøpt muffinsform i silikon. Den var helt glimrende til å lage rundstykker i. :nemlig:


#2

DM sa for siden:

SÅ flott da. :) Jeg fikk en slik silikonmuffinsform til jul. Hva gjorde du? Smurte brøddeig oppi formen og hevet?

Hvilken oppskrift?


#3

annemede sa for siden:

Jeg er ikke så flink til å bake (men veldig flink til å skryte når jeg gjør det), så jeg tok en TORO pakke med grov glutenfri blanding. (Hadde oppi en spiseskje med speltmel, tester ut magen til storesøster ja), hadde det hele i en bakemaskin, grov ut den klissete deigen med ei skei, og hadde deig opp til to-tre cm fra kanten. Første runde hadde vi helt til kanten, men de hever så godt at de veltet innover. Var godt spisende altså. Så vi kommer nok til å lage mer rundstykker, er litt lettere å spise det synes jeg enn brød. lat og ikke minst matlei.


#4

Carpe Diem sa for siden:

Ikke dumt med litt Tupper utstyr til glutenfri baking! Jeg pleier bare å sprøyte rundstykkene rett ut på bakeplaten...Men de ble nok høye og fine i muffinsformene?:jupp:


#5

DM sa for siden:

Hvor lenge stekte du dem, og på hvor mange grader?


#6

Dragen sa for siden:

Så flink du er!

Bare melblanding - ikke noe væske?


#7

annemede sa for siden:

Jeg hadde litt mere væske enn det som stod på pakken. 5dl tror jeg det var. og en god del olje, for det synes jeg er viktig.

I går bakte mannen rundstykker av Finax mel, de syntes vi ble bedre. De stektes i 25 minutter eller noe deomkring på 225 grader.

Nå har vi også fått låne noen silikonformer fra svigermor som er kjøpt på Lidl, til en brøkdel av TW prisen. Ja jeg er litt skeptisk, men de er vel produsert til næringsmiddeltekniske formål og er forhåpentligvis gode.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.