ItsOnlyMe sa for siden:
Kan noen tipse meg om gode ( og gjerne barnevennlige) oppskrifter med fisk?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
ItsOnlyMe sa for siden:
Kan noen tipse meg om gode ( og gjerne barnevennlige) oppskrifter med fisk?
ltb sa for siden:
Hjemmelagde fiskepinner - de er kjempegode!
Dette trenger du:
Filet av fisk (jeg har kun prøvd med hvit fisk)
Mel blandet med salt og pepper
Egg
Griljermel
Grillspyd hvis du vil
Vend biter av fisk i ønsket strørrelse i melet, lett pisket egg og til slutt i griljermel før det stekes. Stikk en pinne inn i hver fiskebit før de vendes i paneringen. Dette kan barna hjelpe til med å lage, fiskepinnene er kjempegode, og en kan ha konkurranse om hvem som har flest pinner på slutten av måltidet. Fisken holder seg utrolig saftig, og vi lager alltid en kjempe porsjon for å være sikker på at vi har rester. De er supre kalde også, og glimrende i matpakka!
Lykke til!
ItsOnlyMe sa for siden:
aha, det hørtes godt ut, skal prøve det ut! :)
ItsOnlyMe sa for siden:
Hmmmmmmmm.... ingen flere?
ikke mange som spiser fisk her inne gitt
Dragen sa for siden:
Tjukk hvit saus, laget på smør, hvetemel og melk i den ene gryta, smør, glutenfritt og soyamelk i den andre. Rør i et rått egg og litt muskattnøtt, når du ser at sausen er tjukk nok.
Vanlige makaronier i en kjele, glutenfrie i den andre. Det som blir til overs, blir pastasalat i ungenes matbokser i morgen.
Revet gulrot, både inni og ved siden av fiskegratengen.
Kokt kveite, men du kan jo bruke hva slags fisk som helst.
Tjukk saus blandes med de andre ingrediensene rett i kjelen. Deretter helles det i smurt ildfast form.
Strøkavring, med og uten gluten.
Stekes i en drøy halvtime.
Jeg glemte poteter, men det skal egentlig være kokte poteter med smeltet smør ved siden av gratengen. Det ble bra likevel.
skyfri sa for siden:
Jeg skal teste fiskepinnene i morgen.
Og så kan jeg dele en god oppskrift på sei :
600 - 800 g seifilet
3 ss mel med 1 ss salt og 1 ts pepper (eller etter smak og behag)
1 purre
1 beger creme fraiche
1 dl vann
Rull fiskestykkene i melblandingen, stek de i f.eks smør
Skjær purre i ringer, og fres den litt i smør/olje i en kjele. Når den blir blank har du i creme fraiche og 1 dl vann. La det putre forsiktig et par minutter, og ha i salt og pepper etter smak.
Tøm sausen over den ferdigstekte fisken, eller server den ved siden av.
Kokte poteter og noe fra grønntavdelingen er bra som tilbehør.
Tilogmed min fiskeskeptiske samboer liker denne.
Tinka sa for siden:
matprat.no har mange gode oppskrifter.
safran sa for siden:
Vi lager ofte sushi eller sashimi. Rå salmalaks i biter utover et fat. Visp sammen revet limeskall, limejuice og litt olivenolje og pensle over fisken. Ringer av rødløk, hakket koriander og skiver av avocado legges over, før du strør litt fingersalt over. Serveres med syltet ingefær og soyasaus. Vil du lage sushi, koker du ris og blander inn litt riseddik og sukker. Så klemmer du til passe biter ris som du draperer med et stykke fisk. :nam:
daffy sa for siden:
Bland en boks hakket tomat med en halv boks rømme eller creme fraishe. Krydre med salt og pepper og litt sitron. Hell dette over laksefileter og stek i ovnen til fisken er passe stekt. Jeg har ofte litt grønnsaker som barna liker i formen også. Server med ris eller potetmos.
Fiskekaker er jo alltid en slager. Jeg steker dem i stekovenen på 200 grader, da blir de fine og oppblåste. De grove fiskekakene til Rema fra Erlingkampanjen er kjempegode.
Findus Fransk fiskegrateng er også fin syns jeg. Det er et helt stykke fisk med persillesmør på toppen. Da kan du bare koke ris eller poteter til og ha revne gulrøtter ved siden av.
Fiskeboller med hvit saus og potetmos til å suge opp den gode sausen.
ItsOnlyMe sa for siden:
takker, takker :)
Skal prøve ut oppskriftene!
Synes det er vanskelig å finne gode oppskrifter med fisk.
Fiskeboller med hvit saus, bacon, kokte poteter og revet gullerot, er liksom det som blir servert og som går ned på høgkant her i huset. ;)
Og fiskepinner av torsk, eller laksefile med tilbehør..
Greit med litt flere ideer enn akkurat det hver gang :)
Dragen sa for siden:
Skinkefisk er laks- eller ørretfilet som er vendt i mel og pepper (ikke salt). Deretter pakkes den inn i en skive syltynn skinke (gjerne seranoskinke), før den stekes på høy varme i seks minutter i stekepanna. Skinken blir sprø og fin, og fisken blir kjempegod.
Serveres med kokte poteter eller ris og grønnsaker.
Nelly sa for siden:
Laks i form
laksefilet uten bein og skinn
purre i ringer
gulrøtter i skiver
sitron eller sitronpepper etter smak
1 beger creme fraiche
legges i denne rekkefølgen i ildfast form. Has i ovnen i 225 grader til fisken er gjennomstekt. Vi pleier å ha pasta til
skyfri sa for siden:
Fiskepinnene ble veldig gode. Og så var det morsomt for 3-åringen å få hjelpe til med å vende de i egg og griljermel.
Dragen sa for siden:
Vi som er melkefrie, lager denne med appelsinjuice.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.