Så en reklame nå, spagetti og kjøttsaus... og da brukte han 250 gram kjøttdeig? Nå er vi 2 voksne og 2 ganske små barn da, men jeg ser for meg at om det er barn som spiser litt realt i tillegg, så blir det knapt. Eller?
250 gram kjøttdeig ville helt klart vært i minste laget her i huset, i hvert fall. Ungene begynner å bli store, og selv 500 gram kjøttdeig føles litt knapt av og til.
Med to voksne og to halvstore unger bruker de remaposjonene å være nok, men knappe. Vi har vel egentlig tatt det som et hint - vi spiser for mye middag. :knegg:
Vi bruker 600-700g kjøttdeig i våre porsjoner (altså av annen mat enn REMA 1000 sine oppskrifter). 250g hadde vært lite her ja. Vi er 5 men med to så smæspiste at de regnes som en halv til sammen,.
Vi bruker 300 gram kjøttdeig på oss fire, og våre unger spiser omtrent like mye som oss voksne. Da har vi desto mer av saus, grønnsaker og annet tilbehør.
250 gram kjøttdeig er i grunnen nok til oss, men da må vi spe ut maten med en del grønnsaker. Og det gjør vi gjerne i gryter, lasagne etc - da gir 400 g kjøttdeig en diger form lasagne som vi har i minst to dager.
Men der var det ikke akkurat mye tilbehør, kun pasta, pastasaus og kjøttdeig. :vetikke:
Vi bruker ikke kjøttdeig, men karbonadedeig. Den er drøyere og gir mer mat også synes jeg. Og når jeg og mannen skal spise taco tar vi kun en halv sånn en (200 g).
Jeg leste ett eller annet sted at porsjonene er laget i forhold til Statens ernæringsråd sine anbefalinger på hva sunn kost skal inneholde. De sier vel noe om at man skal spise mer grønt og mindre kjøtt, tror jeg.
Jeg laget "Lady og landstrykeren" fra den italienske kampanjen deres i dag. Vi er seks personer i hus (to voksne, en tenåringsjente, og tre barn mellom 5 og 8 år). Jeg brukte en pakke italienske kjøttboller, laget tomatsaus av 1 løk, 2-3 fedd hvitløk, to bokser hermetiske tomater med basilikum og oregano (og en liten klatt creme fraiche) og kokte 500 gr spaghetti. Det ble faktisk mat til overs hos oss, så det var ikke lite, iallefall. Godt var det også!
Vi bruker alltid en hel pakke kjøttdeig (bruker sjelden karbonadedeig) når vi lager middag, men da er det som regel igjen rester til mannens lunsjboks dagen etter. 250 gram hadde uansett vært for lite, altfor lite.
Når vi lager pasta og kjøttsaus bruker vi som regel en 400 grams karbonadedeig. Da blir det som regel litt rester, men det hiver vi ofte på en pizza eller noe. :jupp:
Oj. Vi bruker alltid en pakke med 400 g vi, både til pizza, taco, kjøttsaus og lasagne. Ikke alltid alt blir spist opp, men da fryser vi ned rester/har til lunsj.
Så den reklamen akkurat nå, og det så ikke så mye ut nei, men er ikke italienere mer fokusert på pasta?
Vi bruker ofte 4-500 gram, og ender opp med masse til overs... Det blir som regel brukt til noe annet da. Vi er to voksne og tre (småspiste) barn.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.