Funker det å gjennomføre lavkarbo til frokost, lunsj, men ikke middag? :vetikke: Jeg har ikke lyst å legge helt om, vil gjerne spise "normal" middag med familien med poteter o.l.Selvsagt ikke i mengder, men litt. Men tenker på å kutte til lunsj og frokost osv. Men har det noen effekt. Jeg skal ta av ca 5 kg over lang tid.
Tror det funker. Du kutter jo karbohydrater, og vil sikkert merke det på vekta.
Jeg har problemer med det samme. Klarer ikke unngå ris/pasta/poteter, men reduserer litt. Alle monner drar!
Men jeg syns det er ganske lett å ta bare en halv potet eller bittelitt ris, og fylle på med masse grønnsaker i tillegg. Vi har alltid minst 3-4 typer grønnsaker til middag, siden alle liker forskjellige ting, så det er ikke påfallende om noen har noe på fatet, og andre noe annet. :vetikke:
Jeg bruker en lavkarbo light versjon, det blir kanskje litt som Fedon/ Grete Roede og det går fint det. Nå er der riktignok bare 2 uken jeg holder på da, men so far so good.
Jeg spiser f.eks enten 2 knekkebrød eller Fedon musli til frokost. Lunch blir en salat med litt forskjellig oppi. Middag, tja...Jeg må jo her kanskje si at jeg tenker ikke at jeg er på en slankekur som skal vare til jeg går ned 10 kg og så er det fritt frem igjen. Jeg tenker at jeg skal spise sunt og godt, men ikke hauger av mat på en gang.... ;)
Det betyr at jeg egentlig spiser "alt", men reduserer inntaket av da særlig karbohytdrater. F.eks i dag var det lasagne til middag, men istedet for en gedigen haug på tallerken, så holdt jeg meg til en "passelig mengde", men med mye salat. Hadde jeg ikke tenkt vektkontroll, så hadde jeg hatt MYE mer på tallerken OG forsynt meg to ganger.
Her om dagen hadde vi kyllingfile til middag, da med LITT ris og da mener jeg kanskje 3 spiseskjer ris, men med større mengde kylling og jeg hadde også MYE broccolig til.
På denne måten føler jeg ikke at jeg egentlig forsaker noe, men det er klart, det KAN jo skje at jeg faller for fristelsen og forsyner meg litt mer enn jeg "vil". Men, så lenge det ikke skjer hver dag, så satser jeg på det går greitt.
Jeg er også nøye på mellommåltid, det kan være ett eple, en yougurt, banan, kanskje ett knekkebrød...
Første uken tok jeg av mellom 1 1/2 -2 kg, men det er nok i overkant, tviler på det blir sånn fremover. Men antaglig mye vann den første uken. Det viktigste er at jeg føler IKKE sult, jeg koser meg med maten. I kveld har jeg gomlet popcorn til den store gullmedalje, her tenker jeg at så lenge jeg kutter ut chips så er det bra, for ikke å snakke om sjokolade.
Nå er jeg glad i godterier og chips, så det er ikke det at jeg ALDRI mer skal spise det, men nå i begynnelsen blir det vertall begrenset. Men jeg håper å få til at jeg ikke MÅ spise altfor mye av det hver helg.
Forresten så kan jeg legge til at jeg også trener, forsøker å få til spinning 2 ganger i uken og styrketrening 1-2 ganger i uken.
Ja, det er veiedag igjen på mandag, så da vil det jo vise om det fortsatt har noen effekt eller om det kun var en fin "første uke" :D
Ja, nå tok jo jeg litt av med skravleriet her.,....heheh...:p
Heheh... klart jeg kan. :) Jeg har skrevet det opp nå, ikke for å telle kalorier, men rett og slett for å ha litt fokus.
Frokost:
Fedon musli og melk.
Mellommåltid:
Yougurt ( ofte spiser jeg en skyr)
Lunch:
Salat, med reker, fetaost, løk, egg, ost, litt krutonger ( jadajda.... sistnevnte inneholder nok mye karber, så jeg forsøker å redusere på det, men det gir god smark. ;)
Mellommåltid:
Ei pære ( Vi har fruktkurv på jobben, så varierer hva det blir.)
Middag:
2 stk vårruller, broccoli og mais og litt ris. Litt ris, er kanskje 3 spiseskjeer ris.
Mellommåltid:
Skyr
Kvelds:
2 stk knekkebrød med leverpostei og paprika. + Melk.
Ett annet eksempel:
Frokost:
To knekkebrød med leverpostei. + melk
Mellommåltid:
Yogurt
Lunch:
Omelett med grønnsaker, litt ost, løk, reker, litt ristedet nøtter og kjerner jeg heiv oppi. ( kjøper pakke på butikken)
Mellommåltid:
Skyr
Middag:
Pasta Carbonara m/ kyllingfile og broccoli.
Nå er dette ikke det sunneste, men jeg begrenset både pasta og pastasausen veldig, men spiste mye av kylling og broccoli.
Mellommåltid:
En "energi bar" på Sats. Var på treninge og følte for litt energi mellom spinning og styrketrening.
Og en appelsin når jeg kom hjem.
Kvelds:
I mangel på Fedon Musli så ble det 4Korn musli.
Du kan spise moderat lavkarbo. Da spiser man nokså normal mat, uten fettet fra ketogene dietter og med fokus på proteiner og grønnsaker. Da er det ok med en liten potet til middagen - MEN da kan du ikke øse på med fløte før på dagen - da går du opp i vekt.
Jeg synes forøvrig ikke dagsmenyen over her var det aller minste lavkarbo, er det en fagperson som har satt opp det der som lavkarbo? Med så mye frukt, brød, pasta og müsli?
Prinsippet er ganske enkelt. Tenk at maten er proteinkilden og grønnsakene. Karbohydrater er tilbehør. Du spiser deg mett på egg, fisk eller kjøtt og grønnsaker - også har du kanskje noe karbogreier ved siden av iblant for smaken sin skyld.
Jeg lever ikke særlig strengt, her er typisk dagsmeny for meg:
Frokost:
Havregrøt blandet med cottage cheese, mye kanel på.
Lunsj:
Omelett av tre egg og salat, evt et par stykker laks med grønnsaker, middagsrester
Mellom:
Skyr eller melon med kesam
Middag:
Kjøtt/fisk/egg, mye grønnsaker og litt ris eller potet hvis jeg vil ha. Helst ikke pasta.
Kvelds:
Nøtter, en skive lavkarbobrød med roastbiff eller lignende.
Det det er ingen fagperson som har satt det opp, mitt poeng har at det skal være mindre karbo, men ikke kutte ut. Jeg finner "inspirasjon" både fra Fedon og Grethe Roede.
Mindre karbo enn hva? Det der er da helt vanlig kosthold med helt normal karbomengde.
Misforstå meg rett - jeg mener ikke å kritisere maten, kun å påpeke at det der ikke er lavkarbokosthold. Jeg fant det relevant siden tråden handlet om lavkarbo.
Jeg opplever at jeg spiser lav karbo light, ettersom JEG reduserer på karbohydratene, derfor jeg skrev øverst at det blir en versjon mellom Fedon og Grethe Roede. Spiser jeg ris til middag, så blir det f.eks 3 spiseskjeer ris, men mye kjøtt og grønnsaker. Og lager jeg omelett, så er det med grønnsaker og jeg har ingen brød til. Men du har absolutt rett i at det ER en del karbohydrater i kostholdet.
Jeg burde kanskje gjort oppmerksom på at det er min opplevelse av det og ingen fagpersons. :)
Hmf. Jeg har hverken rørt øl eller godis siden nyttår (og har trent fire-fem ganger i uken og spist rimelig lavkarbo, uten hverken brød, pasta eller poteter) og har gått ned 300 gram til sammen. :snurt:
Jeg tenker at om man ønsker å leve lavkarbo light (og da tenker jeg noe mindre karbohydrater enn det som listes opp i dagsmenyen over her), så blir vel det viktigste at man senker fettnivået sammenlignet med ekstremlavkarbo? Jeg ville ikke anbefalt noe særlig av nøtter og fløte til en som ikke drar betydlig av på karbene. Fedon har tatt hensyn til dette i sitt kosthold.