Inspirert av Dragens kaffemaskininnlegg, ja. :fnis:
Jeg har en gammel, dårlig espressomaskin som jeg har lyst til å bytte ut. Siden jeg fortrinnsvis drikker latte fremfor "bar" espresso er (melke-)steamfunksjonen veldig viktig. Denne Francis-saken som Teofelia viste bilde av i tråden til Dragen er lekker å se på :nam:, men jeg ser den scorer dårlig på melkeskummet i de tester jeg har kommet over til nå.
Jeg lurer litt på denne jeg da. En Rancilio Silvia. Ikke såå lekker utseendemessig, men grei nok. Noen som har en slik en, eller har hørt av andre om den duger? Og, kan det lønne det seg å kjøpe slike produkter på nett (fra utlandet) for evt. å spare noen kroner? :undrer:
Før vi kjøpte Nespressomaskinen hadde vi en Gaggia Evolution. Den er veldig god og skummer bra. Vi byttet rett og slett fordi jeg synes det er så mye gris og klin med vanlige espressomaskiner. Gaggia Evolution har også en del ekstrautstyr som er et godt supplement for å få bedre espresso.
Jeg har også litt lyst på sånn.. Men.. mannen drikker ikke kaffe.. og jeg drikker heller ikke vanlig kaffe da, bare kaffe latte på kafè og sånn.. ;)
Og er usikker på om disse blir bra nok? :undrer:
Hadde jeg elsket kaffe hadde det nok vært en god investering :D
Vi har en Rancilio Silva. Den går for å være den aller beste, og anbefales av alle kaffekjennere jeg vet om. Jeg syns den er ganske stilig også, jeg da.
Men den koster jo litt, så man bør jo tenke seg om hva slags forhold man har til kaffe. Denne er for de som virkelig digger kaffe, og skal ha best mulig kvalitet. Den er ikke spesielt enkel, men funker på samme måte som espressomaskiner i kaffesjapper, og man bør lære seg masse om varme, hvor lenge vannet skal renne for å få perfekt crema og smal osv.
Man bør med andre ord ha et kjærlighetsforhold til kaffe. ;)
Er ikke alt dette så viktig for deg, så kan du selvfølgelig ha glede av den, men sikkert også greie deg med en billigere maskin.
Jeg tror vi fant ut at den koster såpass mye i utlandet også at vi ikke ville spare noe på det. Her i Oslo får du også med serviceavtale hvis du kjøper fra visse leverandører.
Vi har også en Silva. Jeg signerer Glitterchick på at den nok er for kaffeentusiaster, men den er helt i toppen på de fleste forbrukertester, så en god maskin, det er det.
Vi er entusiaster og superfornøyd med maskinen vår, som har vært i bruk så og si hver dag i 5 år nå.
Det har nok like mye med kaffen og den som lager den, som med selve maskinen å gjøre. Vår espresso har nydelig, sjokoladebrun crema. Laget av Rancilio Silva. Men det tok litt tid å bli stabilt god på den, det er sant.
Jeg signerer Eia på at det også er andre faktorer som avgjør dette. Sambo brukte endel tid på å finne ut hvor lenge han skulle la vannet renne, hvor tett han skulle pakke kaffen osv. for å få det perfekt.
Men Nespresso-systemet er genialt altså. Man kjøper ampuller (dvs bestiller på nett) i mange forskjellige styrker og smaker. Og trakter enten espresso eller americano/"vanlig" kaffe, eller lager cappuchino eller latte eller hva man vil. Man får også koffeinfri kaffe.
Mange av de dyre maskinene er det et styr å bytte kaffetype på, slik at man må holde seg til én bønne/kaffetype.
Les mer på [url]www.nespresso.no[/url].
De selges også i butikk, som her i Oslo på Traktøren. [url]www.traktoren.no[/url]
Det har jeg ikke hørt om før?
Det er ikke noe problem på Silviaen i allefall. Kaffen er jo ikke inni selve maskinen.
Svigerinnen min har en sånn nescafémaskin med ferdige pods. Helt OK kaffe, men jeg syns den mister selve sjarmen ved god kaffe. Å gå i kaffesjappa og kjøpe absolutt den blandingen jeg vil ha, lukten av fersk kaffe osv.
Litt mer input fra min kaffe-elskende mann ang. Silviaen:
Den er absolutt det beste og mest solide verktøyet hvis man ønsker å lære seg å lage skikkelig espresso. Men man bør ha tid og tålmodighet til å prøve og feile. I tillegg bår man ha ferskest mulig malt kaffe for å få et bra resultat, og investere i en god kvern. Også bør man kjøpe seg en ordentlig tamper, for den som følger med er dårlig. F. eks. bestille herfra. Og da kommer hele problematikken om man skal ha en rett eller buet tamper. ;)
Hm... Jeg skjønner at jeg like godt kan lete i litt lavere prisklasser. Jeg er glad i kaffe, men verken en entusiast eller spesielt kresen av meg. Dessuten drikker jeg sjelden eller aldri ren espresso, så da er det kanskje litt "over the top" med en slik maskin. ;)
Men altså, jeg kunne tenke meg en maskin med en god steamer som lager tykt og godt melkeskum (ikke sånt tynt skvip, det skal være kafékvalitet!), som er grei å betjene og som også lager god espresso. Noen anbefalinger? Denne Francis-maskinen kunne jeg ha tenkt meg nesten bare for designets skyld, men den scoret altså dårlig på melkeskummet. Teofelia - stemmer dette?
Finnes det forresten noen gode "kombimaskiner" som både har espresso/ steamfunksjon samt ordinær kaffetrakter? Noe slikt er gubben nemlig interessert i, siden vi strengt tatt trenger en ny, god trakter også. Men jeg tipper det er vanskelig å få i pose og sekk..? :rolleyes:
Jeg er klar over det du skriver, Glitter, og er egentlig enig. En kaffe-gourmet vil nok ha det mer moro med en mer avansert maskin med egen kvern etc. Men hvis man ikke er på barrista-nivå, og liker å ha det kjapt og greitt (uten vedlikehold, kaffegrut overalt og når det er ulik smak og behag i familien) så er Nespresso-systemet snadder! Og overraskende god synes jeg.
:dulte: Det er i all hovedsak sambo som er entusiasten her i huset. Jeg tåler verken koffein eller melk, så kaffeinntaket er heller lite! Men jeg syns lukta er så god, og en gang i mellom lager sambo en decaf med soyamelk til meg så jeg også kan nyte smaken.
Jeg kunne i grunn greid meg med en Bialetti til å sette på komfyren, og den manuelle melkeskummeren av samme merke funker brillefint.
Dersom vi ikke hadde tatt oss råd til en skikkelig maskin, tror jeg vi hadde landet på samme løsning. Jeg har ennå ikke smakt skikkelig god espresso fra kombimaskiner/elkjøpvarianter. :dukker:
Men en god kaffe fra Bialetti slår mye. Vi har den løsningen (inkl. melkeskummeren) på hytta :kaffeavhengig:
Idag kjøpte jeg litt sånn ekstra god gourmetkaffe.. og laget den på kaffetrakteren. Så "steamet" jeg litt melk med en sånn liten steamer fra IKEA :knegg:
Og jammen funket ikke det fiiint! :D
Jeg synes heller ikke de er dugende til å lage espresso med, siden cremaen forsvinner når man heller fra kanna til koppen, men for å lage latte er det en veldig fin løsning.
Nei, jeg forsto som om Ma Dalton ikke visste at det faktisk var Bialettikanner som var avbildet, så å henvise til merke ikke nødvendigvis ville gi noen en kanne som funket på induksjonstopp. Men spesielt klar var jeg nok ikke nei. :knegg:
Men ser de til induksjonstopp annerledes ut? Har de ikke samme fasongen?
Hm, nei. Nå googlet jeg litt og de så visst slik ut: