Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Espressomaskin - hvilket merke har du?

#1

MokkMokk sa for siden:

Inspirert av Dragens kaffemaskininnlegg, ja. :fnis:

Jeg har en gammel, dårlig espressomaskin som jeg har lyst til å bytte ut. Siden jeg fortrinnsvis drikker latte fremfor "bar" espresso er (melke-)steamfunksjonen veldig viktig. Denne Francis-saken som Teofelia viste bilde av i tråden til Dragen er lekker å se på :nam:, men jeg ser den scorer dårlig på melkeskummet i de tester jeg har kommet over til nå.

Jeg lurer litt på denne jeg da. En Rancilio Silvia. Ikke såå lekker utseendemessig, men grei nok. Noen som har en slik en, eller har hørt av andre om den duger? Og, kan det lønne det seg å kjøpe slike produkter på nett (fra utlandet) for evt. å spare noen kroner? :undrer:


#2

Føniks sa for siden:

Før vi kjøpte Nespressomaskinen hadde vi en Gaggia Evolution. Den er veldig god og skummer bra. Vi byttet rett og slett fordi jeg synes det er så mye gris og klin med vanlige espressomaskiner. Gaggia Evolution har også en del ekstrautstyr som er et godt supplement for å få bedre espresso.

www.gaggia.no/


#3

Nessie sa for siden:

Jeg har også litt lyst på sånn.. Men.. mannen drikker ikke kaffe.. og jeg drikker heller ikke vanlig kaffe da, bare kaffe latte på kafè og sånn.. ;)
Og er usikker på om disse blir bra nok? :undrer:

Hadde jeg elsket kaffe hadde det nok vært en god investering :D


#4

Tallulah sa for siden:

Vi har en Rancilio Silva. Den går for å være den aller beste, og anbefales av alle kaffekjennere jeg vet om. Jeg syns den er ganske stilig også, jeg da.

Men den koster jo litt, så man bør jo tenke seg om hva slags forhold man har til kaffe. Denne er for de som virkelig digger kaffe, og skal ha best mulig kvalitet. Den er ikke spesielt enkel, men funker på samme måte som espressomaskiner i kaffesjapper, og man bør lære seg masse om varme, hvor lenge vannet skal renne for å få perfekt crema og smal osv.

Man bør med andre ord ha et kjærlighetsforhold til kaffe. ;)

Er ikke alt dette så viktig for deg, så kan du selvfølgelig ha glede av den, men sikkert også greie deg med en billigere maskin.

Jeg tror vi fant ut at den koster såpass mye i utlandet også at vi ikke ville spare noe på det. Her i Oslo får du også med serviceavtale hvis du kjøper fra visse leverandører.


#5

MissS sa for siden:

Vi har en Nespresso D290 som lager den nydeligste kaffen! :elsker: Maskinen steamer melk også, så jeg får kjempegod latte i kafekvalitet!


#6

Erica sa for siden:

Min søster har en Rancilio Silver, og den er veldig god. Den steamer melken veldig godt. Synes kanskje ikke den lager veldig fin crema, men grei nok.

Vi har en Gaggia Classic, og er veldig fornøyd med den. Den lager god espresso, og steamer melken godt.

Gaggiaen er finere å se på synes jeg, mer plasseringsvennlig enn Rancilioen, og den er litt billigere.


#7

Blåbær sa for siden:

Vi skal også kjøpe denne! Gleder meg allerede! Prøvd den ut hos venner.


#8

Magica sa for siden:

Da syns jeg du skal kjøpe en slik, Guniss. De lager nyyydelig espresso. Og de har slike overalt, på Tilbords, Glassmagasinet osv. Koster under 200,-


#9

Bokormen sa for siden:

Hvis man supplerer med en melkeskummer til en hundrelapp, holder jo det egentlig i massevis! :) For ikke å snakke om benkeplassen man sparer.


#10

Eia sa for siden:

Vi har også en Silva. Jeg signerer Glitterchick på at den nok er for kaffeentusiaster, men den er helt i toppen på de fleste forbrukertester, så en god maskin, det er det.

Vi er entusiaster og superfornøyd med maskinen vår, som har vært i bruk så og si hver dag i 5 år nå.


#11

Eia sa for siden:

Det har nok like mye med kaffen og den som lager den, som med selve maskinen å gjøre. Vår espresso har nydelig, sjokoladebrun crema. Laget av Rancilio Silva. Men det tok litt tid å bli stabilt god på den, det er sant.


#12

Miss Norway sa for siden:

Eller en av Alessis kule varianter hvis man vil legge litt mer i det :hjerter:

#13

Eia sa for siden:

Enig med Miss Norway i det, Guniss. Dersom du i tillegg kjøper en steamer (denne også fra Bialetti), er du godt i stand til å lage en god latte.


#14

Tallulah sa for siden:

Jeg signerer Eia på at det også er andre faktorer som avgjør dette. Sambo brukte endel tid på å finne ut hvor lenge han skulle la vannet renne, hvor tett han skulle pakke kaffen osv. for å få det perfekt.


#15

Miss Norway sa for siden:

Men Nespresso-systemet er genialt altså. Man kjøper ampuller (dvs bestiller på nett) i mange forskjellige styrker og smaker. Og trakter enten espresso eller americano/"vanlig" kaffe, eller lager cappuchino eller latte eller hva man vil. Man får også koffeinfri kaffe.

Mange av de dyre maskinene er det et styr å bytte kaffetype på, slik at man må holde seg til én bønne/kaffetype.

Les mer på [url]www.nespresso.no[/url].
De selges også i butikk, som her i Oslo på Traktøren. [url]www.traktoren.no[/url]


#16

Tallulah sa for siden:

Det har jeg ikke hørt om før?
Det er ikke noe problem på Silviaen i allefall. Kaffen er jo ikke inni selve maskinen.

Svigerinnen min har en sånn nescafémaskin med ferdige pods. Helt OK kaffe, men jeg syns den mister selve sjarmen ved god kaffe. Å gå i kaffesjappa og kjøpe absolutt den blandingen jeg vil ha, lukten av fersk kaffe osv.

Litt mer input fra min kaffe-elskende mann ang. Silviaen:
Den er absolutt det beste og mest solide verktøyet hvis man ønsker å lære seg å lage skikkelig espresso. Men man bør ha tid og tålmodighet til å prøve og feile. I tillegg bår man ha ferskest mulig malt kaffe for å få et bra resultat, og investere i en god kvern. Også bør man kjøpe seg en ordentlig tamper, for den som følger med er dårlig. F. eks. bestille herfra. Og da kommer hele problematikken om man skal ha en rett eller buet tamper. ;)

Du kan også lese mer om Rancilio på Temperato.


#17

MokkMokk sa for siden:

Hm... Jeg skjønner at jeg like godt kan lete i litt lavere prisklasser. Jeg er glad i kaffe, men verken en entusiast eller spesielt kresen av meg. Dessuten drikker jeg sjelden eller aldri ren espresso, så da er det kanskje litt "over the top" med en slik maskin. ;)

Men altså, jeg kunne tenke meg en maskin med en god steamer som lager tykt og godt melkeskum (ikke sånt tynt skvip, det skal være kafékvalitet!), som er grei å betjene og som også lager god espresso. Noen anbefalinger? Denne Francis-maskinen kunne jeg ha tenkt meg nesten bare for designets skyld, men den scoret altså dårlig på melkeskummet. Teofelia - stemmer dette?

Finnes det forresten noen gode "kombimaskiner" som både har espresso/ steamfunksjon samt ordinær kaffetrakter? Noe slikt er gubben nemlig interessert i, siden vi strengt tatt trenger en ny, god trakter også. Men jeg tipper det er vanskelig å få i pose og sekk..? :rolleyes:


#18

Miss Norway sa for siden:

Jeg er klar over det du skriver, Glitter, og er egentlig enig. En kaffe-gourmet vil nok ha det mer moro med en mer avansert maskin med egen kvern etc. Men hvis man ikke er på barrista-nivå, og liker å ha det kjapt og greitt (uten vedlikehold, kaffegrut overalt og når det er ulik smak og behag i familien) så er Nespresso-systemet snadder! Og overraskende god synes jeg.

Men jeg er IKKE en vaskeekte kaffe-gourmet selv.


#19

Tallulah sa for siden:

:dulte: Det er i all hovedsak sambo som er entusiasten her i huset. Jeg tåler verken koffein eller melk, så kaffeinntaket er heller lite! Men jeg syns lukta er så god, og en gang i mellom lager sambo en decaf med soyamelk til meg så jeg også kan nyte smaken.

Jeg kunne i grunn greid meg med en Bialetti til å sette på komfyren, og den manuelle melkeskummeren av samme merke funker brillefint.


#20

Eia sa for siden:

Dersom vi ikke hadde tatt oss råd til en skikkelig maskin, tror jeg vi hadde landet på samme løsning. Jeg har ennå ikke smakt skikkelig god espresso fra kombimaskiner/elkjøpvarianter. :dukker:

Men en god kaffe fra Bialetti slår mye. Vi har den løsningen (inkl. melkeskummeren) på hytta :kaffeavhengig:


#21

Nessie sa for siden:

Takk for tips ! :riktig:


#22

Molly sa for siden:

Vi har Gaggia Classic, og vi er veldig fornøyde med den :)


#23

maribo sa for siden:

Signerer :ja:
Nyter en latte laget på sånn maskin nå.
Varmer melka i mikro eller liten kjele, pisker den med sånn melkepiskeskummer - VOILA!!!!!


#24

Nessie sa for siden:

Idag kjøpte jeg litt sånn ekstra god gourmetkaffe.. og laget den på kaffetrakteren. Så "steamet" jeg litt melk med en sånn liten steamer fra IKEA :knegg:
Og jammen funket ikke det fiiint! :D


#25

Jenna sa for siden:

Jeg har en Gaggia Classic Espressomaskin. Nesten lik denne:

Vår er 4,5 år gammel og mye brukt. Den steamer fra og lager bra kaffe.

Ellers har vi en Bialetti Espressokanne med melkeskummer som er med oss på tur. Liker den også jeg. :blunke:


#26

safran sa for siden:

Men det blir jo ikke sånt deilig skum av den. Det er jo halve kaffegleden. :nemlig:


#27

Teofelia sa for siden:

Jeg synes heller ikke de er dugende til å lage espresso med, siden cremaen forsvinner når man heller fra kanna til koppen, men for å lage latte er det en veldig fin løsning.

#28

Stina sa for siden:

Finns det en sån som fungerar på induksjonstopp?

Min är nu obruklig pga att vi har skaffat induksjon.... :(


#29

Ma Dalton sa for siden:

Ja, det finnes sånne som fungerer på induksjonstopp. Du finner det på kjøkkenstæsjbutikker som Kitch'n, Traktøren osv. Merket heter Bialetti.


#30

Tallulah sa for siden:

Det er en Bialetti det er bilde av i innlegget til Magica.


#31

Teofelia sa for siden:

Ja, men akkurat den Bialettien vil neppe fungere på induksjonstopp, for den er laget av aluminium.

(Bialetti er et merke, og ikke en bestemt kanne. :))


#32

Tallulah sa for siden:

Det vet jeg da. ;)


#33

Teofelia sa for siden:

Ja, jeg stusset litt på det. :)

Jeg tolket først innlegget ditt som at du henviste til kannen på bildet i forhold til å finne en kanne som fungerte på induksjon.


#34

Tallulah sa for siden:

Nei, jeg forsto som om Ma Dalton ikke visste at det faktisk var Bialettikanner som var avbildet, så å henvise til merke ikke nødvendigvis ville gi noen en kanne som funket på induksjonstopp. Men spesielt klar var jeg nok ikke nei. :knegg:

Men ser de til induksjonstopp annerledes ut? Har de ikke samme fasongen?

Hm, nei. Nå googlet jeg litt og de så visst slik ut:


#35

Teofelia sa for siden:

Ja, det er forskjell på designet på stål- og aluminiumskannene. De mangekantede Bialettikannene er alle i aluminium, tror jeg ganske bestemt.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.