Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spiser du blodpudding?

#1

Siri sa for siden:

I oppveksten var jeg veldig glad i blodpudding og spiste stekt blodpudding med sukker på. :o Det er en for lengst avglemt glede, for å si det sånn...

Det jeg lurer på er hvordan du i så fall tilbereder den? Hva slags tilbehør? Og brukes det som middagsmat?


#2

Karamell sa for siden:

Om jeg må. Og da som i barndommen, stekt med sukker på om med makaroni med som tilbehør. Jeg likte ikke ketchup som barn. Men det er ikke noe jeg kjøper nå nei.

Jeg lurer på om mamma brukte bacon til? :gruble: Vi hadde det ihvertfall bare når pappa var borte. Han likte det IKKE!


#3

Left sa for siden:

Jeg måtte spise det som barn, høyst ufrivillig! Nei, jeg spiser ikke blodmat.


#4

Fluke sa for siden:

Ja, med sukker -ingenting annet.


#5

Filifjonka sa for siden:

Jeg har aldri blitt servert blodpudding, og det frister ikke. Er det fortsatt noen som lager det, altså?


#6

gnuri sa for siden:

Nei, det liker jeg ikke :skremt:


#7

Kumilla sa for siden:

Overhodet ikke. Har aldri smakt og skal heller ikke.


#8

Tuttan sa for siden:

Blææææææææææh nei det et me ikkje!! Men eg huskar at me åt det då me var små. Med sukker.


#9

Embriksmamma sa for siden:

Jeg har ikke spist blodpudding siden jeg var ganske liten - farfaren min pleide å lage det og han døde da jeg var seks år gammel. Har ikke lyst til å spise det nå nei, men har bare gode følelser når jeg tenker på blodpudding. Farfar :hjerter:


#10

Susse sa for siden:

Ikke spist det på nær 30 år, men elsket det da jeg var liten. Fikk det ofte hos farmor som stekte skiver i panna og hadde sukker på.


#11

Inagh sa for siden:

Nei - jeg spiser ikke noe som helst av blodmat eller innmat. Punktum. :skremt:


#12

Maverick sa for siden:

Hvorforhvorforhvorforhvorforhvorfor gikk jeg inn i denne tråden... :urk:


#13

rine sa for siden:

Blæærk! :grøsser:


#14

Kims sa for siden:

Blodpølse (skiver stekt i stekepannen) med sirup. :nam: Men uten å tenke på hva det er laget av.


#15

Maiden sa for siden:

Spiste det ofte når jeg var liten, farmor sin hjemmelagde smakte kjempe godt. Hadde kokte poteter til og smeltet smør. :nam:


#16

Susse sa for siden:

Finnes det lenger i det hele tatt ?


#17

Tjorven sa for siden:

Blodpudding er vel en av de ytterst få tingene jeg virkelig ikke spiser. Jeg har noen traumatiske opplevelser fra barnehagen hvor vi fikk servert blodpudding til middag og alle måtte smake. Jeg var ikke vanligvis så vanskelig, men der var det full stopp.

Derfor; dette har jeg ingen formening om hvordan man lager.


#18

Kate sa for siden:

:grøsser:


#19

Señora sa for siden:

Nei, min far nektet å spise alt som hadde med blod og alle andre slags innvoller å gjøre, så da slapp vi også.

Jeg har smakt blodpudding med sukker på og likte det ikke.


#20

Mandarin sa for siden:

Men er det farlig?
Jeg husker det som noe godt. Fikk det kun to ganger servert da jeg var liten, sikkert hos venner.


#21

Honda sa for siden:

Jeg tilbereder den sånn her:
Jeg: du mamma.... det hadd nu vært godt med blodpudding
mamma: ja det hadd det. Ska dokk kom å spis det en dag?
;)

Og blodpølse før når svigerfar levde :
jeg: du svigerfar...det e nu lenge siden du har laga blodpølsa på hytta
:P


#22

safran sa for siden:

Jeg skjærer i skiver og steker i smør, og strør sukker på. Det er vel noe jeg spiser omtrent annenhvert år for mimringens skyld.


#23

scilla sa for siden:

Nei, fysj! Ikke menneskemat.:grøsser:


#24

Benmurphy sa for siden:

Blodpølse er godt, men siden den gjerne inneholder en god del sukker, og spises med sirup på, blir det vel ikke veldig sunt. Det er heller ikke spesielt rimelig mat. Gilde har sortert den under «lettvint middag» ser jeg, og det er naturligvis feil; blodpølse er best egnet til frokost. Serveres med speilegg.

Ben "cornerstone of a nutritious breakfast" Murphy


#25

LiKa sa for siden:

Signerer Maximmillas svar :humre:


#26

Fibi sa for siden:

Nei. Jeg inntar ikke blod. Jeg er ikke vampyr.

:sukk:


#27

Pasta sa for siden:

Det er mange år siden jeg spiste det, men jeg tror jeg liker det fortsatt. Så lenge det ikke er rosiner inni.


#28

Mams sa for siden:

Jeg har aldri smakt det og kommer aldri til å smake det.


#29

Dixie Diner sa for siden:

:knegg: sukker med

Jeg har faktisk aldri smakt blodpudding. Tror ikke jeg kommer til å gjøre det heller. Det høres fryktelig nasty ut.


#30

Mani sa for siden:

Jeg har spist min del av blodmat, margbein og kalveføtter og uerbrusk da jeg var lita, så nei, jeg spiser det ikke nå lengre.


#31

Puslingen sa for siden:

Me spiste ikkje blodpudding, men mamma serverte blodpannekaker når me hadde hatt slakt. Blir kvalm av tanken, så nei takk!

Ikkje alt var bedre før nei........ :nemlig:


#32

Che sa for siden:

Jeg likte det godt da jeg var unge - med sukker på. Jeg klarer å fornemme smaken fortsatt - men det appelerer ikke, kan man si.

Som barn sluttet jeg forøvrig å like det pga rosinene.


#33

Esme sa for siden:

Jepp.

@Inagh: Stekt blodpølse/black pudding hører jo med til en hver Full Irish Breakfast!


#34

Loppa sa for siden:

Husker vi pleide ha blodpudding hjemme når jeg var lita. Pleide steke den i skiver i panna og ha sirup oppå. Mulig vi spiste bacon til også. Husker det som godt. Tenkte ikke så mye over at det var laget av blod. :knegg:
Har ikke spist det siden da, frister egentlig ikke så mye nå lengre...


#35

Tinka sa for siden:

Blodmat og innmat spiser jeg ikke.



#37

Hilda sa for siden:

Sukker eller sirup:nam: det er sååå godt.. Vi fikk det mye som barn, spiser det enda.
Bruker og kjøpe hjemlaget fra lokale selgere.


#38

Enhjørning sa for siden:

Ikke hvis jeg kan unngå det. :skremt:


#39

Kirsebær sa for siden:

Jeg er voksen og spiser det meste. Jeg syns voksne som sier æsj og sånn er søte. :knegg:

Jeg er ikke veldig glad i blodpudding lengre, men det er mest fordi jeg ikke helt vet hvordan vi skal spise den. Da jeg var liten stekte vi i skiver, hadde på sukker og hadde bacon ved siden av. Det føles liksom ikke som en okay middag. :gruble:

Vi har hatt det et par ganger etter Poden ble stor nok til å smake. Fordi jeg ville kjenne smaken igjen, og fordi Poden syns det er stas å få strø på sukker. :knegg:

Blod er vel ikke mer æsj enn kjøtt? :gruble: Dyret blir like oppskjært og partert uansett, liksom?


#40

Kirsebær sa for siden:

Jeg har aldri smakt hjemmelaget. Bør jeg det?


#41

Heddamor sa for siden:

Har kun smakt det hos en venninne en gang og det var rett før jeg kaset opp. Det byr meg virkelig imot.


#42

Hilda sa for siden:

Det burde du om du får tak i, det er helt klart best.:)
Gilde sin kan ikke måles mot de hjemmelagede.
Vi brukte aldri blodpølse/puddig som middag. Men som kose kvelds, eller frokost.


#43

ming sa for siden:

Har ikke spist det som voksen, nei, men da jeg var liten og var hos mormor og bestefar i slaktinga, spiste vi både blodpudding og ikke minst blodpannekaker. Sistnevnte var min favoritt - med sirup og bacon på! Mener tilbehøret var det samme til blodpuddingen (som ble stekt i skiver i panna), men de tykke skivene ble liksom vel mye blod, så jeg var helt klart mer en blodpannekakespiser. :nemlig:

Har i grunnen ikke falt meg inn å kjøpe kjøpingsblodpudding e.l. som voksen.


#44

turi sa for siden:

Nei!!



#46

Skilpadda sa for siden:

Jeg er (heldigvis :knegg: ) helt på linje med Benmurphy her. Blodpudding, blodpølse og blodpannekaker er godt, og spises med sirup på. Og speilegg og blodpølse er god frokostmat.

Blodpudding lagde vi forresten på skolekjøkkenet i sjette klasse. Sånn ordentlig, fra bunnen av, altså. Det ble nesten opprør i klassen. :knegg:


#47

Tito sa for siden:

No way!!!!!


#48

Røverdatter sa for siden:

Nei, det har jeg aldri spist. Jeg var et kresent barn og fikk slippe slike delikatesser da jeg var liten (heldigvis), og som voksen og mer altetende har blodpudding sant og si aldri fristet meg. :p


#49

Sola sa for siden:

Æsj! Fysj! Jeg spiste det da jeg var liten da. Og gammalost og! Men kunne ikke falt meg inn å spise blodpudding nå nei. Heller ikke servere det til ungene.


#50

Crimina sa for siden:

Spiste blodpudding i barndommen, stekt med sukker.

Jeg liker det ikke. Og har ikke spist det i voksen alder. :niks: Barna har derfor aldri smakt det.


#51

siljemoren sa for siden:

Jeg har aldri spist og kommer aldri til og spise blodpudding.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.