Snuppa skal ha bursdag til helgen. To av vennene hennes er allergiske. Den ene er glutenallergier og den andre skal verken ha mel eller melk (og er forsiktig med egg .... han spiste ikke egg i fjor). Jeg kan bruke blått smør eller laktosefri melk.
Jeg har fått beskjed om at Toro langpannesjokoladekake fungerer for dem begge, men jeg må jo ha en glasur. Den glasuren jeg vanligvis lager består av mye kokesjokolade, men det går ikke nå.
Er det noen som kan hjelpe meg med en glasuroppskrift?
Vet det, men foreldrene hans har klarert den kaka. Men jeg må ikke bruke rått egg i noe han skal ha. Der brant jeg meg litt i jula, men med et annet barn.
Inneholder kakao hvetemel av noe slag? Jeg spør fordi jeg ikke har peiling.
Takk. Kanskje jeg skal gå for en glasurmiks når jeg først er på toro-kjøret.
Jeg legger egentlig mye prestisje i å bake kaker fra grunnen av. Jeg er en ypperlig baker, men det begrenser seg når det blir så mange allergier å hensynta. Så da baker jeg kake som ungene kan spise selv om den kommer fra toro.
Dersom du har lyst til å bake kake kan du bruke dine vanlige oppskrifter, bytt bare ut hvetemel med toro glutenfri kakemix. Så sjekker du at de andre ingrediensene ikke inneholder gluten og eventuell melk. Pass på renhold. Bruk bakepapir i former og rene redskaper.
Men 70% sjokolade er jo ikke noe godt. Jeg synes det er for bittert og snuppa liker det virkelig ikke, så jeg tror ikke vi skal bruke det i noen glasur.
Jeg ser at en del av galsurmiksene inneholder eggehvite, så jeg får nok gå en runde til med foreldrene.
Du kan vel bruke vanlig kokesjokolade i glasuren som du pleier? De aller fleste er uten melk. (Dronningens m fl) Jeg har ei som er hyperallergisk, men det fungerer fint. Har ikke opplevd reaksjoner som følge av store spormengder av melk :jupp:
Dronningsjokolade er melkefri. Samme med Coop sin mørke. Og den andre mørke kokesjokoladen fra Freia, mener jeg å huske (som ikke er 70%).
At de inneholder spor av melk er fordi de produseres i sammen lokaler som sjokolader med melk. Det kan altså være en fare for at det har blitt en liten mix, og det er kjekt å vite sånn i tilfelle man er hyperallergisk.
Dette høres ut som en strålende ide. Knerten vil også bli glad, for vi kjøper sjelden eplejuice. Hvis jeg kjøper en fordi jeg trenger 1 spiseskje til glasuren, blir det mye igjen til ham.
Jeg synes faktisk ikke at det er så enkelt. Når det står hvetemel, egg og melk rett ut er det jo greit. Problemet er at dette ofte ikke er nok. Det ene av barna tåler ikke soyasaus. Det står ikke noe på innholdsfortegnelsen til soyasaus som indikerer at det kan være farlig.
Ikke at jeg hadde planer om å bruke soyasaus i sjokoladeglasur, men det er brukt som en illustrasjon.
Videre er det dette barnet som tåler noen former for egg, men ikke alle. Det er ikke så lett for meg å vite hvilke former som er greit og hvilke som ikke er det, men jeg har lært fra tidligere at rått egg er verre enn prosessert.
Men nå tror jeg at alt er klart. I år tror jeg at jeg skal få til både prinsessekake og sjørøverskip. Førstnevnte kan ikke allergikerne spise, men nr 2 skal gå greit.
Neida, jeg skjønner at det er vanskelig, det er en vanesak. Men når det ikke står melk så er det ikke melk. :) Sånn jevnt over i allefall. Resten spør man den aktuelle allergikeren om. Jeg mente bare at hvis man trodde det var melk i all kokesjokolade så har man faktisk ikke lest innholdsfortegnelsen, noe som selvfølgelig er helt greit, og ikke noe man nødvendigvis gjør om man går ut i fra at det er melk der. Det står faktisk hvete på soyasaus, forresten.
Kudos til deg som finner ut av det og baker noe alle kan spise!
Ja, men hvis foreldrene sier at han ikke kan få noe som helst med egg, så har jeg gitt opp tidligere. De klarer å lage kake uten verken egg, melk eller mel, men så mye innsats klarer jeg ikke å mobilisere. Nå vet jeg at han tåler den formen for egg som er i toro sjokoladelangpannekake, og styrer unna andre former for egg.
Alt smeltes forsiktig sammen til passe konsistens (kan regulere med mer kaffe eller melis). Smaker kjempegodt og ikke kaffe i det hele tatt. Mange unger som liker den.
Tja, melk er så mye. Myse, løpe, tørrmelkspulver, melkesukker, melkeprotein, melkepulver, skummetmelkspulver, tørrmelk, valle, og fløtepulver. Noe sier seg selvfølgelig selv.
Av de du nevner der så er det vel bare valle som kanskje ikke de fleste vet at er et melkeprodukt. Men jeg skjønner selvsagt at det er tricky når man ikke er vant til det.
Klart at alt som heter noe med melk er innlysende - jeg kopierte bare fra ei nettside :knegg: Jeg hadde en mer utfyllende liste på gamlePC-en. Poenget var vel at melk er ikke melk. Er man ikke vant med det, så er det ikke så lett å vite hva man skal se etter.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.