Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glasur til sjokoladekake til allergiker

#1

Tjorven sa for siden:

Snuppa skal ha bursdag til helgen. To av vennene hennes er allergiske. Den ene er glutenallergier og den andre skal verken ha mel eller melk (og er forsiktig med egg .... han spiste ikke egg i fjor). Jeg kan bruke blått smør eller laktosefri melk.

Jeg har fått beskjed om at Toro langpannesjokoladekake fungerer for dem begge, men jeg må jo ha en glasur. Den glasuren jeg vanligvis lager består av mye kokesjokolade, men det går ikke nå.

Er det noen som kan hjelpe meg med en glasuroppskrift?


#2

Veronal sa for siden:

Toro langpannesjokoladekake inneholder egg.


#3

Salt sa for siden:

Smør, kakao og kaffe? :vetikke:


#4

Honda sa for siden:

Toro langpanne sjokoladekake er glutenfri ;)


#5

Tjorven sa for siden:

Vet det, men foreldrene hans har klarert den kaka. Men jeg må ikke bruke rått egg i noe han skal ha. Der brant jeg meg litt i jula, men med et annet barn.

Inneholder kakao hvetemel av noe slag? Jeg spør fordi jeg ikke har peiling.


#6

Tjorven sa for siden:

Har du noe eksempel på melkefri sjokolade? Hvor får jeg i så fall tak i dette?


#7

Honda sa for siden:

Regnet med det, mange som ikke vet, derfor nevner jeg den bestandig når det er snakk om hvetemel og melk, "allergi"


#8

pulverheksa sa for siden:

Toro glasurmix er glutenfri. Vanlig melis er også glutenfritt.


#9

Salt sa for siden:

På min pakke med bakekakao står det at det er fremstilt av rensede og ristede kakaobønner.


#10

Tjorven sa for siden:

Takk. Kanskje jeg skal gå for en glasurmiks når jeg først er på toro-kjøret.

Jeg legger egentlig mye prestisje i å bake kaker fra grunnen av. Jeg er en ypperlig baker, men det begrenser seg når det blir så mange allergier å hensynta. Så da baker jeg kake som ungene kan spise selv om den kommer fra toro.


#11

pulverheksa sa for siden:

Dersom du har lyst til å bake kake kan du bruke dine vanlige oppskrifter, bytt bare ut hvetemel med toro glutenfri kakemix. Så sjekker du at de andre ingrediensene ikke inneholder gluten og eventuell melk. Pass på renhold. Bruk bakepapir i former og rene redskaper.


#12

Tallulah sa for siden:

De aller fleste mørke kokesjokolader er uten melk, altså de over 70%. Det står som regel spor av melk, men det kan du jo sjekke med dem om går.


#13

Tjorven sa for siden:

Men 70% sjokolade er jo ikke noe godt. Jeg synes det er for bittert og snuppa liker det virkelig ikke, så jeg tror ikke vi skal bruke det i noen glasur.

Jeg ser at en del av galsurmiksene inneholder eggehvite, så jeg får nok gå en runde til med foreldrene.


#14

Tjorven sa for siden:

Takk for opplysningen. Det var det jeg trodde også. Pokker også.


#15

Tallulah sa for siden:

Pleier du å bruke lys kokesjokolade til glasur? Er ikke det relativt uvanlig? Jeg har bare vært borti mørke sjokoladeglasurer jeg.


#16

apan sa for siden:

Men hva med melis og kakao? :blond:


#17

Slettet bruker sa for siden:

Melis, kakaopulver, en dæsj sterk kaffe. :værsågod:


#18

Bayone sa for siden:

Smeltet smør, melis og kakao :jupp:


#19

Carpe Diem sa for siden:

Du kan vel bruke vanlig kokesjokolade i glasuren som du pleier? De aller fleste er uten melk. (Dronningens m fl) Jeg har ei som er hyperallergisk, men det fungerer fint. Har ikke opplevd reaksjoner som følge av store spormengder av melk :jupp:


#20

Maylen sa for siden:

Smør, melis, kakao og kaffe.


#21

jolie sa for siden:

Dronningsjokolade er melkefri. Samme med Coop sin mørke. Og den andre mørke kokesjokoladen fra Freia, mener jeg å huske (som ikke er 70%).

At de inneholder spor av melk er fordi de produseres i sammen lokaler som sjokolader med melk. Det kan altså være en fare for at det har blitt en liten mix, og det er kjekt å vite sånn i tilfelle man er hyperallergisk.


#22

Isolde sa for siden:

Jeg pleier å lage glasur av dronningsjokolade, 1ss eplejuice, 100g blå smør og 1ss sirup. ALLE elsker denne glasuren.


#23

Tjorven sa for siden:

Dette høres ut som en strålende ide. Knerten vil også bli glad, for vi kjøper sjelden eplejuice. Hvis jeg kjøper en fordi jeg trenger 1 spiseskje til glasuren, blir det mye igjen til ham.


#24

Tjorven sa for siden:

Jeg visste faktisk ikke at kokesjokolade er melkefri.


#25

Tallulah sa for siden:

Det er bare å lese innholdsfortegnelsen. ;)


#26

Tjorven sa for siden:

Jeg synes faktisk ikke at det er så enkelt. Når det står hvetemel, egg og melk rett ut er det jo greit. Problemet er at dette ofte ikke er nok. Det ene av barna tåler ikke soyasaus. Det står ikke noe på innholdsfortegnelsen til soyasaus som indikerer at det kan være farlig.

Ikke at jeg hadde planer om å bruke soyasaus i sjokoladeglasur, men det er brukt som en illustrasjon.

Videre er det dette barnet som tåler noen former for egg, men ikke alle. Det er ikke så lett for meg å vite hvilke former som er greit og hvilke som ikke er det, men jeg har lært fra tidligere at rått egg er verre enn prosessert.

Men nå tror jeg at alt er klart. I år tror jeg at jeg skal få til både prinsessekake og sjørøverskip. Førstnevnte kan ikke allergikerne spise, men nr 2 skal gå greit.


#27

Dragen sa for siden:

100 gram blått smør smeltes
2 ss bakekakao
2 ss sterk kaffe eller appelsinjuice
3-500 gram melis


#28

Tallulah sa for siden:

Neida, jeg skjønner at det er vanskelig, det er en vanesak. Men når det ikke står melk så er det ikke melk. :) Sånn jevnt over i allefall. Resten spør man den aktuelle allergikeren om. Jeg mente bare at hvis man trodde det var melk i all kokesjokolade så har man faktisk ikke lest innholdsfortegnelsen, noe som selvfølgelig er helt greit, og ikke noe man nødvendigvis gjør om man går ut i fra at det er melk der. Det står faktisk hvete på soyasaus, forresten.

Kudos til deg som finner ut av det og baker noe alle kan spise!


#29

Mira sa for siden:

Storesøster har det sånn med melk, så istedefor å begynne å forklare å styre sier jeg at hun ikke kan få no med melk i når hun er på besøk.


#30

Tjorven sa for siden:

Ja, men hvis foreldrene sier at han ikke kan få noe som helst med egg, så har jeg gitt opp tidligere. De klarer å lage kake uten verken egg, melk eller mel, men så mye innsats klarer jeg ikke å mobilisere. Nå vet jeg at han tåler den formen for egg som er i toro sjokoladelangpannekake, og styrer unna andre former for egg.


#31

kokosbolle sa for siden:

Denne glasuren er veldig god, men du må sjekke ingrediensene:

Glasur:
125gr margarin
250gr melis
2ts Freia Vaniljesukker
1,25ss Regia Bake-kakao
3ss kaffe

Alt smeltes forsiktig sammen til passe konsistens (kan regulere med mer kaffe eller melis). Smaker kjempegodt og ikke kaffe i det hele tatt. Mange unger som liker den.


#32

jolie sa for siden:

Tja, melk er så mye. Myse, løpe, tørrmelkspulver, melkesukker, melkeprotein, melkepulver, skummetmelkspulver, tørrmelk, valle, og fløtepulver. Noe sier seg selvfølgelig selv.


#33

Tallulah sa for siden:

Av de du nevner der så er det vel bare valle som kanskje ikke de fleste vet at er et melkeprodukt. Men jeg skjønner selvsagt at det er tricky når man ikke er vant til det.


#34

jolie sa for siden:

Klart at alt som heter noe med melk er innlysende - jeg kopierte bare fra ei nettside :knegg: Jeg hadde en mer utfyllende liste på gamlePC-en. Poenget var vel at melk er ikke melk. Er man ikke vant med det, så er det ikke så lett å vite hva man skal se etter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.