Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Stikker eller skraper du smøret?

Stikker eller skraper du smøret?

  • Jeg stikker smøret på morderisk vis. :moahaha:
    14 stemmer
  • Hos meg er smøret skrapet glatt som et svaberg. :stolt:
    99 stemmer
  • Bruker ikke smør. :skremt:
    9 stemmer
  • Dustepoll - get a life. :himler:
    8 stemmer
#1

Ami sa for siden:

Dette lurte jeg på i dag morges, da jeg smurte brødskiver til Amibarna.
Selv er jeg en ihuga skraper og blir nærmest utilpass når noen har stukket kniven dypt i smøret. :skremt:

Tilsvarer dette også som tegn på galskap, på linje med overdrevet hang til symmetri?
[size=1][/size]
Poll kommer.


#2

Crimina sa for siden:

Jeg skraper. Og ungene stikker ofte. Dermed ser ikke smøret så veldig delikat ut. :knegg:

Men det er verste er egentlig smør med brødsmuler, eller syltetøy, osv, fordi de ikke har tørket av kniven godt nok før de tar den oppi smøret. Sånn smør spiser ikke jeg. :sparke:

Men jeg bruker sjelden smør på skiva egentlig.


#3

Ami sa for siden:

Oh, ja. Det er skikkelig guffent. :grøsser:


#4

Nabojenta sa for siden:

Eller dem som legger tilbake overflødig smør fra kniven, skraper det av på kanten. :Pjuk:


#5

baltie sa for siden:

Skraper, helt klart. Jeg ville ikke satt pris på om noen stakk smøret mitt. Kan fint stikke kniven i smøret for at kniven skal sitte der, men skraper av smøret som skal på skiva. Noe annet ville bare bli masse uorden. ;) På samme måte som at jeg alltid sørger for at osten har en jevn overflate. Her er ikke madammen like fokusert som meg, så jeg må alltid bruke ostehøvelen litt for å jevne ut overflaten av osten etter at hun og barna har brukt den. Heldigvis er det jeg som spiser mest ost, så i kjøleskapet står det bare oster med jevne, fine overflater.

Det slår meg at jeg har preferanser for mange slike ting i huset, selv om jeg er en ihuga rotekopp. Mulig jeg burde ta en psykoanalyse? :p


#6

baltie sa for siden:

Sånt er det forbud mot i vårt hus... :eek:



#8

Chablis sa for siden:

Skraper.


#9

Che sa for siden:

Jeg skraper, men har et svært avslappet forhold til smørsmøring, kjenner jeg.


#10

Veronal sa for siden:

Jeg spiser ikke smør, men når det gjelder leverpostei så stikker jeg. Jeg lager ikke groper, da. Jeg stikker helt gjennom til bunns. Gropelaging er bannlyst.


#11

Millie sa for siden:

Skraper.


#12

Ami sa for siden:

Ja, dette er akseptabel stikking. Groper er så absolutt bannlyst. :nemlig:


#13

SpetakkelRandi sa for siden:

jeg skraper og jeg blir gaaal når noen har hakket og stukket i smøret.. :skremt:


#14

SpetakkelRandi sa for siden:

:skremt: ja..


#15

mina sa for siden:

Jeg er ikke alene! :rørt:

Jeg skraper smøret og har lært mann og barn å gjøre det samme.
Jeg blir ertet litt av familie og venner, de synes jeg er ekstrem!

Smøret skal være glatt, uten smuler og påleggsrester. Leverposteien skal skjæres til bunnen, ikke hakkes i. Osten må skjæres pent.
Jeg liker også at ting er symmetriske, men jeg er egentlig en rotekopp...

En gang i høst var ungene hos mamma og pappa ei helg, et par søskenbarn var også der. Da de spiste frokost om morgenen kom det oppriktig sjokkert fra minstemann: Hva HAR dere gjort med smøret?! :eek:
Pappa syntes dette var veldig festlig da han fortalte det...


#16

Maverick sa for siden:

Fnis. :legger skumle planer:

Jeg skraper. Til vanlig. Kanskje jeg skal endre vane? :glis:


#17

Siwa sa for siden:

Jeg skraper smøre, og legger tilbake overflødig smør nedi smørboksen og ikke langs kanten :sparke:


#18

Smurfine79 sa for siden:

Bruker ikke smør, men unga får på skiven når de ønsker det. Å da husker jeg rett og slett ikke hva jeg gjør, har ikke noe fast måte å gjøre det på heller tror jeg :p


#19

Ami sa for siden:

:skeptisk:


#20

Appelsin sa for siden:

Skraper for å smøre på skiver,
stikker når jeg steker pannekaker.


#21

Appelsin sa for siden:

Men jeg bruker ikke smør da. Sånn, til meg selv altså.


#22

safran sa for siden:

Vi har en smørboks som står på benken, med et stykke meierismør oppi. Det er smøremykt, men smøret skjæres til bunns fra siden - ikke skrapes. Skal jeg stemme "stikke" da? Her i huset er alle smørepålegg delikate og uten smuler og skrap. Enern liker leverpostei, og den leverposteien er sirlig skåret fra siden, med rette kanter. Toern er sjef for primboksen, og der er det samme regime. Rette, fine kanter helt til bunns, uten noe klin. Jeg får fullstendig neller når de har hatt med seg gjester til lunsj og gjestene har brukt smulete kniv i pålegget. Men det har ordnet seg, for jentene får flere neller enn meg akkurat når det skjer. :humre:



#24

Inagh sa for siden:

Jeg skraper, men jeg kjenner også at det ikke hadde bekymret meg nevneverdig om gubben min var en smørstikker.


#25

Tito sa for siden:

Jeg skraper, men mistenker at jeg ikke skraper det like glatt som deg. Det blir gjerne en hule i smørboksen på midten, før vi tar sidene i pakken.


#26

Malama sa for siden:

Skraper smør. Stikker/skjærer til bunn i f.eks prim eller leverpostei. Guttungen gjør ikke noe slikt, han får påsmurt mat enda, og mannen bruker ikke smør, men er grei på å ikke lage groper noe sted likevel.

Min bror ler når han kommer på besøk, smøret er glatt som et svaberg ja. Slik er IKKE hans smør...


#27

AprilRyan sa for siden:

Jeg stikker, til mannens irritasjon. Grunnen er at brelettpakken sklir på borden når en skraper og da må en bruke den ene hånden for å holde pakken fast. Da er det mer effektivt å stikke. :nemlig:


#28

Lorien sa for siden:

Jeg skraper, mannen stikker. I tillegg har både han og min mor den avskyelige vanen at de skraper smulete smør av på kantene av smørpakken. :uvel:


#29

Bomull sa for siden:

Jeg skraper, og takler ikke "stikkere" ...ei heller smuler ol. i smøret, eller syltetøy og annet pålegg for den sakens skyld! :skremt:


#30

Carrera sa for siden:

Jeg skraper når jeg skal ha smør til brødskiva, men stikker om jeg skal ha en større mengde, til steking eller baking feks. Da blir det gjerne groper også.

Kjenner jeg ikke bryr meg nevneverdig om hvordan det ser ut oppi smørpakken, så lenge det kun er smør oppi der. Ligger det rester etter hele måltidet, så får jeg hetta.


#31

Pasta sa for siden:

Vi skraper, men det er ikke akkurat glatt som et svaberg. :knegg:
Broren min er helt rar på det området og må nesten alltid "rydde" i smøret etter at noen har laget et lite hakk.


#32

Matilda sa for siden:

Jeg skraper og mannen stikker i bordpakninger med smør/margarin. Til baking og steking har vi smør pakket i metallfolie, og det skjærer vi skiver av begge to.

Jeg skraper annet smøremykt pålegg også, bortsett fra leverpostei, som jeg skjærer skiver av. Unntaket er leverpostei i gul boks, den skrapes, men det er i grunnen ikke så nøye ettersom det bare er bikkja som spiser den. :knegg:

Smuler og rusk i smøret grøsser jeg av, så det må jeg fjerne før jeg smører på skiva.


#33

krystallklart sa for siden:

Skraper.

Smør som er stukket i er direkte uappetittelig.


#34

Tangina sa for siden:

Begge deler mangler som alternativ.


#35

safran sa for siden:

Når dere snakker om å stikke i smøret, mener dere da midt oppi? Er det uappetittelig å skjære på siden av smøret?


#36

Maylen sa for siden:

Jeg er en skraper, men alle andre i huset er smørstikkere. :gal: Til min store irritasjon.


#37

siljemoren sa for siden:

Jeg skraper smøret fint utav, menst sambo graver det utav med kniven. Og det liker jeg ikke, det ser så udelikat ut da.


#38

safran sa for siden:

Jeg begynner å skjønne at jeg hverken skraper eller stikker, slik det er definert her. Jeg skjærer pent fra siden, ikke i midten og har dermed antageligvis stemt feil.


#39

Kirsebær sa for siden:

:eek:Å, nei! Rop på en modde! Fort!


#40

Susse sa for siden:

Vi over 12 år skraper, resten av huset stikker. :sukk:


#41

Ulvhedina sa for siden:

Man skal spise smøret, ikke maltraktere og drepe det. Det samme gjelder forøvrig leverpostei. Den skjæres i rette linjer. Dersom dette ikke er gjort, ser jeg meg nødt til å rette det opp. :gestapo:


#42

safran sa for siden:

Nå får jeg følelsen av at du herser litt med meg. :paranoid:


#43

daffy sa for siden:

Du mangler et alternativ for de som av og til stikker og av og til smører.


#44

Hilda sa for siden:

skraper:)


#45

Babe sa for siden:

Skraper, smøret skal være pent og "rent" - annet godtas ikke her.


#46

Obelix sa for siden:

Jeg skraper og blir nesten uvel når jeg ser en smørboks som ser maltraktert ut.

For ikke snakke om brødsmuler skrapet av på kanten :skremt:


#47

Inka sa for siden:

...og jeg skraper litt sånn vilkårlig, uten å lage noe svaberg eller andre sirlige fasonger.


#48

Manga sa for siden:

Før var jeg alltid en stikker. Så delte jeg hybel med ei venninne da vi studerte og jeg fikk klar beskjed om at hvis ikke jeg behandlet smøret penere så kunne vi ikke bo sammen - eller noe i den duren. Nå gjør jeg vel litt begge deler. Jeg føler for å stikke, men hører til tider denne strenge stemmen oppi hodet som befaler meg til å smøre.


#49

Harriet Vane sa for siden:

Jeg synes i grunnen det er verre når noen stikker i brunosten.

Jeg har jobbet på hotell og der har jeg flere ganger observert japanere som står med en ostehøvel i hver hånd og graver og stikker ned i brunosten. Det er omtrent like corny som dem som tømmer vaffelrøre oppå vaffeljernet.


#50

Jinx sa for siden:

Jeg gjør begge deler. Bryr meg ikke om hvordan smøret ser ut. Men så bryr jeg meg heller ikke om doruller henger "feil",doseter som står oppe,om man klemmer midt på kaviartuben og hvordan man skjærer osten. Har lært her inne at det er mye jeg kan henge meg oppi hvis jeg bare vil....:D


#51

ItsOnlyMe sa for siden:

jeg skraper
mannen og barna stikker.....


#52

ming sa for siden:

:dulte:


#53

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Åh-håHH! Ypper du til bråk, eller?? :snurr:

:knegg:
Altstå, man kan ikke bare gjøre hva som helst heller da, litt struktur må det da være...


#54

Maiden sa for siden:

Jeg skraper, ungene stikker.

Min samboer får angst når jentene skal smøre på selv, han er å glatter over smøret med en gang. :knegg: Jeg bryr meg ikke i det hele tatt.


#55

Ole Brumm sa for siden:

Jeg skraper, eller skjerer på siden. Minsten har startet å forsyne seg selv og han stikker, så nå ser smør og leverposteien grusomt ut...


#56

iBam sa for siden:

Skraper


#57

tink sa for siden:

Jeg skraper. Men det skal mer enn litt stikking til å sette meg ut av spill. Det må i tilfelle være brødsmuler og leverposteirester i smøret. :grøsser:



#59

Ami sa for siden:

Nå har svigermor vært hos oss igjen, og smøret er ihjelstukket. :skremt:


#60

Maki sa for siden:

Jeg skraper.


#61

Schnuppa sa for siden:

Hos meg er smøret skrapet glatt som et svaberg. :stolt:

Men det er dessverre andre i familien som utøver annen praksis.


#62

Estrella sa for siden:

Skraper. Det gjør mannen også og vi prøver og lære opp Christian til å gjøre det samme. Mannen for hjerte i halsen hvis noen stikker hul i smøret. :knegg:


#63

Anne C sa for siden:

Skraper, stikker, grafser, lager groper. What ever. Bryr meg mindre. sjuske og ekkel


#64

Anne C sa for siden:

Men jeg roter ikke til andres smør altså.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.