Vi skal ha laksefilet i dag og jeg trenger å bruke opp både 1dl fløte og nesten et beger rømme.
Det vi har i har i hus ved siden av er:
gulrot
løk
rødløk
hvitløk
poteter (kanskje)
Alt med nøtter, mandler og ferske urter utgår pga allergi.
Kan noen av dere kloke hoder hjelpe meg med oppskrift?
Har du en boks med hakket tomat? Isåfall blir en blanding av dette + rømme/fløten din en super saus å gratinere laksen i. Finskjær grønnsakene og ha oppi sausen og krydre med salt og pepper.
Pakk inn fileter med poteter i båter, gulrot i skiver og løk i ringer + hvitløk i biter strødd over filetene. Olje + sitron eller noe annet syrlig + salt og pepper. Damp i stekeovnen til møre grønnsaker/poteter. (Jeg pleier å dampe poteter og gulrøtter halvveis i mikroen først for at det skal gå kjappere.) Rømme serveres ved siden av.
Eg lager pakker med laks og grønnsaker, og heller på ein fløteskvett i kvar pakke. Server med poteter på sida og gjerne litt rømme. Andre gonger skjærer eg laksen i biter og steiker på panna med salt og pepper, og slår på fløte til slutt. Serverer med pasta, men poteter fungerer fint til. Riv gulrot og ha til.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.