Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fiskegrateng uten gluten og melk, også passende for lavkarbo

#1

m^2 sa for siden:

Jeg kan melde om at [url="ttp://www.foreldreportalen.no/forum/showpost.php?p=680455&postcount=45"]Mims eminente oppskrift[/url] smaker aldeles utmerket i denne variasjonen.

600 g torskefilet (eller sei eller noe annet du har)
3 ss olje (smør i originaloppskriften)
3 ss kokosmel (hvetemel i originaloppskriften
1 ts johannesbrødkjernemel (ikke i originalen)
1 boks kokosmelk (½ l melk i originalen)
salt, pepper
limejuice (muskat i originalen...)
200 g blomkål i små biter(makaroni i originalen)
evt også gulrot i små biter og erter
2 eggeplommer
2 eggehviter
1-2 never kokosmasse (knust kavring/brødrasp/griljermel i originalen)

Skjær fisken i terninger. Varm olje/smør i en kasserolle og tilsett mel. Spe med melken under omrøring til en glatt saus. Ta sausen til side og rør inn eggeplommene. Smak til med salt, pepper og lime. Ha blomkål (og gulrot, erter) og fisken i en smurt ildfast form , hell sausen over og bland forsiktig. Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i blandingen. Strø kokosmasse over og stek i ca 30 minutter på 200 ºC.

Smaker aldeles kjempegodt!
:D


#2

Dragen sa for siden:

Du er altså noe i nærheten av et geni. Tusen takk!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.