Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfri kake i ovnen - hjelp!

#1

skyfri sa for siden:

Jaddah, jeg sliter litt med steketid, og aaaalt for mye kakedeig i en springform. Flinke meg skulle bake glutenfri brownies til bursdag i morgen, siden en av gjestene ikke tåler hvete. Og nå står kaka i ovnen, på 58.minuttet. Den skjelver og er i ferd med å vandre over springformens breddegrader...

Spørsmål 1
Skjelver glutenfrie kaker selv om de er gjennomstekt, eller kan jeg forvente fast konsistens når kaka er ferdig?

Spørsmål 2
Det går bra og bake brownies ved å bare bytte ut hvetemelet med glutenfritt mel? Ja? :håpe:
(Jeg har gjort det før, men da med kvæfjordkake, og det gikk strålende. Nå er jeg litt i tvil på om dette blir noe å servere i morgen...)


#2

skyfri sa for siden:

Melding fra samboer på kjøkkenet; deler av kaka har klatret ut av formen... sukk. Og jeg som ville være god vertinne og servere til alle.. suuuukkk


#3

Amelie sa for siden:

Kan hende den legger seg helt flat igjen?


#4

pulverheksa sa for siden:

Glutenfri kake er ganske like som vanlige kaker.
Å bytte melet går helt utmerket, det kan du gjøre i alle oppskrifter så lenge de øvrige ingrediensene også er glutenfrie.


#5

skyfri sa for siden:

:knegg: Det var akkurat det den gjorde. Ovnen ser ikke ut, ikke kaka heller. Men når jeg får skjært vekk deigen som var på vandring og lagt på glasur, håper jeg den blir fin og se på. Og at den er god å spise selvsagt.

Ja Pulverheksa, det var det jeg hadde lest, og derfor gjorde jeg det bare sånn med browniesoppskriften min. Og jeg har gjort det med andre kaker før, men de har ikke oppført seg sånn i ovnen. Denne ville ikke stivne, og så este den så fryktelig. Men det kom vel helst av at jeg hadde feilberegnet mengden, ikke det at melet var glutenfritt... :o
Den stivnet til slutt da, etter 1 1/2 time i ovnen. Hehe.
Og ja, jeg sjekker selvsagt de andre ingrediensene for hvete.


#6

Benzo sa for siden:

Er det ikke slik at glutenfritt mel trenger mer væske?


#7

skyfri sa for siden:

Eller kanskje mindre væske, tror jeg kanskje jeg har hørt? :vetikke:
Ja, ja. Jeg justerte ikke væsken i noen som helst retning. (De eneste væskene (i den grad det er det de er) i denne kaken er egg, smør og smeltet sjokolade...)


#8

pulverheksa sa for siden:

Kakeoppskriftene der jeg har byttet hvetemel med toro glutenfri kakemix pleier gå fint. Når deg gjelder å gjøre om gjærdeiger så oppfører glutenfritt mel seg på en annen måte enn hvetemel, og resultatet avhenger også av hvilken meltype en bruker. I noen tilfeller må det også tilsettes mer hevemiddel i glutenfritt, men det høres ikke ut til å ha vert behov for i dette tilfellet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.