Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spiser du de første skivene av hvitosten?

Spiser du de første skivene på hvit/gul-osten

  • Ja, jeg spiser alt!
    60 stemmer
  • Nei, jeg skjærer bort det som minner om hard hud under hæler!
    90 stemmer
  • Jeg spiser ikke hvit/gul-ost
    0 stemmer
  • Dustepoll
    3 stemmer
#1

Lenam sa for siden:

Ja det lurer jeg på i kveld.

Jeg skjerer bestandig vekk de to første skivene og kaster dem i søppla.


#2

Stompa sa for siden:

Jeg kaster dem også. Trodde jeg var den eneste! :rørt:


#3

Sissel sa for siden:

De kastes her også.


#4

Avatar sa for siden:

Jeg tar de av og gir de til hundene. :sparke:


#5

Karamell sa for siden:

Jeg spiser ikke hvitost selv, men kaster om jeg lager til ungene.
Jeg kaster også de første brunostskivene.


#6

Babe sa for siden:

Jeg spiser dem ikke, nei.


#7

Benzo sa for siden:

Niks.


#8

Lenam sa for siden:

På jobb syns de at jeg er fisefin og matsær. Men her har jeg jo en masse soulmates! :rørt:


#9

Malama sa for siden:

Hvorfor i all verden?

Ja, jeg spiser dem. Gjerne mauler jeg dem. Ehh, er maule et ord, eller bare min dialekt? Sjekke Ok, ja, jeg mauler dem gjerne altså. (Bare fordi jeg har lyst på ost...) Alternativt spiser jeg dem på skiva, eller hva jeg nå enn skal med osten. Hvorfor i all verden kaste dem?

Men nå så jeg spørreundersøkelsen. Ehh, hard hud? Når jeg åpner en pakke ost er den myk. Og ettersom jeg stapper den inn i en pose etterpå, er den myk neste gang også. Hard blir den ikke. Ikke med mindre det ligger igjen ei tynn flis av en ost som mygler mens vi spiser de tre neste (Ja, her i huset spises det mye ost, så vi kjøper ny nesten hver uke. Sånn kilosost ja. I alle fall annenhver uke.


#10

Elisabet sa for siden:

Jeg kaster dem. :sparke: Men skjærer dem ikke av om jeg bare skal rive ost til å ha på pizza ol. som skal i ovnen.


#11

Svanen sa for siden:

spiser hele osten jeg!


#12

Spoon sa for siden:

Spiser de ja, hvorfor ikke? De er jo ikke harde? Om osten har stått lenge uten pose/ostelokk og fått skorpe, så skjærer jeg det bort. Men helt fersk og ny ost rett ut fra plastikken spiser jeg, helt klart.


#13

Kirsebær sa for siden:

De første skivene kastes.
Jeg har jobbet sammen med en dame som har forsket på ... øh... et eller annet med den plasten og den osten og eh... :flau: Vel jeg spiser ikke de øverste laget på osten. Jeg husker ikke hva forskningsresultatet var, eller hva hun forsket på, men det var etter noe hun fortalte at jeg fant ut at det var en god grunn til å fortsette å ta av det øverste laget på osten. :nemlig:


#14

Enhjørning sa for siden:

Jeg gjør.
Ikke mannen.
Han skjærer av de to først skivene og gir dm til hundene.
Hvilket har ført til at de kommer løpende bare de hører knitring av ostepakning. :knegg:


#15

Svanen sa for siden:

så fikk jeg selvsagt lyst på ost... så nå gumler jeg ost:o


#16

safran sa for siden:

Ja, selvsagt. Hvorfor skulle jeg ikke det? :confused: Det smaker jo ost!


#17

Malama sa for siden:

Det smaker nok ost fordi... det er ost...


#18

Vianne Rocher sa for siden:

Nei, selvsagt ikke.
Plastbesudlet ost er ikke godt og kan umulig være bra :paranoid:


#19

Snippa sa for siden:

Dustepoll :nemlig:
Jeg spiser de første skivene, men ikke hvis de er som hard hud under hælen, nei! Men hvilken ost er sånn, når den er ny?


#20

Loppa sa for siden:

Jeg spiser dem selvfølgelig, er da hvitost det også. Samme som at skorpa på brødet er brød det også! :nemlig:


#21

Svanen sa for siden:

Hvis alt av maten som har vært i kontakt med plastikken rundt må kastes, blir det ikke mye mat som blir vanskelig å spise? :confused:


#22

Vianne Rocher sa for siden:

:sjokk: Er det??
Har alltid trodd det var håndtaket jeg.


#23

Ulvhedina sa for siden:

Er ikke sidene av osten også plastbesudlet, da?

Jeg spiser alt. Spesielt de på toppen. De er nemlig aller, aller best. Kanskje plasten setter en sånn pikant liten ekstraspiss på de øverste skivene?


#24

trøtt sa for siden:

Nei jeg spiser ikke de to første skivene av osten. De er ekle.


#25

Vianne Rocher sa for siden:

Jo, så jeg kjører osthøvelen rundt hele osten og kaster alt. Dette trikset for å unngå plastbesudlet ost har jeg lært av min kjære far :knegg:


#26

Anuk sa for siden:

Du sa det!


#27

Tante Sofie sa for siden:

Toppen må av, noko kattane er glad for. Alle må få! :knegg:


#28

Ulvhedina sa for siden:

Din far er nok en klok mann som er betalt av Tine. Tenk all den osten du har kastet de siste ti årene? Kommer helt sikkert opp i en hel kilosbit nå! :knegg:

Jeg har også "skrelt" osten noen ganger. Jeg syntes da at det resulterte i at den ble dårlig fortere?


#29

Vianne Rocher sa for siden:

:humre: Han er iallefall i overkant skeptisk til skall av ymse slag.

Vi (jeg og pappa) er f.eks. de eneste jeg vet om som skreller agurkene før de spises.


#30

Pasta sa for siden:

Jeg spiser dem ikke, men mann og barn gjør.


#31

Isprinsessen sa for siden:

Nei.
:har endelig funnet liksesinnede:


#32

Ulvhedina sa for siden:

Altså, jeg spiser jo normalt ikke skallet på ting. Eggeskall foreksempel, det går rett i søpla!

Agurkskall derimot.. :knegg:


#33

ingling sa for siden:

Jommen er det mye rart innpå her. :D Jeg spiser dem og har egentlig aldri vurdert å la være. OG nå fikk jeg lyst på ost...


#34

Intrigue sa for siden:

Kjøper bare ferdig i skiver


#35

Matilda sa for siden:

For tiden spiser jeg bare ferdigskivet, siden jeg er konstant kvalm og ikke orker styre med utpakking og ostehøvler og kjøleskaplukt og sånt. Ellers pleier jeg å kaste skivene på toppen ja, men det kommer litt an på osten.


#36

Bayone sa for siden:

Kaster de øverste skivene på hvitosten, men spiser de på brunosten. Lurer på hvorfor det egentlig.


#37

maggypop sa for siden:

Det kommer nok litt an på osten. Jeg kaster de første skivene av oster som har vokslag utenpå. Men en oppdelt, vakuumpakket Norvegia skulle jeg nok fint ha spist de første skivene av.


#38

Dixie Diner sa for siden:

Nei. Men pollen var litt rar da, det øverste er jo ikke hardt? Men det har en annen konsistens enn resten, synes jeg, og jeg kaster det alltid når jeg åpner en ny ost.


#39

Inka sa for siden:

Herregud, nå kom jeg på den gangen dere akkurat hadde flyttet sammen, og han åpna ost, skjærte en skive og kasta den over skuldra og på gulvet, gjentok, og fortsatte med å lage seg mat. :lol:


#40

Enhjørning sa for siden:

:latter:


#41

Crimina sa for siden:

Jeg skjærer alltid bort de første skivene. Får meg ikke til å spise dem. All hard skorpe går i søpla.

Men, om jeg åpner en ny ost og skal rive ost til pizza f.eks, så skjærer jeg ikke bort noe. Det skal jo stekes. :knegg: Høres sikkert litt rart ut.


#42

Chablis sa for siden:

Jeg skjærer de av og kaster de. Samme med brunosten.


#43

Sola sa for siden:

Jeg kjøper alltid skivet hvitost, og spiser alle osteskivene, også de øverste. På sånn hvitost man bruker høvel på kaster jeg de første skivene.


#44

trøtt sa for siden:

Da spiser du de øverste hver gang. Ferdig skivet smaker og har samme konsistens som de øverste skivene av osten. :grøsser:

Se svaret mitt til Intrigue.


#45

Ibidelma sa for siden:

Nei, spiser ikke de første skivene, syns de smaker vondt.


#46

Lenam sa for siden:

Det er ikke det at osten nødvendigvis er hard på toppen. Men jeg om man myser litt så ser man at det er litt sånn "rutete" på toppen. :knegg:


#47

Huldra sa for siden:

Jeg liker heller ikke å spise første skiva av osten. Skjærer det bort og kaster det.


#48

Mrs. Longbottom sa for siden:

Dere er steike, hakke gale hele gjengen. Det kunne ikke ramle meg inn å kaste helt fin, brukbar ost (som er dyrt) fordi det har vært inntil plastikk. Da må man jo gjøre det hver gang man tar ost, da, for man pakker den jo i plast igjen.:rolleyes:


#49

Dixie Diner sa for siden:

For min del handler det ikke om plasten, men at jeg synes toppen har en annen, litt svett og gummiaktig konsistens enn det under, jeg liker det bare ikke. Hvis det skal smeltes kan jeg bruke det, da spiller det ingen rolle. :)

Forresten, som regel kaster jeg det ikke men gir det til mann eller barn så de kan maule på det. De bryr seg nemlig ikke, og det er jo bra. :D


#50

SpetakkelRandi sa for siden:

ja de spiser jeg alltid.. de er jo de beste.. de og de første på brunosten.. :knegg:

men harde skorper osv.. fysj..


#51

Kate sa for siden:

Nei, det smaker plast. :grøsser:


#52

Hilda sa for siden:

Nei, spiser ikke det første og ikke det siste:sparke:


#53

Siri sa for siden:

I følge min fisefine eks er det "død ost". Det henger dessverre igjen og blir brukt til bikjemat.


#54

turi sa for siden:

Spiser de, men legger de med "oppsiden" ned, så jeg ser på pene riller istedet!


#55

Matilda sa for siden:

Jeg sa da ingenting om at jeg synes ferdigskivet er godt? Jeg liker ikke tykkelsen eller konsistensten på ferdigskivet, men det er det alternativet jeg har om jeg skal klare å lage meg mat selv om dagen. Jeg rekker så vidt nappe ostepakken ut av kjøleskapet og slenge en skive på ferdigskivet brød før jeg brekker meg, om du vil ha detaljene. :) Ost skåret med høvel fra midt inni osten er fortsatt best.


#56

iben sa for siden:

Prøver å overlate de til mannen, de virker liksom så feite..:o


#57

Thelma sa for siden:

Jeg spiser ikke det første tykke laget.


#58

siljemoren sa for siden:

Vi bruker bare ferdig oppskjært ost.


#59

Ulvhedina sa for siden:

Og kommer alltid til å være det. Den er fersk, myk og ikke tørr.

Ferdigskivet ost er tørrere og mindre fersk. Jeg liker den alikevel og den passer fint når jeg smører travle matpakker.


#60

Røverdatter sa for siden:

Jeg tar bort toppen fordi jeg engang fikk høre at osten er satt inn med noen ekle konserveringsmidler som ikke er bra å få i seg. Aner ikke lenger hvor jeg har hørt det, men vanen med å ta bort skorpen henger fortsatt i. Prøvde å google litt nå, men fant ikke noe om det i farta.


#61

Angelique sa for siden:

De får hver sin skive her. Og den ene pusen. Hun andre sære bare rynker på nesen av hvitosten.


#62

Smash sa for siden:

Er helt på linje med Iset. :nikker:


#63

Solblomst sa for siden:

Jeg har aldri tenkt på at det kunne være noen som skjærer bort de første skivene, og kaster dem.
Selvsagt spiser jeg dem.


#64

Carrera sa for siden:

Jeg har den (u)vanen at de kastes ja. Jeg vet egentlig ikke hvorfor, for det er jo ost det også, og hadde kontakt med plast vært farlig, så er det jammen masse mat man ikke kunne spist.


#65

Tuttan sa for siden:

:niks: Dei blir skjært bort og kasta ja..


#66

Sokk sa for siden:

:gruble:

Og hva pakker du osten inn i etterpå, da? Eller gjør du denne operasjonen hver gang du tar osten ut av kjøleskapet?

Jeg spiser alle osteskiver selv. Men en jeg vet om ville ikke spise ost som hadde vært inntil plasten, så dem skar han av og ga til ungene. :fnise:


#67

krystallklart sa for siden:

Spiser ikke kantene på noen sider, de smaker beskt.


#68

eka sa for siden:

Nei, de spises ikke.


#69

Katta sa for siden:

Hvis de ser ekle ut, kastes de. Hvis de ser helt greie ut spises de, oftest det siste. De legges opp ned på brødskiva så synes ikke toppen. :knegg:


#70

Vianne Rocher sa for siden:

Man har da vel osteklokke :gammel dame:


#71

Sokk sa for siden:

Ah. Sånn med trebunn og glasslokk da, eller? :blond:


#72

Heddamor sa for siden:

Her skjæres det av mer enn et par skiver på ny ost! Det smaker drit, rett og slett. Utrolig å høre at de fleste gjør det samme, jeg har alltid fått høre at jeg er sær som ikke vil ha førsteskivene og ingen har vært enig med meg at det smaker rart. He he.


#73

Fisken sa for siden:

Selvfølgelig spiser jeg de første skivene. :nikker:


#74

Vianne Rocher sa for siden:

Menneh, jeg er ikke redd for hardplastbesudling av mat da.
Det blir ikke samme som den vakuumpakkede plasten som suges inntil osten(og Hva Har Du) og gjør smaken pussig. :humre:

Dessuten erinder jeg å ha lest at slik plast kan være hormonforstyrrende, men jeg har ingen beviser, så jeg kan ha drømt det :paranoid:


#75

Bloppy sa for siden:

Jeg skjærer av alt rundt osten ja :jupp:
Det smaker bare ikke godt!

Om osten har ligget en stund i kjøleskapet kan jeg godt finne på å repetere den operasjonen og jeg :sparke:


#76

Pegasus sa for siden:

.... og jeg trodde alle kastet dem. :humre: Hva lærer man ikke inne på FP. :digger:



#78

Tove sa for siden:

Spiser selvsagt hele osten. Har aldri tenkt på at de første skivene burde skjæres bort på verken hvitosten eller brunosten.


#79

Morella sa for siden:

Jeg spiser dem. :D


#80

Lorien sa for siden:

Skjærer bort de første skivene, ja. De smaker plastikk.


#81

scilla sa for siden:

Det kommer an på hvordan den ser ut. Hvis den er udelikat skjærer jeg den av og gir det til hunden. Han er ikke så nøye på det...:knegg:


#82

Snø sa for siden:

Samme her:dulte: De første skivene er jo så gode å maule :nam: De kastes i hvert fall ikke. Ser mannen også har en tendens til å maule de..


#83

maribo sa for siden:

Spiser alt - det er jo OST, ikke skorpe ;)


#84

Storm sa for siden:

Dustepoll. Spiser nesten bare ferdig oppskjært gulost.


#85

Candy Darling sa for siden:

Du verden. Jeg er jammen ikke så sær når det kommer til stykket. Selvsagt spiser jeg alt på osten som ikke er tørt.

Jeg har store problemer med å tro på at det finnes farlige kjemiske substanser i plasten som smitter over til kun ytre del av osten, og ikke trekker videre innover, hvis det først trekker inn. Da snakker vi minst en cm eller så, jaffal.


#86

Mrs. Longbottom sa for siden:

Åff kårs. Må bare riste på hodet over at så mange driver på sånn. Gva gjør dere med andre oster, f.eks brie. Kaster dere det ytterste av den og fordi den har vært i kontakt med plasten? Og har dere alle sammen osteklokke av glass, eller pakker dere osten inn i plast igjen etter å ha skåret vekk halve osten pga nevnte plast.


#87

Mams sa for siden:

Jeg gikk 2 åring grunnkurs helse og sosial de første årene på vidregående.
Der hadde vi et fag som het bolig og ernæring.
I de ernæringsdeltimene lærte vi at vi skulle skjære av de øverste skivene.
Hvorfor husker jeg ikke, men det er vel nesten det eneste jeg lærte i det faget.
Det og at man ikke skulle spise solgrodde poteter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.