Idag tror jeg det er suppedag og jeg hadde tenkt meg en Toro :blunke: , før jeg fikk det gode innfallet å høre her inne først. Oppskrift på hjemmelaget broccoli eller blomkålsuppe som går fort og greit, og som også gjerne faller i smak hos de små?
Det er lett, og ganske raskt. Jeg slumper bare, så jeg har klippet ut en oppskrift fra www.matoppskrift.no som forteller ca prinsippet. Jeg bruker ikke ost, forresten, men gjerne en håndfull røde linser.
Del opp blomkålen og kok den i buljong i 10-15 min. Rør melet i melken og varm opp. La suppen koke i 2-3 min og slå av platen. Ha deretter i osten og smak til med krydder.
Hjemmelaget broccoli tar litt tid og vil ikke være klar før ut på sommeren en gang.
Hjemmelaget broccolisuppe lager jeg med 1 stor bunt broccoli (deles i små buketter) + 1 purre (deles i ringer) som blankes i pannen sammen med smør før jeg heller på i overkant av en liter kraft (buljong kan vel også brukes) og så kokes dette til broccolien er mør. Så bruker jeg stavmixer før jeg koker opp igjen med en halv pakke med philadelphiaost eller liknende til denne er oppløst. Har jeg fløte så har jeg gjerne litt fløte oppi også. Salt og pepper til slutt.
Kok opp en kjele med 1 l. vann blandet med buljong. Skjær blomkål og brokkoli i biter, stilkene også. Hold av en neve eller to med fine små buketter. Kok mørt, mos med stavmikser eller i blender (litt og litt i blender) ha i 2 dl matfløte og smak til med pepper, evt salt og ha i de små bukettene. Kok i et par minutter , ha evt i ost og server med brød.
Variant: Kok grønnsakene i lettsaltet vann, mens du i en tykkbunnet kjele har 2 ss smør og 2-3 ss hvetemel. Rør sammen og spe med 2 dl melk, 2 dl matfløte og kokekraften fra grønnsakene. Smak til med salt og pepper, ha i grønnsakene og server.
Krutonger lager du enkelt med å dele opp et brød fra i går eller dagen før i terninger. legge dem i en langpanne med noen smørklatter, noen dæsjer olje, noen hvitløksfedd, litt havsalt og litt pepper. Stek langsomt på 50-75 C til de er helt sprø.
Kok 1 blomkålhode (i store biter) i 1 liter grønnsaksbuljong i 10 min
Rød rundt så bitene blir mindre
Tilsett 3 ss hvetemel (eller 2 ss maizena) utrørt i litt vann, kok i 5 min til
Ha i 1 dl matfløte og 1 dl revet ost, f.eks. parmesan
Smak til med paprikapulver, soyasaus og dryss med ost på toppen
Tusen takk for mange bra oppskrifter. Det ble stavmiksvarianten til Mim idag siden jeg er så opptatt av den nye stavmikseren min :knegg: . Og den ble veldig god!
Joda, det var mest mengden blomkål og brokkoli jeg var ute etter. Vil jo ikke at suppa skal bli helt vassen heller. Men én av hver høres jo logisk ut. :)
Mamma (altså mannens svigermor) hevner seg til stadighet. Hun elsker å servere både brokkoli og blomkål når vi kommer på besøk, og hun blir like overrasket hver gang han ikke forsyner seg.
Mannen min er ikke kresen altså. Det eneste han ikke spiser er: brokkoli, blomkål og jordbær (eller egentlig alle røde bær).
Det går fort, et kvarters tid kanskje? Det tar jo ikke så mye mer tid enn å koke grønnsakene møre. Jeg har akkurat spist sånn suppe til lunsj, hadde en porsjon i fryseboksen. Den er veldig grei å fryse og varme opp igjen.
Det er vel egentlig bare kakebaking og fancy desserter man ikke kan slomse veldig med. Man kan alltids slomse med det meste, så lenge resutatet blir godt.
Å, det var lurt! Det skal jeg gjøre neste gang. Jeg har nemlig blitt helt frelst i slik suppe, og forstår egentlig ikke hvorfor jeg ikke har lagd slik før.
Det er så lett. Man kan ta nærmest hva som helst, dele det i små biter, koke det mørt kjapt, mose det hvis man vil og voila, deilig smakfull suppe, uten mel, jevning og mas.
Mannen bestemte seg plutselig for at han kunne like brokkoli og blomkål hvis den var blandet i en suppe, og ikke servert for seg selv.
Så i dag hadde vi suppe til middag. Jeg har aldri klart å følge en oppskrift helt, så vår ble servert med stekt sopp og bacon og med hvitløksbrød som tilbehør. Det ble alldels utmerket.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.