Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjemmelaget broccoli- og/eller blomkålsuppe?

#1

apan sa for siden:

Idag tror jeg det er suppedag og jeg hadde tenkt meg en Toro :blunke: , før jeg fikk det gode innfallet å høre her inne først. Oppskrift på hjemmelaget broccoli eller blomkålsuppe som går fort og greit, og som også gjerne faller i smak hos de små?


#2

Søster sa for siden:

Det er lett, og ganske raskt. Jeg slumper bare, så jeg har klippet ut en oppskrift fra www.matoppskrift.no som forteller ca prinsippet. Jeg bruker ikke ost, forresten, men gjerne en håndfull røde linser.

INGREDIENSER:

1 blomkål,
11/4 l buljong,
2 ss siktet hvetemel,
1/2 dl melk,
1 dl revet ost,
1 ts basilikum,
pepper,
havsalt

FREMGANGSMÅTE:

Del opp blomkålen og kok den i buljong i 10-15 min. Rør melet i melken og varm opp. La suppen koke i 2-3 min og slå av platen. Ha deretter i osten og smak til med krydder.


#3

Veronal sa for siden:

Hjemmelaget broccoli tar litt tid og vil ikke være klar før ut på sommeren en gang.

Hjemmelaget broccolisuppe lager jeg med 1 stor bunt broccoli (deles i små buketter) + 1 purre (deles i ringer) som blankes i pannen sammen med smør før jeg heller på i overkant av en liter kraft (buljong kan vel også brukes) og så kokes dette til broccolien er mør. Så bruker jeg stavmixer før jeg koker opp igjen med en halv pakke med philadelphiaost eller liknende til denne er oppløst. Har jeg fløte så har jeg gjerne litt fløte oppi også. Salt og pepper til slutt.


#4

Harriet Vane sa for siden:

Jeg gjør slik:

Middag 4 porsjoner

Ingredienser: blomkål, brokkoli, vann, buljongpulver fra Helios, matfløte, mel, pepper, evt salt.

Variasjoner: ost, krutonger, melk, osv

Blomkål og brokkolisuppe

Kok opp en kjele med 1 l. vann blandet med buljong. Skjær blomkål og brokkoli i biter, stilkene også. Hold av en neve eller to med fine små buketter. Kok mørt, mos med stavmikser eller i blender (litt og litt i blender) ha i 2 dl matfløte og smak til med pepper, evt salt og ha i de små bukettene. Kok i et par minutter , ha evt i ost og server med brød.

Variant: Kok grønnsakene i lettsaltet vann, mens du i en tykkbunnet kjele har 2 ss smør og 2-3 ss hvetemel. Rør sammen og spe med 2 dl melk, 2 dl matfløte og kokekraften fra grønnsakene. Smak til med salt og pepper, ha i grønnsakene og server.

Krutonger lager du enkelt med å dele opp et brød fra i går eller dagen før i terninger. legge dem i en langpanne med noen smørklatter, noen dæsjer olje, noen hvitløksfedd, litt havsalt og litt pepper. Stek langsomt på 50-75 C til de er helt sprø.


#5

apan sa for siden:

:D
Kan noen modder gjøre om til "broccoli- eller blomkålsuppe"?


#6

Adrienne sa for siden:

Selvsagt. :)


#7

Storm sa for siden:

Kannes blomkålsuppe

Kok 1 blomkålhode (i store biter) i 1 liter grønnsaksbuljong i 10 min
Rød rundt så bitene blir mindre
Tilsett 3 ss hvetemel (eller 2 ss maizena) utrørt i litt vann, kok i 5 min til
Ha i 1 dl matfløte og 1 dl revet ost, f.eks. parmesan
Smak til med paprikapulver, soyasaus og dryss med ost på toppen


#8

apan sa for siden:

Tusen takk for mange bra oppskrifter. Det ble stavmiksvarianten til Mim idag siden jeg er så opptatt av den nye stavmikseren min :knegg: . Og den ble veldig god!


#9

safran sa for siden:

Var det sånn du laget de fantastiske krutongene vi fikk fredag?


#10

Adrienne sa for siden:

Jeg fikk veldig lyst på Mim sin suppe i dag. Det er perfekt mat på kalde dager, hvor man føler seg litt guffen i kroppen.


#11

Gaia sa for siden:

Dette skal vi ha til middag i dag (så nå må jeg bare få opp tråden litt, sånn at jeg finner oppskriftene når jeg kommer hjem).
:)


#12

Harriet Vane sa for siden:

Jeg lagde denne suppen i går og hadde biter av sprøstekt spekeskinke og champignon oppi og nystekte rundtsykker vedsiden av. Veldig godt!


#13

Gaia sa for siden:

Det hørtes helt nydelig ut. :jupp:


#14

Eia sa for siden:

Denne lagde jeg i dag. Den ble god, men gjør seg nok enda bedre med krutongene. Og veldig kjapp å lage!

Fetaost er kanskje godt oppi?


#15

Divine sa for siden:

Eh ... kan du si noe om mengdene her? Hvor mye blomkål, brokkoli, mel og ost, f.eks.

Ev. hvor mye spekeskinke og sopp brukte du? : oppskriftsslave :


#16

Filifjonka sa for siden:

Det ligger en mer detaljert oppskrift på denne suppa et sted på forumet.


#17

Divine sa for siden:

Å, supert! :leter:


#18

Filifjonka sa for siden:

Den ligger lengre oppe i tråden her. :)


#19

Divine sa for siden:

Joda, men ikke mengdene. :fnis:

"Blomkål" er så vidt jeg vet ingen gitt størrelse. ;)


#20

Filifjonka sa for siden:

1 liter vann med riktig mengde buljong (står på glasset). Jeg brukte en broccoli og en blomkål. Ellers står det jo mengder på vann og fløte?


#21

Divine sa for siden:

Joda, det var mest mengden blomkål og brokkoli jeg var ute etter. Vil jo ikke at suppa skal bli helt vassen heller. Men én av hver høres jo logisk ut. :)


#22

Tjorven sa for siden:

Hvorfor har jeg giftet meg med en mann som verken spiser brokkoli eller blomkål? :vetikke:


#23

Divine sa for siden:

D.I.V.O.R.C.E :køntristemme:


#24

Tjorven sa for siden:

Mamma (altså mannens svigermor) hevner seg til stadighet. Hun elsker å servere både brokkoli og blomkål når vi kommer på besøk, og hun blir like overrasket hver gang han ikke forsyner seg.

Mannen min er ikke kresen altså. Det eneste han ikke spiser er: brokkoli, blomkål og jordbær (eller egentlig alle røde bær).


#25

Pope sa for siden:

Tenkte jeg skulle prøve meg på Mims idag...
noen som vet ca hvor lang man bruker på den?


#26

Filifjonka sa for siden:

Det går fort, et kvarters tid kanskje? Det tar jo ikke så mye mer tid enn å koke grønnsakene møre. Jeg har akkurat spist sånn suppe til lunsj, hadde en porsjon i fryseboksen. Den er veldig grei å fryse og varme opp igjen.



#28

Harriet Vane sa for siden:

Det kommer litt an på størreslen, Divine. Hvis det er små hoder, så bruker man hele, er det store hoder, bruker man halve.

Hva tror du, Maxi? trekvart til en kilo grønt tilsammen?


#29

Filifjonka sa for siden:

Jeg veide ikke noe, jeg lagde en stor porsjon av to broccolihoder og to blomkål og brukte en kartong fløte. :slomseguri:


#30

Harriet Vane sa for siden:

:dulte: Ja, jeg slomser jeg også.

Det synes jeg godt du kan gjøre også, Divine. :trekker andre ned i driten:

Smak deg frem, den skal ha samme konsistens som den potetsuppen vi lagde på det første kurset.


#31

Filifjonka sa for siden:

Jeg tror dette er en oppskrift som er veldig sloms-bar. Det kan ikke blir så veldig feil om det er litt mer av det ene eller det andre.


#32

Harriet Vane sa for siden:

Det er vel egentlig bare kakebaking og fancy desserter man ikke kan slomse veldig med. Man kan alltids slomse med det meste, så lenge resutatet blir godt.


#33

Adrienne sa for siden:

Å, det var lurt! Det skal jeg gjøre neste gang. Jeg har nemlig blitt helt frelst i slik suppe, og forstår egentlig ikke hvorfor jeg ikke har lagd slik før.


#34

Hyacinth sa for siden:

Jeg også. Men jeg lager det likevel og han får vær så god spise det. :streng:


#35

Harriet Vane sa for siden:

:rørt:

Det er så lett. Man kan ta nærmest hva som helst, dele det i små biter, koke det mørt kjapt, mose det hvis man vil og voila, deilig smakfull suppe, uten mel, jevning og mas.


#36

Bayone sa for siden:

Da er ingredienser innkjøpt til å lage en STOR posjon, gleder meg :jupp:


#37

Tjorven sa for siden:

Takk for flott oppskrift, mim!

Mannen bestemte seg plutselig for at han kunne like brokkoli og blomkål hvis den var blandet i en suppe, og ikke servert for seg selv.

Så i dag hadde vi suppe til middag. Jeg har aldri klart å følge en oppskrift helt, så vår ble servert med stekt sopp og bacon og med hvitløksbrød som tilbehør. Det ble alldels utmerket.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.