Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nan-brød

#1

Chanett sa for siden:

Jeg hadde en gang ei skikkelig god oppskrift, men den forsvant en gang vi flyttet. Har du ei god oppskrift å dele med meg?


#2

Mams sa for siden:

Her er oppskriften jeg bruker.

2 ss tørrgjær (jeg bruker en pose, gidder ikke måle opp)
4 ss lunken melk
2 ss sukker
450 g hvetemel (mener å huske at det er litt snaut med mel)
1 ss bakepulver
1/2 ts salt
1 1/2 dl melk
1 1/2 dl yoghurt naturell
1 vispet egg
2 ss smeltet smør

Gjær, lunken melk (de 4 ss med melk) og sukker blandes og settes lunt til det begynner å skumme.
Mel, bakepulver og salt blandes.
Lag grop i det tørre, tilsett gjærblandingen, melk, yoghurt, egg og smeltet smør. (jeg pleier å blande egg, yoghurt og melk før jeg heller det i)
Bland godt og kna deigen godt.
Legges i bolle med lokk og heves til dobbelt størrelse.

Når jeg steker mine så bruker jeg stekeovenen og setter den på 300 grader.


#3

Kaktus sa for siden:

Jeg digger denne oppskriften:

ca 400 gr hvetemel
1 1/2 ts sukker
1 ts salt
1/2 ts bakepulver
1 1/2 dl melk
1 1/2 dl yoghurt naturell
15 gr gjær
olje til smøring av pannen
ca 100 gr smeltet smør (jeg bruker MYE mindre)
valmuefrø

Sikt melet i en bolle, og bland det med salt, sukker og bakepulver. Bland
melk og yoghurt og varm det til det er lunkent, ca 37 grader. Smuldre opp gjæren
og rør den ut i melkeblandingen.

Ha gjærblandingen i melet og rør sammen til en deig. Kna deigen på melet
bakebord til den er elastisk og smidig. Tilsett mer mel om nødvendig. Legg deigen i
en bolle og la den heve i 4 timer,

Del deigen i 12 emner, trill dem ut til boller. Bruk melede hender og form avlange
brødkaker ved å klappe deigen fra den ene hånden til den andre. Du kan også kjevle
ut emnene.

Varm en panne eller jernstekepanne til den er meget varm, Smør med litt olje. Stek
naanbrødene på bare en side, noen få om gangen. Pensle den ustekte siden med smør,
og dryss på valmuefrø. Stek naanbrødene med den ustekte siden opp under forvarmet
grillelement til de er vakkert brune. Serveres varme



#5

Hønni sa for siden:

Vi bruker samme oppskrift Blomstermamma! :slurp:


#6

Canisa sa for siden:

Gjett om jeg skal lage indisk til helgen, og med ferske nan til.o lykke


#7

Kaktus sa for siden:

Har du den kokeboka som heter Indisk!? Noen oppskrifter å anbefale?

#8

Hønni sa for siden:

:ja:Tenkte selge den, for jeg har flere.

Vi er glade i Kylling Tikka Masala eller Korma. Eller Samosa med grønnsaker. Barnevennlig og godt.


#9

Kaktus sa for siden:

Vi pleier å lage kylling makhani, det er veldig deilig! Da får jeg prøve meg på samosaer en dag. :jupp:


#10

safran sa for siden:

Jeg har en uten gjær, men med natron og bakepulver:

Forvarm ovnen til 200 grader.

Sikt sammen

500 g hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 ts salt

Tilsett 1 pisket egg
1 ss smeltet smør (eller helst ghee)
125 g yoghurt

og spe med 2 1/2 dl melk eller nok til å forme en myk deig.

Dekk til med fuktig kjøkkenhåndkle og la stå på et varmt sted i to timer. Kna deigen på en godt melet bordflate til den er glatt. Del i 8 og kjevle ut til ca 15 cm lange ovaler. Pensle med vann og legg på smurte stekebrett med den våte siden ned. Pensle med smeltet smør og stek i 8-10 minutter eller til de er gyllenbrune.


#11

Chanett sa for siden:

Vi har fått dilla på Mams sine nanrød. De er spesielt gode med havsalt på. tilstår og anbefaler


#12

Irma sa for siden:

Vi skal lage nanbrød med bukkehornkløver i dag. Skal se om jeg kan anbefale det etter at brødet er fortært.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.