Mamma kommer på besøk i kveld, og jeg har lyst til å servere henne en skikkelig god suppe, som er det beste hun vet. Jeg pleier å lage tomatsuppe, men i dag vil jeg finne på noe annet. Har du en skikkelig god oppskrift å dele?
Skal jeg lage en suppe kjapt så kjøper jeg den ferdige fra Toro eller er det knorr, hmm, usikker. Men det er den ferdige Curry suppen, tar opp i stekte kyllingbiter og erter og serverer med grovt brød.
Jeg elsker grønnsaksuppe med og lager den med noen poser med betasuppe, også er jeg ikke glad i ordentlig kjøtt i supper/lapskaus, så jeg bruker kjøttpølser.. Og godt brød!!
Og putter oppi
gulrøtter
poteter
makaroni
kålrot
løk
purre
og hva som ellers måtte ligge i kjøleskapet.
Legger inn oppskriften som jeg bruker på kyllingsuppe :) Den er en slager hos store og små her i huset.
Indisk Kyllingsuppe
(Denne oppskriften har jeg funnet på en hjemmeside om adopsjon)
2 løk
3 hvitløksbåter
Skjæres i smått og freses i 2 SS smør
3 gulrøtter
3 stenger stangselleri
1 stor grønn paprika
3 epler
Alt skjæres i småbiter og has i stekepannen.
La det småsurre til det er mørt
Ha alt over i en gryte sammen med:
2 store ss hvetemel
1 ss karri
1/4 ts kanel
1/4 ts ingefær
Litt chilipepper
4 kylling/hønse buljong terninger
1 1/2 liter vann
Kok opp
Skjær 6 kylling fileter i små terninger og stek dem i 1 SS smør
Ha dette i gryten. Litt før servering, ha i 1 boksCreme Fraiche som røres godt i.
Det passer veldig godt å servere suppen med hvitløksbrød
Gulasjsuppe har gjort stor suksess her i huset.
Jeg har også forsøkt meg på Tom Kha Gai en gang, oppskriften sto Dagbladets Magasinet. Jeg fant ikke alle ingrediensene i oppskriften, men det smakte godt allikevel. Jeg finner ikke igjen oppskriften, men det ligger mye forskjellig på nett. Men skal du lage suppa i kveld, er det kanskje ikke nok tid til å skaffe ingrediensene.
Hakk opp en løk, 3 fedd hvitløk, rasp et par cm med fersk ingefær og 2-3 vårløk. Stek blankt i smør, sammen med 1-2 ts sambal oelek (avhengig av hvor sterkt du ønsker den).
Ha så i 2 revede gulrøtter, og krydre med 1 ss malt koriander, og karri etter smak (jeg bruker ganske mye).
Ha i 1 l kyllingkraft (evt. hønsebuljong), og la småkoke i 10 min. Ha til slutt i en boks kokosmelk (IKKE fettfri!), og en dæsj kremfløte. Ha i kyllingkjøtt - salatkjøtt funker faktisk veldig bra. La trekke, og server. Nam!
Jeg er veldig glad i mexicansk tortillas-suppe med kylling. Jeg har ingen oppskrift, men lager den med god kyllingkraft, kyllingbryst, hvitløk, løk og grønn chili, også bruker jeg tortillachips, koriander og ost til garnityr.
Dette trenger du til:4 porsjoner Indisk kyllingsuppe
600 g kylling brystfilet
2 ss olje
1 løk
10 dl hønsebuljong
2 dl lettmelk
1/2 purre
2 gulrot
2 ts karri
2 ss mangochutney
2 ts Maizenamel
4 ss vann
2 appelsin
1 ts salt
1 ts pepper Slik gjør du:
Skjær kyllingfileten i strimler og fres kjøttet et par minutter på middels sterk varme i olje.
Skjær gulrot i strimler og purre i ringer.
Kok opp buljong og H-melk. Rør inn mangochutney og karri og tilsett grønnsakene.
Rør maisennamel i kaldt vann og tilsett det i en tynn stråle mens du rører om. Kok suppen i ca 5 minutter.
Tilsett det ferdig stekte kyllingstrimlene og la alt trekke til det blir gjennomvarmt.
Smak til med saften av presset appelsin og salt og pepper.
Skjær en-to poteter i tynne skiver i noe vann. Ha i hønsebuljong/grønnsaksbuljong. Del opp en-to brokkolier i biter.(evt pose med brokkolitopper) Ha i mer vann. Kok alt mørt. Kjør med stavmikser til jevnet suppe.
Krydre og ha i en skvett melk eller matfløte.
Tilbehør: Surr litt bacon eller skinkebiter, ha i mais.
Sever brokkolisuppen toppet med mais/bacon blanding og godt rugbrød.
Grønn ertersuppe
Samme som over. Jeg bruker en pose med frosne grønne erter.
Denne blir mye søtere pga sødmen i ertene.
Vi lager en gulasj som blir innmari god. Oppskriften er veldig lik den Maggypop linker til, bortsett fra at vi bruker timian i stedet for oregano, en dæsj hvitvin og minus purre. Og så må det være karve med. :nam:
Del kyllingen i biter, skrell og del eplet i mindre biter, finhakk løken. Smelt smøret med karri i en kjele, fres kylling, eple og løk i smøret og tilsett vann, tomater, buljongterningene og matfløten. La alt få et oppkok og la det småkoke i 5 - 10 minutter.
Smak til med salt, pepper og sukker. Dryss hakkede krydderurter over rett før servering og ha i noen små biter kyllingkjøtt. Server også eventuelt en kald ostekrem på. Se under!. Kald ostekrem:
Bland Snøfrisk og lettrømme til en jevn krem. Ha eventuelt kremen i sprøytepose og sprøyt litt i tallerkenen, eller bruk skje. Hell over rykende varm suppe og dryss på friske, hakkede urter.
Unskyld men må le litt:D. Ja ja fint å kalle de ungarsk Gulyás ;). Den er veldig veldig langt fra originalen! HVis noen har lyst på ekte ungarsk gulyas bare rop ut.
Nå er det kaldt og jeg synes det er godt med en skikkelig god kjøttsuppe.
Men da må du ha litt god tid altså.
Koker kraft på et stykke kjøtt med bein (høyrygg, bog e.l) samt gjerne noen oksehaler eller andre kraftbein. Det skal trekke et par timer gjerne.
Så siles kraften. Kjøttet deles i spisevennlige stykker. Man har i gulrot, potet, kålrot, purre for eksempel. Salt og pepper. Og så synes jeg det er godt med suppeboller i.
hihi desverre for man ikkde tak i de ekte ingrediensene her i norge. Men er dere noen gang i ungarn så burde dere hamstre ungarsk paprika :) Som sagt rop ut om dere er interessert i den ekte oppskriften.
skjære løken og brune det i olje, putter oppi paprika pulver (pass på slik at det ikke brenner ellers smaler det besk), kjøttet som er skjørt i biter, karven og hvitløken. Har oppi salt og har oppi litt vann og koker det nesten ferdig. Skjærer grønnsakene i biter og har det oppi gryta. og har oppi mengde vann slik at alt blir akkurat dekket. Og koker det ferdig.
Kan skippe mandler ja. Og man kan godt steke kyllingfileter også, det tar bare mye kortere tid om man bruker ferdiggrillet kylling.
Risen skal opp i suppen når man spiser den. Ris og koriander synes jeg er essensielt, men kan bruke bladpersille også for de som ikke liker koriander.
Den er litt lang den oppskriften, men likevel lettvint, man kan lage suppen i god tid i forveien, den blir bare bedre om den får satt seg litt. Og så varmer man opp og legger i epler og yoghurt.
Denne er kjempegod. Alle grønnsakene må kuttes i bittesmå biter.
Minnesota Wild Rice Soup
2 Tablespoons butter
3 carrots, finely diced (about 1 cup)
2 leeks, (white and light green part) finely diced. (about 2 1/2 cups)
2 stalks celery, finely diced (about 1 cup)
1/4 cup all-purpose flour
2 quarts chicken broth
3/4 cup wild rice
1/2 teaspoon salt--or to your taste
3/4 cup hot cream ( I used 1/4 cup, plus 2/4 cup 1% milk)
3 Tablespoons dry sherry
1/4 cup minced chives
3 Tablespoons parsley
Heat butter in a heavy soup pot over medium heat. Add the carrots, leeks, and celery and cook about 5 minutes, stirring occasionally Reduce the heat to low and add the flour. Cook this for about 3 minutes, stirring constantly.
Add the stock to the flour and vegitable mixture, slowly, whisking to avoid lumps. Bring the soup to a simmer. then add the wild rice and salt. Simmer for 45 minutes until the rice is tender, but still a little chewy.
Add the heated cream, sherry, and chives. Season with salt, if necessary. Serve in bowls garnished with parsley.
Idag smakte jeg en kjempegod currysuppe, kan tenke meg den lignet på denne! Måtte søke oppskrifter med en gang jeg kom hjem...:knegg: Skal ihvertfall teste Salt sin oppskrift, den høres kjempegod ut. :jupp:
Jeg lagde en nydelig høstsuppe i dag som virkelig kan anbefales:
300 g sellerirot
300 g gulrot (ca. 2 stk)
300 g kålrot (tisvarer en liten kålrot)
300 g pastinakk
2 vårløk
1 middels løk
2 kjøttpølser
1 "tommelfinger" fersk ingefær
1 "dash" matfløte
1 ss hvetemel
1,2 l grønnsaksbuljong (eller annen buljong)
Bladpersille eller kruspersille
Sort pepper
Grønnsakene kuttes i terninger. Ingefæren finhakkes. Fres løk, vårløk og gulrøtter i litt olje. Tilsett buljongen, resten av grønnsakene, ingefæren og persillen. Smak til med pepper. Kok i ca. 10 minutter. Tilsett kjøttpølsen og kok videre i ca. 5 minutter. Når grønnsakene er blitt myke lag jevning av litt av buljongen og hvetemel, tilsett jevningen sammen med en dash fløte og kok opp. Serveres med godt brød.
Jeg laget alt unntatt helte i kokosmelk og kylling dagen før, det gjorde jeg mens den koket opp serveringsdagen. Suppen ble helt, helt nydelig og jeg fikk masse skryt for den. :D
Takk for oppskriften, den skal brukes flere ganger! :blomst:
Denne står på komfyren as we speak. Men du tuller ikke, det ER 250 gram smør? :dåne: Altså, jeg har ikke fettskrekk i det hele tatt, men det ble litt voldsomt til og med for meg. Er det riktig?
Jeg fikk også lyst til å teste denne, men lurer på om Esme virkelig mener ferdig grillede og krydrede kyllinger? Hvorfor ikke bruke rå? Du både steker og trekker den ferdig grillede i oppskriften og koker kraft på den? :confused:
Man kan bruke rå kyllinger også, men jeg synes det er vanskelig å finne hele kyllinger som er rå.
Det jeg gjør er at jeg tar vekk det meste av skinnet som er grillkrydret, det smaker jo ikke noe særlig godt, og så tar jeg slaskekjøtt og ben og trekker kraft på det. Men man får jo tak i gode kyllingfonder også, så man kan bruke det og kyllingfileter.
Det beste er å dele kyllingkjøttet i terningsstore biter og steke ikke så mye om gangen. Tar en god klakk med smør og legger kyllingterningene i og strør mye av krydderblandingen på, derfor ganske viktig at det er litt smør i, sånn at krydderet ikke blir brent, men at det blir på en måte slags krydret ghee ut av det. Og så heller man alt over i suppegryten og gjentar med smør og kylling og krydder igjen.
Det var litt artig at denne kom opp igjen nå, jeg har ikke laget denne suppen på et års tid og så hadde vi gjester til middag for en ukes tid siden hvor mannen min laget den. Det var utrolig godt altså. Og veldig passende på denne tiden av året.
Hakk løk, chili og paprika og fres lett i pannen sammen med oljen og hvitløken.
Ha i boksene med hakkede tomater, vannet + buljongen og tomatjuicen.
Kok opp og ha i krydderet. La det koke på svak varme i ca 10 min. Tilsett kyllingen helt på slutten.
Smak til med ekstra krydder, evt salt.
Denne skal være sterk, fordi man kan selv regulere styrken ved bordet når en tilsetter rømme og ost.
Jeg serverer denne med rømme, og en god mozzarella ost som er revet, i tillegg til tortillachips.
Jeg lurer på å lage denne til bursdagsselskap neste helg - må i så fall doble oppskriften, men det bør jo gå greit. Men jeg tåler hverken epler eller mandler - hva kan være et godt substitutt for epler, tro?
Jeg er veldig glad i en hvitløkssuppe, som jeg første gangen smakte når jeg var ei lita jente. Pappa pleide å lage denne. Til tross for at det er myyye hvitløk i denne, er den ikke sterk og det smaker ikke mye hvitløk. Det er men mild og rund smak på suppen. ARKADISK HVITLØKSUPPE
15-20 fedd hvitløk
5ss olivenolje
1l kylling/hønsebuljong
2ts frisk eller tørket timian
1/2ts salt
1/4ts hvitpepper
3 eggeplommer
Varm halvparten av oljen og fres feddene i 10min. under omrøring på svak varme, OBS skal ikke bli brune!!! Tilsett buljong,timian,salt og pepper. Småkok i 30min. Gni suppen gjennom en sikt eller bruk hurtigsmikser. Ha den tilbake i gryten og smak til med salt og pepper. Pisk sammen eggeplommene. Pisk inn resten av oljen dråpvis og pisk inn litt av den varme suppen. Hell blandingen i suppen under kraftig pisking.
Skal ikke koke mer. Serveres med revet ost og parisloff til. (Fra "Den store hvitløk-kokeboken" av Sophie Hale)
Suppen stammer fra Arkadia i oldtidens Hellas, et idyllisk landskap på Peleponnes befolket av gjetere og jegere.
Ellers lager jeg ofte blomkålsuppe her hjemme, eller en blanding av blomkål og brokkolisuppe. Ungene elsker denne.
Et hode blomkål (evt også en bukett brokkoli)
En halv stor løk (en hel liten)
Et par hvitløksfedd
En dunk fløte (matfløte eller kaffefløte)
ca 7 dl vann
2 teringer kyllingbuljong
salt
pepper
litt olje
Bacon
Skrell og kutt løk og hvitløk og blank det i litt olje i en kjele
del opp blomkål (og evt brokkoli) og ha i kjelen, både bukett og stilk. Men ta vare på ca. 1/3 til pene små buketter som skal has i suppen helt til slutt
Om du bruker brokkoli i , anbefaler jeg å bruke stilken i suppen og spare små buketter til å ha i til slutt, ellers kan det være vanskelig å få kjørt suppen glatt
Hell over vann og buljongterninger og la koke mørt. Kjør glatt med stavmikser og tilsett matfløte/kaffefløte og smak til med salt og pepper. Kok opp og ha i de små pene bukettene du har spart på. La de koke møre i den glattkjørte suppen.
Del opp bacon i små biter og sprøstek.
Serveres toppet med litt bacon og med godt brød inntil.
Jeg var frossen i går, og fikk lyst på varm suppe til kvelds. Tok en enkel variant:
1 løk
4-5 fedd hvitløl
2/3 chili
Surret mykt i smør
1/2 pose frossen grønnsaksmiks, som denne gangen var erter, gulrøtter og blomkål.
Kokte i ca. 2/3 liter vann (kokte det opp i vannkoker mens jeg surret løk for å spare tid) og to buljongterninger, moste godt med stavmikser og tilsatte godt og vel en halv boks matfløte.
Løk, hvitløk og chili som over, pluss litt raspet ingefær
4-5 gulrøtter, 2 poteter, hakket smått og kokt i kraft
Most og så matfløte. En dæsj appelsinjuice også.
Har du tilgang på til en god grønnsakshandler? Jordskokksuppe er helt fantastisk nydelig på smak. :nam: Da kan du toppe suppen med sprøstekt spekeskinke og ha ferskt landbrød til.
Du trenger:
2 gulerøtter
2 stangselleri
3-4 sjalottløk
(evt en potet eller to)
2 bokser tomater
Litt tomatpurre
3,5 dl hvitvin eller eplemost
(spe med vann om du vil ha tynnere suppe)
Ca 1 ss med tørkede urter (estragon, timian eller dill)
800 g reker
Skjær grønnsakene i terninger og stek det i olje til det blir mykt. Bruk gjerne også 1-2 fedd med hvitløk. Ta oppi tomater og hvitvin/eplemost og smak til med urter og tomatpurre. La det koke i 15 minutter (la det koke litt lenger om du har poteter i, slik at de blir gjennomkokt). Man kan også bruke litt buljong og cayennepepper om man vil ha suppen litt sterkere. Ta oppi rekene helt til slutt, slik at de blir gjennomvarme.
Brun kjøttdeig, hakk det som skal hakkes, og ha alt oppi en kjele. Kok opp, og la koke så lenge man orker å vente, minst en halvtime. Jo lenger, jo bedre...
Jeg laget en deilig thai fiskesuppe i går til forrett, det var veldig enkelt. Fordelen var at jeg kunne lage den ferdig helt til å putte fisken i, så da var det bare 2 min trekking og servering.
Jeg droppet risen, siden det var en forrett, men til hovedrett funker det sikkert fint.
Ingredienser til fire porsjoner:
2 dl jasminris
8 dl hønsebuljong
2 cm galangarot eller ingefær
3 stilker sitrongress
1 liten thai chili
8 kaffirlime blader
1 boks kokosmelken
saften av 2 lime
3 ss fiskesaus
1 ts sukker
450 g torsk eller laks
2 tomater
1 bunt vårløk
1 liten bunt frisk koriander
Slik gjør du:
Skyll risen i kaldt vann, og kok i hønsebuljongen i 10 min.
Skrell galangaroten (eller ingefæren), og skjær galangarot, sitrongress og chili i tynne skiver.
Ha galangarot, sitrongress og kaffirlime blader i en gryte med kokosmelk. Kok ved svak varme i 5 min.
Hell kokosmelken gjennom en sil opp i gryten med ris og buljong.
Smak suppen til med limesaft, fiskesaus og sukker.
Skjær fisken i terninger på 2x2 cm, og ha dem i suppen. Kok videre i 2 min. ved svak varme.
Skjær tomaterne i terninger og vårløken i ringer, og grovhakk korianderen. Ha de oppi suppen og server straks.
Tips: Tilsett evt. 1-2 finhakkede chilier ekstra, hvis du synes suppen bør være sterkere.
Oppskrift og foto: [url]www.2gangeomugen.dk[/url]
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.