Jeg fyrer opp i peisen og når jeg har fått god fyr så sprengfyrer jeg til jeg har fått opp varmen, så legger keg inn en og en kubbe for å holde det ved like. Mannen min blir gal av meg :knegg:
Han får fyr og legger inn en og en kubbe for å holde de ved like.
Det er en evig diskusjon i heimen her. Jeg syns selvfølgelig at min måte er det beste på å få opp varmen, men han mener at det er hans.
Vi har varmepumpe så ved fyres mest med for at jeg skal slippe å høre varmepumpa.. Men når det er ekstra kaldt, så tar jeg det som deg. Jeg ønsker det fort varmt, så vedlikeholder jeg!
Eg sprengfyrer aldri, for eg er redd for pipebrann. :paranoid:
Så eg fyrer, og held ved like. Tar ikkje så mykje lengre tid føler eg, men så blir det raskt varmt i mi stova då. Er jo tross alt på str med eit bøttekott.
Både mannen og jeg fyrer heftig for å få opp varmen, for så å holde det ved like..
MEN her er vel problemet mer at han synes det er varmt nok leeeeeenge før meg :knegg:
Her mener mannen at det er varmt nok ved ca 21-22 grader, men jeg gjerne vil ha 24-25 grader :sparke:
I tillegg så elsker jeg å sitte med pledd :knegg:
Vi lukker døra ut til gangen, fyrer opp og legger deretter inn for å vedlikeholde. Når det er varmt nok i stua åpner vi døra til gangen slik at varmen går opp i øveretasjen også, og fortsetter å fyre til det er varmt nok i hele huset.
Vi fyrer hver dag nå når det er 10 minus og blåser friskt. De eneste varmekildene vi har til vanlig er varme i gulv på kjøkken, gang og badene samt varmegjenvinningsanlegget.
Vi fyrer ganske heftig til det har begynt å bli varmt, så legger vi på en og en kubbe. Det blir fort varmt her, og vi har liten ovn som varmer som et uvær.
Jeg elsker å skape et riktig inferno inne i ovnen. God trekk og nok av tørr ved, så kan jeg kose meg med å stirre inn i ovnen til det brenner på kinnene.
:pyromantiker:
De som fyrer med ved, må forvisse seg om at skorsteiner og ildsteder er i orden. En vanlig feil folk gjør, er å fylle ovnen med store mengder ved og fyre med trekkventilene mest mulig gjenskrudd. Slik rundfyring gir dårlig forbrenning med mye forurensing, og samtidig mindre varme og dårligere økonomi. Men det verste er at det er farlig. -Rundfyring medfører dannelse av beksot i skorsteinen. Beksoten kan ta fyr og føre til sotbrann. En sotbrann kan skade skorsteinen og i verste fall føre til husbrann, understreker Kalheim.
Jeg fyrer som deg. Sprengfyrer til det er god temperatur og med mye trekk. Så skrur jeg ned trekken og legger inn en og en kubbe. Husker at min eksmann fyrte som din mann. :knegg:
Mye ved i ovnen og lite trekk er ikke bra, med tanke på pipebrann. Man bør passe på å få feiet pipa annenhvert år ca.
I dag fyra jeg opp skikkelig så jeg fikk varmen, og så har jeg lagt inn en pinne nå og da og har holdt liv i peisen i hele dag uten at det var en vegg av varme som møtte mannen i døra.