Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan risen brukes selv om den har stått i romtemperatur?

#1

Lhi-My sa for siden:

Jeg kokte dobbel porsjon ris i går for å ha nok til stekt ris til middag i dag. Men jeg har glemt å sette risen i kjøleskapet. Den har stått på kjøkkenbenken i snart et døgn.

Kan jeg bruke den til stekt ris i dag eller må jeg koke ny?


#2

gnuri sa for siden:

Jeg hadde nok kokt ny, tror jeg. Det kan bli noen slemme bakterier i ris....
Om du skal bruke den, så er det i allefall ekstra viktig at den blir gjenomstekt!


#3

Skilpadda sa for siden:

Jeg ville ikke brukt den. :niks: Og jeg er absolutt ikke blant de mest hysteriske, men ris blir så fort dårlig. Kok ny.


#4

Lhi-My sa for siden:

Ok. Da kaster jeg den. Takk for hjelpa.


#5

Maz sa for siden:

Jeg ville vært mer skeptisk på ris enn på å halvtint kjøtt i noen timer.


#6

Tallulah sa for siden:

Ris er noe av det bakterier trives veldig godt i, så kok ny du. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.