Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tur i skogen og stadig grilling ... hva griller man?

#1

Left sa for siden:

Begge gutta mine er mye på tur med skole/barnehage, og jeg har inntrykk av at det er pølser det går i når de griller. Og jeg tror det er ganske ofte, omtrent ukentlig, om enn ikke begge alltid.

Tips til andre ting jeg kan sende med i matboksen som er godt og enkelt å grille?


#2

Veronal sa for siden:

Har de bare bål - eller har de panner og sånt også? Hvis de har panner så kan du lage wraps som bl.a. inneholder ost som kan varmes i pannen slik at osten smelter.


#3

Left sa for siden:

Stort sett er det bål, for vi må sende med ved også :rolleyes:


#4

Tranquil sa for siden:

Fisk i folie som du legger inn i bålet. Grønnsaker de liker i folie. Potet i folie.


#5

Pasta sa for siden:

Fiskekaker, doble ostesmørbrød i folie, kjøttboller de kan tre på spyd.


#6

Gulla sa for siden:

Ostesmørbrød- i folie


#7

turi sa for siden:

Varm mat på mattermos, supper, gryterett, middagsrester. Har de panner kan du sende med pannekakerøre eller litt wokrester. Igrunn alt som ikke trenger mer enn litt oppvarming!


#8

Frances sa for siden:

Maiskolber, rett på grillpinne eller i folie. Middagsrester som kan varmes i folie.


#9

Left sa for siden:

Jeg ser for meg at det er lite hjelp å få, så antar det enkleste er om det er noe de kan tre på en pinne.
Kjøttboller og fiskekaker var bra tips. Det siste har vi prøvd, men kjøttboller hadde jeg ikke tenkt på.
Ostesmørbrød er også greit, for det er en pakke de kan legge inn i bålet selv, og de klarer å spise det uten hjelp.


#10

Billa sa for siden:

Pinnebrød! Kan sikkert gjøres i en grovere, mer sunn variant også (enn jeg pleier å sende med :sparke:)


#11

Left sa for siden:

Det har jeg tenkt på, men så ikke helt for meg hvordan jeg skulle få det til?
Lager du deigen ferdig, slik at de bare kan tvinne det rundt pinnen, eller hva gjør du?


#12

Pasta sa for siden:

Når vi har pinnebrød med på tur lager vi deigen hjemme og legger den i en pose med mel i. Man kan jo kanskje rulle den ut hjemme slik at det blir enklere å bare snurre den på pinnen.

Vi pleier å lage ti varianter; en med ost og noe slags kjøtt (rester av kjøttdeig, skinke, salami etc) og den andre varianten med litt sukker, små eplebiter og kanel.
Dermed har vi både middag og dessert.


#13

Billa sa for siden:

Jepp. Lager en klump med deig som jeg legger i en pose eller i en tett boks, så den ikke tørker. Ute i skogen finner Storesøster en passende pinne for steking, og tvinner deigen rundt den. Veldig kjekk niste å dele med andre også, og nesten ikke noe klin. Storesøster orker ikke ha med mat som blir klissete, eller er lett å søle med ;)


#14

Left sa for siden:

Neste gang blir det pinnebrød tror jeg :)


#15

Billa sa for siden:

Så lurt med nogo attåt! Men du, ti varianter? Deler du de andre åtte også :dulte:


#16

Karamell sa for siden:

Man kan også snurre pinnebrøddeigen rundt pølsene (gjerne på forhånd om det er vaskelig for ungene) og vips er det pølse med (pinne) brød.


#17

Pasta sa for siden:

Haha. Jeg aner ikke hva jeg egentlig skulle skrive.



#19

Pasta sa for siden:

Nei, tror du det? :sparke:


#20

m^2 sa for siden:

doble ostesmørbrød i folie :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.