Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Appelsinformkake uten gluten, sukker og melk. Passende for lavkarbo

#1

m^2 sa for siden:

Denne var god altså!! Hentet herfra og oversatt.
Nb: inneholder fruktsukker naturlig i ingrediensene.
6egg
4 ss kokosnøttolje (eller annen olje)
4 ss kokosnøttmelk
6 ss honning. Kan erstattes med annen søtning (sukrin, osv)
1 ts vaniljeekstrakt e.l.
1 ts revet appelsinskall
1.2 dl kokosnøttmel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
Juice fra 1/2 appelsin

Smør en liten langpanneform (eller noe litt mindre) med olje.
Pisk egg, kokosnøttmelk, honning/søtning, vanilje og appelsinskall sammen. Rør de tørre ingrediensene forsiktig inn (mel, bakepulver, salt). Ha i olje og rør til klumpefritt.

Hell i formen og stek i midten av ovnen på 180-200 grader i 35-40 minutter, til den er brun på toppen og du kan gjøre pinnetesten på den. Ta ut, ut av formen, og avkjøl.
Mens den fortsatt er litt varm, prikker du den med en gaffel, og heller forsiktig juicen fra appelsinen over og brer så hele kaken dekkes.

Om man ønsker glasur kan det lages av

1 dl smeltet kokosnøttolje
litt honning, sukrinmelis, eller annen søtning
2 ts revet appelsinskall
1/2 ts vaniljeekstrakt e.l.

Bland, smør utover og la avkjøle.

Da blir kaka sånn :D


#2

m^2 sa for siden:

Jeg lagde den forøvrig med lime istedet, og med litt kokosflak på toppen til pynt.
I liten langpanne ble den litt lavere enn den på bildet, men smakte aldeles utmerket :)


#3

Mumriel sa for siden:

Så veldig bra ut.Takk!


#4

Schnuppa sa for siden:

Den så nydelig ut. Men hvor får du tak i kokosnøttmel og kokosnøttolje?


#5

m^2 sa for siden:

Jeg kjøper Aman Prana kokosnøttmel her - det finnes flere typer men dette er den jeg har funnet med færrest karbohydrater, og kokosnøttolje har de i matbutikker med godt utvalg og helsekost :jupp: (og websiden over)


#6

Sundae sa for siden:

Oi, den såg god ut! Takk for oppskrift, den skal testes! :)


#7

m^2 sa for siden:

Nå har jeg lagd en variant med litt fruktmos og - juice istedetfor appelsinskall og -juice og kokosmelk, og detble helt latterlig godt :D


#8

Syrin sa for siden:

Nam, tusen takk! :) Denne vil vere nyttig i vår familie :)


#9

magnus sa for siden:

Den smaker sikkert veldig godt,men du bør bruke skallet av økologisk appelsin,ettersom all annen sitrusfrukt går ned i cocktailbad bestånde av
soppmiddel,antibiotika og voks, før den sendes ut til butikkene.
Antibiotikaen består bl. a. av: Tiabendasol,som er det siste midlet legene
kan ty til ved infeksjoner,når all andre midler ikke virker lenger,og da er det litt dumt hvis bakteriene har blitt resistent p.g.a.appelsinkakespising.:rolleyes:


#10

m^2 sa for siden:

Tenkte på tilsatt raffinert sukker jeg, men såklart - både appelsin og kokos har vel fruktose, honning også sikkert. Skal prøve være mer presis neste gang. Eller mindre, for da kan ingen ta meg for feil ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.