Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tam semulegrøt

#1

Sola sa for siden:

Jeg lager ofte risengrynsgrøt til ungene til kvelds, men i dag på butikken ønsket Sarah at vi skulle lage semulegrøt til en forandring. Jeg fulgte bruksanvisningen men syns den smakte så tamt. Jeg kan ikke huske at semulegrynsgrøt smakte sånn som dette? Noen som har noen hemmelige triks på lur til meg?


#2

Harriet Vane sa for siden:

Bittelitt salt? Litt smør?


#3

Sola sa for siden:

Jepp! Hadde både salt og smør i.


#4

Honda sa for siden:

Glemt bærsaus? Er den som gir smak. :fnis:


#5

Sola sa for siden:

Åååh, skal den være kald? Hørtes godt ut!


#6

Honda sa for siden:

Er vel ikke noe fasit men jeg fikk før det servert hos min farmor (som nå er 96 år) hver søndag når vi var der på ferie, kald semulegrynns grøt med rød bærsaus eller vanlig rødsaus.

:nam:


#7

Irma sa for siden:

Kald semulegrøt heter vel egentlig semulepudding?


#8

Hjertensfryd sa for siden:

Har alltid meir smør og salt i den enn kva som står på pakka. Den blir som du seier tam viss ein følgjer oppskrifta.


#9

Sokk sa for siden:

Er det ikke noen som bruker mandelessens (:skremt:) i semulegrøt? Eller er det bare i pudding? :gruble: (Hvis man liker denslags, altså.)


#10

Amelie sa for siden:

Semulepudding med rød saus, og kanskje rosiner. :nam:
Pleier å bestille det når jeg skal til mamma...

Smør i semulegrøten ja, sukker og salt.


#11

Susse sa for siden:

Smør ? Det bruker jeg aldri. Bittelitt mandelessens hører med. Rød saft på til slutt.


#12

Sola sa for siden:

Det var lettmelk jeg brukte ja. Og mandelessens skal jeg huske å kjøpe neste gang. Tror den er viktig, ihvertfall i puddingen.


#13

Honda sa for siden:

Nei puddin er sånn som eks sjokoaldepudding,pudding aktig.:fnis: Dette er grøt.
har smakt den varm og og det smaker ingen ting :knegg:


#14

ingling sa for siden:

Vi har da alltid hatt semulegrøt varm, med sukker og kanel og smør og sånt. Hadde det en del hjemme i barndommen, det var sånn kosemat. Hvis vi hadde kald med bærsaus eller saftsaus på kalte vi det semulegrynspudding.


#15

ltb sa for siden:

Helt enig! Slik er det for meg også :)


#16

Skilpadda sa for siden:

Semulepudding er med egg også, mener jeg å huske. Semulegrøt lages av gryn og smør og melk og litt salt og litt sukker. Og jeg tror egentlig også jeg ville synes den var mer "tam" nå enn da jeg var liten, når jeg tenker på smaken jeg husker. :knegg:


#17

Lhi-My sa for siden:

Slik er jeg vant til det også. Vi lager dette relativt ofte fortsatt. Ungene elsker både puddingen og grøten. Puddingen serverer jeg kald som dessert med kald bærsaus til og grøten serveres som middag eller kveldsmat med sukker på.

Jeg har tysk familie og der serveres semulepudding (med egg, men uten mandelessens) som en del av middagen. Det er ikke dessert, men spises samtidig med resten. Jeg har ofte fått stekte poteter med stekt løk og bacon servert sammen med semulepudding med en glohet saus av svarthyllbær med eplebiter i. Sausen er overhodet ikke søt (tvert i mot) og det er heller ikke sukker i puddingen, så det er ikke dessert.


#18

ingling sa for siden:

Enig. :knegg: Men jeg syntes det var veldig godt da!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.