Jeg har hvertfall bestilt meg en enkel yoghurt-maker på ebay, og nødvendig probiotika har jeg i hus - så nå skal jeg prøve å lage yoghurt av kokosmelk :jupp:
Ønsk meg lykke til! Mulig jeg bare må prøve enkelmetoden som står beskrevet i oppskriften over her ikveld. Men dingsen under er hvertfall innkjøpt.
Du er et unikum av oppfinnsomhet :tilber:
Håper det går bra- du skal se at du har mulighet for å skaffe deg en kundekrets :D Vi hadde i allefall villet prøve- de to minste tåler ikke melk, men har fryktelig lyst på yoghurt innimellom :)
eh - hvor mye var det da? 15 pund? Noe sånt.
Jeg kan ikke garantere for at den funker da - den kommer i utgangspunktet med noe pulveryoghurtgreier, men jeg skal altså teste den med "gammeldagstypen" oppskrift med bakterier+melk og se hva jeg klarer å få til :grøss:
Så kult! Men det pulveret som kommer med, er ikke det melkebasert? Jeg har en kokebok hvor det står om å lage egen yoghurt, og noe de kaller "yoghurt starter", men jeg vet ikke hva det er.
Jeg måtte google litt, og jeg fant en oppskrift på kokosnøttmelk yoghurt. Det står at han bruker en dairy-free probiotic sak til å starte opp yoghurtprosessen. Det skal jo ikke være noe i veien for det, det er melkesyrebakterier, og disse kan dyrkes på mye ulikt tipper jeg, ikke nødvendigvis bare på melk.
Det er derfor jeg ikke har kjøpt pulveret, men bruker min egen oppskrift i stedet :jupp:
Og det er derfor det er litt spennende om dette funker - om dingsen og pulveret er optimalisert ift hverandre, eller om det funker med en "vanlig" oppskrift også.
På amazon og noen britiske siter selger de elektriske yoghurt-lagere som ligner litt på eggkokere, men de sender ikke til norge :mumle:
Og den norske websiden som selger sånt har fått elendige anmeldelser når det gjelder kundeservice så jeg tør ikke shoppe der...
Yoghurt starter er noe bakteriegreier - jeg har noe dugandes i hus allerede og bruker det, men skjærer det seg får jeg kjøpe noe annet som er sammensatt spesifikt for å kunne sette igang yoghurt.
Men uten gluten, melk, gjær og annet ymse.
Du er verdens mest oppfinnsomme og kreative menneske. :tilber: Finnes det et hinder så kan du være ganske sikker på at du finner en måte å komme enten over eller rundt.
Ah, the sweet taste of success :D
Dingsen er ikke kommet enda, men her er resultatet av yoghurt lagd i en glassform med lokk, satt i komfyren på 30 grader (eller helt minimum på stekeovnen da) natta over.
Tilsatt plomme og littebitt søtning. Det var godt! Jeg er ørlitte skeptisk til konsistensen, men det er en personlig greie. Den var helt fin :jupp:
Og lillegutt elsket den!
[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=27665&d=1265994662[/img]
Kan også bruke en vanlig termos å ha det i!
Har lagd yoghurt av vanlig melk og soyamelk på den måten tidligere og det gikk utmerket.
Nå skal jeg teste kokosmelkyoghurt :nam:
De gangene jeg har lagd yoghurt, har jeg brukt vanlig yoghurt kultur, Altså 1-2 teskjeer naturell yog. til melke yog. og lik mengde soyayog. til soyayoghurt. Slik jeg gjorde det, så varmet jeg melka lunken (ikke for varm for da dør yoghurtkulturen) og rørte "kulturen" inn i melka. Helte det så på en termos og lot den stå over natta. Ferdig!!
Herlig enkelt! :glis:
Vet det er oppskrifter med probiotika også og mulig det er enda bedre, men jeg synes det ble litt dyrt å kjøpe probiotikakapsler til 300kr bare for å lage yoghurt. :nemlig: Særlig når det også går helt fint med et par teskjeer yoghurt.
Nei, eh, jeg vet at det jo er sunne bakterier i det og sånt, og at det skal være sånt, men jeg synes likevel det høres litt sånn.. ekkelt(?) ut å la lunken melk og yoghurt stå i termos over natta i romtemperatur...
:nemlig: det er det jeg bruker, men det er jo fordi lillegutt ikke tåler melk og ikke skal ha soya da.
Men nå fikk jeg hentelapp på dingsen i posten, også ble lappen borte, også har jeg ikke fått ny lapp :mumle: Håper jeg finner den igjen på postkontoret!