Har noen av dere laget disse? Jeg har lyst å lage sånne på søndag, men er usikker på om jeg skal kjøre alternativ 1 eller 2. Jeg elsker jo kransekakemasse, men har veldig mange mandler i kjøleskapet, så det mest praktiske (og økonomiske) hadde jo vært å bruke dem i alt. 2. Men blir det like godt?
Jeg mener Acsa lager slike. Jeg er jo nesten fra Sverige og har smakt slike flere ganger, men ikke laget selv. De er kjempegode, virkelig utrolig deilige!
Det tror jeg absolutt på. :D Hvilket alternativ ville du gått for? Kransekakemasse høres jo best ut, men det hadde nå vært greit å bruke de mandlene jeg har.
Og hjemmelaget kransekakemasse er jo det deiligste. Jeg skålder ikke mandlene, bare maler dem i mandelkvern og blander med melis og lett pisket eggehvite.
Jeg lurer på om min var enda billigere, jeg har en tsjekkisk som de førte på Wallendahl en periode. Den minner meg veldig om tre nøtter til Askepott, for esken er i umiskjennelig syttitallsdesign og så står det Orisky på den.
Hah, høres bra ut! Jeg skal kikke litt rundt på lørdag.
Morfar laget forresten noe som kan minne om bergenske Heitevegg (må ikke forveksles med Heidevegg fra Rogaland). Jeg er oppvokst med slike hver fastelavn og andre fest-dager og de er galgode. Han skar av bunnen på boller og fjernet litt innmat, så laget han et fyll av smør, fløte, kardemomme og vanilje og noe greier som han blandet med bollefyllet og hadde nedi bollene. Så la han på bunnen igjen og stekte bollene opp-ned i ovnen en liten stund.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.