Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken olje bruker man i gulrotkake?

#1

Ema sa for siden:

Ja, det lurer jeg på?
Lagde en kake med rapsolje, men det smakte altfor mye olje. Hva bruker dere?


#2

Niobe sa for siden:

Smeltet smør.


#3

Ema sa for siden:

Når oppskriften sier 6 dl olje hvor mye smør bruker jeg da? 6 dl smeltet smør?


#4

Mikkeline sa for siden:

Jeg har stort sett brukt soyaolje. Mener også at jeg har brukt rapsolje uten at jeg kan si at jeg syntes det smakte olje av kaken da?


#5

Karamell sa for siden:

6 dl smeltet merierismør eller så hadde jeg brukt solsikkeolje.


#6

Ema sa for siden:

Skal ikke si så sikkert hvor lenge jeg har hatt oljen...kanskje den var blitt harsk/dårlig?


#7

Ema sa for siden:

Meierismør, altså? Går det med soft, eller må det helst være meierismør?


#8

Ina sa for siden:

Jeg bruker ofte solsikkeolje.


#9

Ema sa for siden:

I de oppskriftene jeg har sett, så skal det være olje. Er det en grunn til det? Blir ikke kaken like god med smør?


#10

Karamell sa for siden:

Det er bare meierismør som er smør, det andre er margarin. :Iset:


#11

Ema sa for siden:

Ok. Da skal jeg prøve meg på det.


#12

Niobe sa for siden:

:nemlig:


#13

Tjorven sa for siden:

Jeg bruker også solsikkeolje.


#14

Dixie Diner sa for siden:

:haha:

Jeg bruker oftest meierismør når det skal være olje i kaker ja. Står det 2 dl olje, bruker jeg 200 gram smør og smelter det, det blir samme mengde.


#15

Ema sa for siden:

Takk for tips! Da blir det 600 gram meierismør. :)


#16

Babe sa for siden:

Jeg bruker meierismør - synes det er ganske så stor klasseforskjell på smaken med olje og med ekte smør. :nemlig:


#17

GinaK sa for siden:

Solsikkeolje


#18

Kaprifol sa for siden:

Jeg har pleid å bruke soyaolje i min kake. Det smaker "ingenting". Kanskje teste med meierismør neste gang.


#19

Susse sa for siden:

Jeg bruker alltid rapsolje, kakene mine smaker ikke av det. Men det går såpass mengder av det her i huset at den aldri blir gammel. Kjøper heller ikke de billigste merkene.


#20

Che sa for siden:

Jeg bruker solsikkeolje. Jeg synes Raspolje smaker litt "tranete" når det stekes jeg.


#21

Ema sa for siden:

Jeg fikk også en slags tran smak på min kake, ikke godt.
Kanskje det har noe med hvilken olje man bruker. Den jeg brukte var den man får kjøpt på Rema, billig variant.


#22

Canisa sa for siden:

Jeg har brukt en middels dyr olivenolje (har en dyr og en middels dyr stående) i gulrotkaken. Den setter jo litt smak, men jeg synes det er godt. I min oppskrift skal det bare være 1 dl olje, så det er jo ikke all verden.


#23

Dixie Diner sa for siden:

Mange rapsoljer smaker fjøs/gress. Soyaolje smaker veldig lite. Men smør er aller, aller best synes jeg. Ikke margarin, da bruker jeg heller olje altså. :spy:


#24

Luftslottet sa for siden:

Det viktigste er at man ikke bruker dyr extra virgin olivenolje. :btdt:

Hos oss funker raps fint, men da den dyrere fra Odelia. De skal oppbevares i kjøleskap, kan det være derfor det er blitt bismak på din?


#25

Evita sa for siden:

Bruker rapsolje eller soyaolje i kakene. Synes ikke det smaker noe av rapsoljen.


#26

Isolde sa for siden:

Bruker bare raps olje. Har aldri fått noe bismak fra den. Men soyaoljen jeg åpnet på jobb en dag den luktet høgg!

Lurt å lage gulerotkaken med olje, for da er den melkefri som oftes.


#27

Kiwi sa for siden:

Jeg har nå alltid brukt soyaolje (Mills, den grønne plastflasken) til gulrotkake. Den er veldig mild på smak, så derfor er det et godt alternativ. Jeg vil tro at margarin vil gjøre kaken tyngre enn med bruk av olje.


#28

Luftslottet sa for siden:

Med mindre man pøser på med ostekrem. :glis:/:sparke:


#29

Elisabet sa for siden:

Det er toppingen som er halve kaka spør du meg når det gjelder gulrotkake. :jupp:


#30

Hyacinth sa for siden:

Rapsolje smaker... ja.. raps.


#31

Stellebord sa for siden:

Jeg bruker solsikkeolje. Har også lagd med valnøttolje, noe som ble fortreffelig.


#32

Odelia sa for siden:

Jeg ville aldri brukt en gulrotkakeoppskrift med så mye olje i:niks:

Jeg bruker rapsolje, men har kun 1 ts i. Kaldpresset rapsolje bør ikke gi verken transmak eller oljesmak, men bruker man det i mengder derimot, kan det godt tenkes det blir oljesmak på det. Her bruker vi Odelia (faktiks).

(2 egg, 2 dl mel, 2 dl sukker, 1 ts natron, 1 ts vaniljesukker, 1 ts bakepulver, 1 ts kanel, 1 ts rapsolje og 3 dl revne gulrøtter. Stekes ved 175 g i 40-45 min).


#33

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg også tenkte på at det kanskje var mengden som spilte inn her, med mindre det er en enorm kake.

Uansett smaker kakene bedre med smør. Selv om man bruker en olje uten smak, gjør det noe med kaka, og det blir best med smør.


#34

Ema sa for siden:

Jeg fant oppskriften her inne, det er sikkert ett år siden, husker ikke hvem som hadde lagt den ut.
Jeg leste feil, det var 4,5 dl matolje. Det er jo ganske mye?
Dette er en stor kake, langpanne, med masse deilig ostekrem på. :D
Jeg har en annen oppskrift hvor det kun skal være 0,5 dl olje i. Mon tro om det er mulig å bare doble oppskriften slik at det blir en langpanne? Skal bake til svigermor som får mange gjester til helgen. Og det hadde vært fint om den ikke smakte olje med transmak. :jupp:


#35

Ema sa for siden:

Denne oppskriften er til en vanlig springform? 24, 26?


#36

Ema sa for siden:

Ja, det kan nok stemme. Oljen har stått på kjøkkenbenken i ca. 1,5 mnd. :(


#37

Ema sa for siden:

:nikker:


#38

United sa for siden:

Veldig lei smaken av solsikke- og rapsolje nå, så her er soyaolje på handlelisten. Aldri prøvd å smelte melkefri margarin og bruke det i kake, men det blir sikkert godt.


#39

Luftslottet sa for siden:

Kjøp ny og prøv igjen. :)

Hilsen ei som nylig har oppdaget at også fond skal bo i kjøleskapet.


#40

Bergensis sa for siden:

Jepp.


#41

dutte sa for siden:

Jeg kan finne på å ha en skvett valnøttolje oppi, og Kviteseidsmør. Da pleier folk å si at den var du heldig med :knegg:


#42

Ema sa for siden:

Ja, jeg skal gjøre ett nytt forsøk!


#43

Dixie Diner sa for siden:

Overraskende mange vet ikke at feks. nøtter bør oppbevares i kjøleskapet. Svigers har alltid nøttene i en skuff. Jeg har dem selvsagt i kjøleskapet der de hører hjemme. Nøtter inneholder mye fett og kan harskne fort.


#44

Odelia sa for siden:

Det er springform, ja, 24 cm så får du litt høyde på kaken.

(Og 1 pk Philadelphia, 100 g smør, 200-250 g melis, 1 ts vaniljesukker til glasur).


#45

livit sa for siden:

Bruker alltid solsikkeolje til baking da den ikke gir noe særlig smak.


#46

Elisabet sa for siden:

I min gulrotkake som er langpanne så skal det også enorme mengder olje synes jeg. Jeg bruker 3 dl olivenolje i min røre. Bruker X-tra sin som ikke er noe eksklusiv akkurat, men den gir lite smak.


#47

Ema sa for siden:

Det visste jeg ikke. Da gjelder sikkert samme regelen for mandler også?


#48

Ema sa for siden:

Den oppskriften jeg prøvde meg på til langpanne skal ha 4,5 dl. Går kanskje an å redusere mengden på oljen, kanskje?


#49

Elisabet sa for siden:

Denne oppskriften bruker jeg på gulrotkake i stor langpanne:
8 egg
6 dl sukker
8 dl hvetemel
3 ts salt
3 ts vaniljesukker
4 ts natron
4 ts kanel
3 dl olivenolje
8 dl revne gulrøtter
Lager eggedosis av egg og sukker og har resten oppi og har i langpanna. Steker 200 grader 30 minutter.

TOPPING
400 g Philadelphiaost
200 g romtemperert meierismør
500 g melis
4 ts vaniljesukker
Blandes sammen med visp og has på avkjølt kake.


#50

Ema sa for siden:

Takk for oppskriften, den er lagret nå på maskinen. Så den skal prøves ut ganske snart. :jupp:


#51

Rabarbra sa for siden:

Sojaolje. Det står i oppskriften min og det funker helt greit.


#52

Intrigue sa for siden:

cluet er å vispe lenge når en bruker olje


#53

Elisabet sa for siden:

Vispe lenge? :undrer: Eggedosisen visper jeg lenge, men det andre vispe jeg bare inni kjapt.


#54

Dixie Diner sa for siden:

Ja, mandler også. Alt går rett i kjøleskapet.


#55

Ema sa for siden:

I min oppskrift står det at eggedosisen skal vispes lenge mens oljen skal blandes lett med det andre.


#56

Elisabet sa for siden:

Eggedosisen pisker jeg i 20 minutter.


#57

Ema sa for siden:

Oi, såpass lenge, altså?


#58

Dixie Diner sa for siden:

Det er ikke alltid jeg gidder å vispe eggedosisen lenge i slike kaker, men til sukkerbrød blir det bedre jo lenger du pisker, det blir mye luftigere.


#59

Ema sa for siden:

Har hørt at når man skal piske eggedosisen til f.eks sukkerbrød, skal man piske til man ikke kjenner sukkerkornene i eggedosisen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.