Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til enkle og greie middager som er kjappe å lage?

#1

Ru sa for siden:

Jeg spiser nesten ingenting for tiden og har ikke lyst på noe som helst. Bortsett fra grillribbe og potetsalat, da. :gal:
Mannen er lei av å finne på middagsmat, så nå tyr jeg til FP for å få litt hjelp.
Vi trenger rett og slett tips til enkle hverdagsmiddager som er sunne og gode og enkle å lage, gjerne med oppskrift. Det må være gravide- og barnevennlig, men barnet spiser det meste og den gravide spiser veldig lite.


#2

Isbjørn sa for siden:

Strimle opp svinekjøtt og stek for seg selv i woksaus.

Strimle om paprika og kinakål og stek for seg selv.

Bland sammen i stekepanna slik at alt er like varmt.

Serveres med ris.


#3

Turban Smukk sa for siden:

Ovnsstekt laks: Laksefileter legges i ildfast form/fat med halve sitronskiver mellom/over, salt, pepper og gjerne litt dill, en klatt creme fraiche på toppen av hvert stykke. Stekes til de er ferdige. Fastfood! Poteter/ris/pasta/grønnsaker ved siden av samt kanskje en ekstra klatt rømme.


#4

Skilpadda sa for siden:

Stek kyllingfilet i biter, paprika i biter og en neve cashewnøtter i ganske mye smør med noen knuste hvitløksbåter. Når det er sånn passe stekt, ha på salt og saften av en sitron, sett på lokk og la det putre ti minutters tid. Server med ris eller nudler. Og de grønnsakene dere orker.


#5

Pepper Lemon sa for siden:

Wraps:

Varm grove tortillas i aluminiumsfolie i ovnen.

Stek kyllingbiter, brokkoli, champignon og andre grønnsaker dere liker.

Mos en avocado sammen med et par fedd hvitløk med stavmikser.

Smør på avocado på tortillas, legg opp stekt kjøtt og grønnsaker, hell over sweet chili-saus. Wrap it up, and you're done!


#6

Turban Smukk sa for siden:

Fattigmannsspagetti fungerer godt når jeg ikke har lyst på noe: Kok spagetti. Varm olje i en liten panne/kjele. Hakk rød chili (uten hinner og frø) og hvitløk og ha i oljen, pass på at det ikke blir brunt. Bland dette i den ferdigkokte pastaen sammen med masse hakket bladpersille. Kanksje ikke verdens sunneste rett, men rask og enkel i alle fall.


#7

daffy sa for siden:

Carbonara er veldig godt og enkelt; kjøp pancettaen som er på Remakampanjen nå, eller vanlig bacon. Du kan jo kjøpe et par pakker, skjære i biter og fryse ned i porsjoner.

Så kan du lage carbonara så "skikkelig" som du ønsker.
-lett; kok pasta samtidig som du hiver bacon/ pancetta i stekepannen og steker i sitt eget fett. Slå en liten fløteskvett over baconet når det er ferdigstekt, sil av pastaen og bland den ned i baconstekepannen. Ferdig på 10 minutter.

skikkelig; kok pasta, stek pancetta i stekepanne. Varm forsiktig (!) opp tre eggeplommer, en kartong fløte og litt hakket hvitløk i en panne. Ha bacon og avsilt pasta oppi sausen. Parmesan er jo godt i sausen, men den er vel upasteurisert og ikke så gravidvennelig, men kan kanskje litt revet Jarlsberg i stedet.


#8

Gerbera sa for siden:

Kyllingfilet i biter,stekes og bland i tacokrydder (kjøpt eller hjemmelaget). Hell over et beger lettrømme og bland godt.
Skjær opp salat, paprika, agurk, løk og ha mais og ost ved siden av.
Meksikanske pitabrød er tilbehør.

Dette er favoritten her om dagen, lettvint og godt.


#9

Left sa for siden:

Laksefilet i biter, wok-mix (ferdig oppkuttede wokgrønnsaker), wok litt om gangen slik at det ikke blir slappfisk i stedet. Ha i litt soyasaus og sesamfrø like før servering. Med en grov, fersk brødblings er det raskt og veldig godt.


#10

Turban Smukk sa for siden:

Lille Ru, hva har du lyst på da? Hvis det er noe som smaker i det hele tatt? Generelt er jo ovnsstekt fisk i alle varianter det raskeste, enkleste og sunneste man kan lage, men det hjelper jo ikke hvis det ikke frister. Hjemmelaget carbonara er også veldig godt (selv om jeg lager den heeeelt annerledes enn beskrevet over her :knegg:), men kanskje ikke så fryktelig sunt.

Supper? Ikke alle må koke lenge, og så kan man ha godt brød til.

Fylte kyllingfileter med tagliatelle eller hjemmelaget potetmos til?


#11

gajamor sa for siden:

Kjøp frosne laksefileter. Gjerne de som er ferdigkrydrete. Stikk noen hull i pakken og sleng den i mikroen. Varm noen tortilla-lefser, og smør på litt remulade. Legg oppi fisk sammen med f.eks. strimlet agurk, rull sammen, og spis.

Det tar 5 minutter å tilberede, og den gravide kan nøye seg med å maule fisk og agurk.


#12

LilleT sa for siden:

Mitt beste tips til å få til å spise rimelig sunt i en hektisk hverdag er å lage middagsplaner som tar hensyn til antall gjøremål den aktuelle dagen. For å unngå å ty til ferdigmatvarianten, kan middagene lages delvis ferdig kvelden i forveien og puttes i kjøleskapet.

Vi har usedvanlig tett program for tiden. Middagsplan vår for inneværende og neste uke ser sånn ut:

Uke 6

Mandag: Risotto med sopp (laget ferdig søndag kveld -varmes opp etter jobb mandag)
Tirsdag: Fullkornpasta, kokt laksefilet og brokkoli
Onsdag;: Seikaker, potetmos og salat
Torsdag: Fiskegrateng
Fredag: Kylling i sursøt saus og fullkornris
Lørdag: Grøt
Søndag: Taco. Dessert: Varmeb bær med vaniljekesam

Uke 7

Mandag: Meksikansk tomatsuppe (delvis ferdiglaget søndag kveld) og rundstykker
Tirsdag: Wok (frossenpose) og fullkornris
Onsdag: Kyllingsalat
Torsdag: Kokt torsk, poteter og kokte grønnsaker
Fredag: Omelett med røkelaks og brød
Lørdag: Grøt
Søndag: Fransk fiskegryte og poteter. Dessert: Fruktsalat


#13

Ole Brumm sa for siden:

Tomatsuppe og focaccia (laget dagen før evt fra fryseren)
Spaghetti og kjøttsaus (kan godt være ferdig fra tidligere ha i fryseren)
Stekt fisk eller fiskegryte av noe slag
Pølsegrateng (lages klar dagen før settes i ovnen når dere kommer hjem)
Wok, enkelt med frosne grønnsaker, ferdigstekt kyllingbiter fra dagen før og en ferdigblandet saus (fra dagen før eller en pose) med nudler eller ris til.
Sushi, kjøpt på safari til den gravide og gutta kan spise pølse
Pitabrød med diverse fyll enten klart fra dagen før eller noe som er kjapt å tilberede (kylling/svinekjøtt med salat rømme og tacosaus)
Pølse og potetstappe (bruk potetrestene fra dagen før f.eks).


#14

Nabojenta sa for siden:

Wok oppkuttet kyllingfilét sammen med brokkoli, gulrøtter, hestekastanjer, bambusskudd, ananas, løk og paprika. Kok opp tagliatellepasta. Bland en pose med Kremet kyllingsaus med en pose Bretagne kyllingsaus.
Raskt, enkelt og veldig godt.


#15

Elisabet sa for siden:

Jeg lager kjapp kyllingfrikasse som både store og små liker veldig godt. Vanligvis bruker jeg 4 stk. kyllingfileer jeg kutter opp og koker oppi i ca. 15 minutter, men i går rev jeg bare opp en grillet kylling og hadde oppi og da gikk det enda fortere.

Jeg lager saus av ca. 1 liter kokt vann som jeg har oppi 3 blokker med hønsebuljong eller kyllingbuljong. Tar en 4 ss. smør og 4-5 ss mel og lager jevning og har oppi buljongen litt etter litt og koker opp. Har i ca. 1/2-1 dl matfløte også. Så 1 pose frossen lapskausblanding og kyllingen og lar det koke noen minutter, eller evnt. 15-20 minutter om jeg har oppi rå kyllingbiter. Smaker til med salt, pepper og sitronsaft rett før servering. I går brukte jeg sitronpepper i og det ble veldig godt. Jeg liker ris ved siden av, men ungene spiser bare gryta.


#16

Blå sa for siden:

Wokede grønnsaker er en slager her. Det er på basis av at "man tager hva man haver" men siden Finnegården har sendt oss mye spinat i det siste så pleier det alltid å inneholde sopp og spinat. Det kalles "grønn wok" og når mannen lager det har vi to små jenter som synes at han er den beste kokken i hele verden.

Aller best med naturris til, men det krever litt tålmodighet, siden den må koke i nesten en time.


#17

Lykken sa for siden:

Igår tok jeg opp fryste friterte torskefileter og puttet i en stor form sammen en pose fryste stekegrønnsaker, kokte ris og cafè de Paris-posesaus.

Kjøp ferdig stekt kylling/kyllinglår. Skjær opp ukokte poteter i båter, ha litt god olje over og krydre etter smak. Alt stekes/varmes i ovnen. Kan helles matfløte over på slutten, vips har man saus, eller creme fraiche til.

De fleste har jo nevnt laksefileter, det er jo godt både stekt i panne eller i ovnen, jeg liker godt sitronpepper oppå sammen hvitløk. I panna heller vi fløte og creme fraiche over, det elsker ungene. Kjøp poteter som ikke tar så lang tid å koke.

Stek kjøttdeig/svine-kyllingfilet e.l og grønnsaker (elsker løk, purre, minimais og paprika) og ha over sweet chili sauce og gjerne noen skjeer mangochutney. Serveres med pasta eller ris.

Stek koteletter i ildfast form sammen mange båter hvitløk, gulrøtter, løk.
Kok broccoli og blomkål ved siden av. Kok ut stekesjyen med vann og evnt fløte.

Kok makaroni, stek og krydre løk, paprika, purre, sopp og skinke og ha alt i en ildfast form med ost på toppen, gjerne også en jevnet saus oppi. Stek i 15-20 min. Server med hvitløksbaguetter.

Fiskeboller/fiskekaker/fiskepudding i hvit saus med en pose kokte grønnsaker og gjerne reker og krepsehaler oppi sausen. Server med enten poteter eller oppi skjell e.l.

Stek sopp, paprika, purre, løk og hvitløk i smør/olje. Stek biff/grytekjøtt sammen dette. Hell oppi noen dl kjøttkraft/buljong og ha oppi matfløte og creme fraiche. Småkok i 10 minutter. Server med ris og tomater.


#18

Ru sa for siden:

Takk for mange fine tips!
Mitt største problem er at jeg rett og slett ikke har lyst på noe som helst, men likevel må få i meg et eller annet. Og da blir det jo vanskelig. :sukk:

Jeg får videresende tipsene til husets kokk. :glis:


#19

goldnugget sa for siden:

Her spiser barna aller mest når de får kjøttboller laget av kyllingkjøttdeig og noen ss Dolmio tomatsaus classic:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.