Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på laks?

#1

Neados sa for siden:

Skal ha laks i dag og har lyst å prøve noe nytt. Noen som vil dele sin beste oppskrift med laksefilet?


#2

Dixie Diner sa for siden:

Jeg lager den ofte på Irma-vis, ved å legge den i ildfast form, ringle over masse god, flytende honning og sesamfrø, litt salt og pepper og ha litt rødløk og purre strødd rundt i formen før steking. Kjempesnadder.

Men det aller, aller beste jeg vet av laks, er å legge et laksestykke i sølvfolie og ha på en stoor rømmeklatt, 1 fedd presset hvitløk, 1 ts grønn pesto og litt salt og pepper, samt en skive sitron eller litt sitronsaft. Pakk den inn i folien og legg på grillen eller stek i ovnen. Nydelig!


#3

Siwa sa for siden:

Jeg legger hele lakse sider i folie, strør på med sitronpepper, hvitløk, purre, sitron og noen smørklatter :nam:


#4

LilleLeo sa for siden:

SpisBedre: Laksegrateng med koriander og chili

Ant pers 4

4 laksefileter uten skinn og ben (à ca 150 g)
1/2 ts salt
2 dl crème fraîche
1 ss sitronsaft
1 ss sambal oelek
2 ts brunt sukker
2 dl revet ost

Potetmos:
1 kg melne poteter
2 ss smør
2 1/2 dl melk
1 knippe frisk koriander
1 ts salt
1 krm nykvernet hvit pepper

  1. Potetmos: Skrell og skjær potetene i mindre biter. Kok potetene i lettsaltet vann, ca 10-15 min.
    La potetene renne og dampe i et dørslag. Mos potetene med en stav eller håndmikser, og tilsett smøret.
    Spe med melk, og visp blandingen til en luftig potetmos.
    Hakk korianderen, og bland i mosen sammen med salt og pepper.

  2. Sett ovnen på 225 grader.

  3. Legg laksefiletene i en smurt ildfast form. Dryss over salt.
    Bland crème fraîche med sitronsaft, sambal oelek og sukker.
    Fordel blandingen over laksen.

  4. Fordel mosen rundt laksen, og dryss revet ost over laks og mos.
    Stek mist i ovnen i ca 20 min.

  5. Server gratengen med grønn salat.

Dette er utrolig godt!! IKKE bruk 1 ss sambal oelek om du ikke liker sterk mat!!
Det ble aaaltfor sterkt for oss og vi bruker nå ca 1 ts. Det kommer litt an på styrken på sambal oeleken også, det første glasset vi kjøpte var grisesterkt, mens det andre er noe pusle-fisle greier hvor vi må ha mye mer oppi.

Vær litt varsom med væsken i potetmosen, den ble veldig flytende
første gangen jeg laget den. Jeg bruker også mer sitronsaft enn i oppskriften, og hele boksen med crème fraîche. Jeg bruker ikke koriander i, da jeg ikke er så glad i det.

Anbefales!


#5

Mrs. Longbottom sa for siden:

Vi pleier å smøre laksefilet med en blanding av dijonsennep, grønn pepper og kapers. Bare mos det sammen til en gjørme i morter, og smør på. Nydelig med aspargesrisotto, ruccolasalat og rømme.



#7

Neados sa for siden:

Tusen takk dere.

Lagde Iset sin med rømme -pesto til barna m potetstappe, og LilleLeo sin chili til oss voksne. Nam!


#8

Macky sa for siden:

Vi lager laks etter denne oppskriften ofte (-vermut):
Ingredienser

200 båndspaghetti
1 liten løk
1 fedd hvitløk
2 dl matfløte
1 dl creme fraiche
1 dl vermut
1 ts tørket basilikum, evt 3-4 ts hakket frisk
revet parmesan
200 g laksefilet
olivenolje
salt, pepper

Hakk løk og hvitløk. Surres i litt olje til løken blir myk. Fløten, rømmen og vermut tilsettes, la det koke over svak varme til sausen tykner litt. Smak til med salt, pepper og basilikum. Skjær laksen i biter og la de trekke i sausen, kun et par-tre minutter. Bland med nykokt båndspaghetti, dryss over revet parmesan og server


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.