Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brunsaus med glutenfritt mel

#1

Amic@ sa for siden:

Går det an å brune jevning som med vanlig hvetemel når man bruker glutenfritt mel?


#2

ingling sa for siden:

Jeg vil tro det. Ellers finnes det en glutenfri sauseblanding som Orgran lager, den smaker faktisk veldig godt og egner seg godt til kjøttkaker o.l.


#3

Kaktus sa for siden:

Hva med maizena?


#4

Dixie Diner sa for siden:

Når jeg lager brun saus til folk som ikke skal ha hvetemel, bruker jeg maizenna. Funker finfint. :)


#5

Carpe Diem sa for siden:

Det går vel det tenker jeg. Må innrømme at her i heimen brukes det bare Toro storhusholdnings brune saus, som er glutenfri :o


#6

Dragen sa for siden:

Det gjør vi og. Jeg gidder ikke være flau over det engang.


#7

Babe sa for siden:

Jeg lager lik saus som med hvetemel - bruner glutenfritt mel med smør, osv... Blir godt det.


#8

ingling sa for siden:

Ah, jeg tenkte ikke på at Toro har glutenfri saus, det er jo mye lettere å få tak i. Det er i hvert fall ingen grunn til å være flau over det, vi som har (eller har familiemedlemmer med) intoleranser og allergier og hva har du lager mer enn nok fra bunnen av og bruker generelt mye tid og penger på tilrettelegging av mat, så om vi ikke skal kunne bruke litt halvfabrikata vet ikke jeg!


#9

Trois sa for siden:

Samme gjør vi. Har Torosausen også men den er det bare barna som liker.


#10

Kanina sa for siden:

Jeg har også laget både hvit og brun saus med glutenfritt i stedet for hvetemel, og jevnet/brunet på samme måte. Men jeg er ikke så flink til å få til brun saus i utgangspunktet, det blir ofte Toro sin, selv om jeg synes den smaker litt beskt.


#11

Dragen sa for siden:

Vi pleier å drysse glutenfri sprøstekt løk i Toro sin brunsaus. Da smaker den bedre, syns vi.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Man kan jo bruke sånne Torosauser som basis og sprite dem ganske heftig opp også, det har jeg gjort med noen Torosauser. Tilsette litt ekstra snadder, avhengig av hva man tåler og hva man skal bruke dem til.


#13

Amic@ sa for siden:

Takk for mange gode tips. Laget brunsaus i går som ble veldig god, brunet smør og glutenfritt lys melblanding fra Toro og det gikk som det suste. Er ikke mot å bruke ferdigblanding altså, men liker bare skikkelig sauser så mye bedre.

Glutenfri kost går veldig bra foreløpig, muffing og bløtkake ble det også i helga. Bløtkaken var høy som ett tårn, og smakte fortreffelig :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.