Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjemmelaget pizza!

#1

ItsOnlyMe sa for siden:

Vil du dele din gode oppskrift på hjemmelaget pizza?:) (Som selvfølgelig er så knallgod at bare smulene ligger igjen etter endt måltid ;) )


#2

Dixie Diner sa for siden:

Min manns italienske pizza, denne er berømt i vennekretsen. :sikle:


#3

Blondie sa for siden:

Vår pizza er ikke så veldig komplisert. Grov bunn, hakkede tomater med løk og litt chilipulver i på bunnen og det vi finner i skapet på toppen. Vår hjemmelagede pizza er langt fra italiensk - her er det masse fyll. (F.eks kyllingpølser/kyllingkjøttdeig med tacokrydder/biff eller annet vi finner).


#4

Dixie Diner sa for siden:

Det er veldig godt å ha litt presset hvitløk og/eller revet ost i selve bunnen når man lager den. Det liker jeg best i sånne tykkere, "vanlige" pizzaer da, ikke mannen sine italienske.


#5

Joika sa for siden:

Sausen er omtrent identisk til den jeg lager. Pleier også ha på seranoskinke som fyll, i tillegg til "pizzaost" (sånn ferdigpakket revet blandingsost), så pleier jeg rive en del parmesanost i. Veldig godt! :)


#6

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg har ingen oppskrift, men synes det er digg med gorgonzola, cherrytomater og ananas på, sammen med en eller annen skinke og svarte oliven (med sten!).


#7

Dixie Diner sa for siden:

Mhm, vi pleier å gjøre det, men bruker helst olivenolje med hvitløk og chili. :nam:


#8

Stikka sa for siden:

Grov bunn med rødløk, cherrytomater, ost og røkt laks er favoritten her i huset. I dag har jeg lagt på soltørket tomat og litt vårløk også. Ruccola på toppen til slutt er også veldig godt.


#9

Estrella sa for siden:

Følger med. :nam:


#10

Storm sa for siden:

Vi har ofte avocado, minimais, litt blåmuggost, peperoni eller parmaskinke og løk på. :nam:


#11

Pepper Lemon sa for siden:

Steker du med avocadoen på, MinaX? Hvordan blir konsistensen da? Kul kombo, den må jeg teste.


#12

Storm sa for siden:

Jepp. Konsistensen blir ikke så veldig uendret det den har om den er rå. Litt mykere om den er hard bare. Det er veldig godt, vi fikk inspirasjon til å ha det på pizza på en Gourmet Pizza Company-restaurant i England.


#13

Kiwi sa for siden:

Pizzabunnen lages alltid på slump, så der har jeg ingen oppskrift, enten det er italiensk tynn type, eller tykkere bunn.

Men sausen fikk jeg fra A-magasinet i sin tid. Den er fra Villa Paradiso på Grünerløkka i Oslo, og er til én pizza.

2 tomater
8-10 blader fersk basilikum
1 klype salt
1 ss god olivenolje
Fjern skinnet på tomatene (det gidder jeg aldri. Synes ikke smaken blir bedre), og putt alt sammen i en blender til det har jevn konsistens. Du kan evt. også smake til med litt hvitløk og andre ferske urter, f.eks. oregano.

På toppen synes jeg blåmuggost, ananas, oliven, pinjekjerner, kokt skinke / spekeskinke, parmesanost i tillegg til "pizzaost", er veldig godt. Toppes med ruccola :jupp:


#14

Obelix sa for siden:

Etter at vi begynte å legge osten under fyllet har pizza fått en ny mening her i heimen.
Da smelter lliksom fyllet ned i osten istedenfor at osten skal bli en hard skorpe på toppen.


#15

apan sa for siden:

Vi bruker for tiden kun NÅ pizzabunner, så der sliter jeg med oppskrift :humre: . Det siste fyllet jeg brukte var pesto smurt utover hele pizzaen, toppet med fersk mozzarella og smuldret fetaost.


#16

Eia sa for siden:

Bunn:
1/3 pk tørrgjær
1 ts salt
3 dl lunkent vann
1 dl olivenolje
ca. 3 dl sammalt hvete fin
ca. 3 dl hvetemel

Bland alt det tørre og ha i det våte. Elt til jevn, litt fast deig. Denne får hvile den tiden det tar å forberede fyll.

Saus:
1 boks hermetiske tomater
3-4 finhakkede sjalottløk
2 fedd pressede hvitløksfedd
rikelig med (helst frisk) basilikum og oregano.

Stek løk og hvitløk, ha oppi resten og kok i ca. 20 min. på relativt sterk varme. Det skal reduseres til ca. halv mengde. Smak til med litt sukker og mer salt og pepper.

Fyll:
Stekt bacon i biter, paprika, oliven, litt soltørket tomat, blåmuggost og hvitost/parmesan.

Tynn bunn, tynt lag med saus og tynt lag med fyll. Nam! (inspirert av Barmens pizza)


#17

Tilde sa for siden:

Abbonerer.:D


#18

Tjorven sa for siden:

Jeg lager veldiggod pizzasaus:
3 fedd hvitløk
1 halv finhakket løk
1 ss olje
1 eske/boks hermetisk tomat
1 liten boks tomatpuré
1/2 ss sukker
salt
pepper
1/2 ss basilikum
1/2 ss oregano
1 ss eddik

Fres løk og hvitløk i oljen. Tilsett puré og hermetisk tomat. Tilsett krydder, salt, pepper, sukker og eddik. La dette koke en stund.

Det blir virkelig kjempegodt.

På pizzaen pleier vi å ha mais, bacon, pepperoni og ost. I dag spiste jeg steinsopp på pizza, og det var også veldig godt. Litt revet parmesan, serranoskinke og frisk basilikum blir også bra, men det tas på etter at den er ferdigstekt.


#19

rajraj sa for siden:

Saus:
1 boks hakkede tomater
1 liten boks tomatpuré
Oregano etter smak
Salt, pepper
Gi sausen et kort oppkok og la det kjøle seg litt mens du lager deigen:

Deig:
2 dl lunkent vann
1 pk tørrgjær
En dæsj salt
En klunk olje
Nok hvetemel til at det blir en smidig deig.
Kjevles ut til to megatynne langpanner. Heves ikke.

Smør på godt med saus. Strø over revet ost. Ha på pepperonipølse/kjøttdeigklatter/kyllingstrimler/biffkjøtt eller hva du enn måtte like + løk/paprika eller annen grønnsak (ikke for mye da bunnen er så tynn at den ikke bærer mye fyll).

Stek én og én langpanne midt i ovnen, 10 minutter, 225 grader.

Knallgod, enkel, kjapp.

:nam:


#20

allium sa for siden:

Når jeg har rått kjøtt på pizzaen synes jeg lett den blir veldig våt - hva gjør dere for å unngå det?


#21

ItsOnlyMe sa for siden:

her var det komt mange gode forslag:nam:
Takker! :) Skal prøve ut!


#22

Perhonen sa for siden:

Genial tråd. Tusen takk. Her fant jeg mange gode tips, så kanskje det blir artig å lage pizza igjen. :-)


#23

Mirasol sa for siden:

Min favoritt:
Kyllingfilet i biter stekes sammen med hvitløk og litt ingefær
Hakket løk surres og blandes i
Creme Fraiche (ca 1/2 boks) helles over, smak til med litt pepper
Fyllet bres utover bunnen
Stekt bacon drysses jevnt over
Revet ost topper det hele tilslutt

Dette blir en "hvit pizza", og alle synes det ser helt feil ut inntil de får smake...Himmelsk! :nam:


#24

Siwa sa for siden:

Min pizza er ikke så veldig avansert, men det blir tomt hver fredag :blunke:

Jeg lager bunn på sammalt hvete og hvetemel, men mest grovmel..
Så bruker jeg peppes pizzasaus, revet ost oppå sausen, også fyllet på topp..

Vi bruker kyllingkjøttdeig som er godt krydret, skinke, paprika, purre, også varierer vi med litt reker, bacon og pepperoni.. Har rømmedressing og salat til :jupp:


#25

Teflona sa for siden:

Artisjokkhjerter er godt på italiensk pizza!


#26

Dixie Diner sa for siden:

De der kjøttbollene fra Peppers er sabla gode!! Vi kjøpte dem i dag, og hadde dem på pizzaen. Ser også at de har fått sataykylling fra Peppes i butikkene, synd pakkene er så små, men man kan jo ha litt annet også på, eller unne seg et par pakker.


#27

Hilda sa for siden:

Vist jeg skal lage meg skikkelig god pizza så liker jeg å ha på.

-Skavet reinkjøtt,blåmuggost,løk å sopp.
-Seranoskinke, bacon, rødløk, cherry tomat parmesan også ruccola.
-Kjøttdeig, bacon, løk, blåmugg, oliven.
-Kylling,mais,annanas,løk,vårløk.
-Tacopizza- Tacokryddrakjøttdeig,mais,(ev paprika)løk, knus tortilla over ekstra ost.
Etterpå topper jeg med salat å dressing.

Husk å legge tomatsaus først,ost også topping.


#28

Libra sa for siden:

Peppes italienske tynne bunn
Peppes tomatsaus
Peppes thaikylling
Peppes kjøttboller
Skinke
Løk
Sopp
Stabburet pepperoni
Jarlsberg Ost og noen biter mozarella
og sist men ikke minst Peppes hvitløksdressing

:sparke: Kan man egentlig kalle dette hjemmelaget? :humre: Vel, jeg monterer det jo selv i allefall.


#29

polarjenta sa for siden:

Sataykyllingen er også veldig god :)


#30

Ami sa for siden:

Mmmm! Mange gode tips!

Min favoritt er med skinke, créme fraîche, champignon og mozarella. Smakes til med bittelitt salt, god olivenolje og pepper. Tynn bunn. Veldig enkel og veldig god.

Amimannen liker best den gode, gammeldagse "husmorpizzaen" min. Kjøttdeig, champignon, løk, tomatpuré, norvegia/jarlsberg. Tykk bunn.


#31

Crimina sa for siden:

Oppskriften på min nydelige pizzasaus er nesten lik denne. :nikker: Bare at jeg ikke bruker hvitløk eller eddik.

Så ha jeg kjøttdeig, og revet ost på.

Enkelt og ikke avansert i det hele tatt.

Det er sjelden mer til overs når barna har spist.


#32

Nin sa for siden:

Her lager vi pizza hver lørdag.
Deigen:
Litt sammalt hvete og litt hvetemel i bollen sammen med 1 ts. salt.
6 dl lunkent vann som jeg løser opp 50 gram gjær i.
4 ss matolje i melet og vannet med gjær oppi, så rører jeg sammen og har i hvetemel til det er en passe deig.
Hever den ca 30 minutter.

Fyll:
Stekt kjøttdeig blandet med masse godt krydder, tomatpure og ca 1/2 glass med oppløst buljong.
Jeg har på kjøttdeigfyllet, en pakke stekt bacon som er skåret i bittesmå biter og stekt godt på forhånd, to små bokser maiskorn. Så bruker jeg hvitløkssmør som jeg legger gode klumper av rundt på pizzaen. 1/2 pose med reven mozarellaost og passe mengde norvegiaost. Pizzakrydder på toppen.

Steker den på 225 grader i ca 20 minutter.

Den er kjempegod. :D

Jeg liker tykk bunn med tykke skorper så det er ganske mye deig her.


#33

Dixie Diner sa for siden:

Hvitløkssmør?? Oj, det må jeg teste ut!


#34

Slettet bruker sa for siden:

Denne er litt annerledes, men veldig god. Ungene elsker den.

Bunn:
2,5 dl vann
7 dl mel
1 pk gjær
1 ts salt
snau dl olje

Fyll:
1 boks creme fraiche blandes med en pose ferdig revet mozarella.
Smør på bunnen.
Dekk oppå med en god spekeskinke, westfaler eller denslags.

Stekes som normalt. 225, kvarters tid.

Lover - den er knallgod altså.

(Nei, det skal ikke være tomatsaus.)


#35

Dixie Diner sa for siden:

Mmm. Jeg lager noe lignende bare med løk, altså løkpizza. Da steker jeg masse, masse løk til den er myk og karamellisert, tilsetter hakket/presset hvitløk og steker litt til, og blander inn 1/2 beger creme fraiche, salt, pepper og litt chili og smører det utover bunnen, og så har jeg på masse revet ost, gjerne 3-4 forskjellige typer, og også kanskje litt bacon eller skinke i biter. Kjempesnadder.

Atkins har forresten oppskrift på en hvit pizza (som de uten tomatsaus kalles) med brokkoli, jeg har ikke prøvd den men den høres ganske god ut. Bortsett fra bunnen, kanskje. :p


#36

Nin sa for siden:

Det er helt nydelig, setter skikkelig smak på pizzaen.


#37

Eia sa for siden:

Det hørtes godt ut! Den skal jeg prøve i pizzasnurrer neste gang.


#38

ItsOnlyMe sa for siden:

dytter. Mange gode forslag her altså! Og den hvite sausen er kjempegod! :nikker:


#39

Acino sa for siden:

Bruker litt tynn bunn; 275g hvetemel, 1/2pk tørrgjær, litt salt(ca 1/2ts), litt sukker(ca 1/3ts), og vann til deigen blir litt løs. Har til slutt i noen ss olivenolje. Denne trykker jeg ut til en stor, rund pizza rett på bakepapiret - slipper å bruke kjevla.

Av og til jukser jeg med peppes sin kjøpte pizzasaus, andre ganger koker jeg egen av tomater(boks og eller ferske), tomatpure, hvitløk, løk, olivenolje, salt, pepper, oregano, basilikum og litt slump etter lyst som f.eks paprikapulver, chili, cayenne osv. Ja, og så litt sukker til slutt.

Har på saus og ost og fyllet på toppen. Favoritten er enkel: løk, pepperoni og annanas.
Ellers: Biff i strimler(med krydder eller lagt i marinade), bacon, løk og fersk sjampinjong
Kyllingfilet i strimler stekt med tacokrydder(og tørka chili fra kvern), løk, mais, rød paprika og salte tortillachips


#40

ItsOnlyMe sa for siden:

Ah...nå fikk jeg lyst på pizza...igjen! Skikkelig "pizzadilla" fortiden....


#41

mkj sa for siden:

Jeg har kjøpt en sånn stein som du skriver om. Tar han den ut av ovnen og så setter pizzaen oppå? Eller bruker han spade og legger den inn i ovnen med den?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.