Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Matvarer som er utgått på dato …

#1

ItsOnlyMe sa for siden:

Spiser dere matvarer som er utgått på dato? Tenker på både "ferskvarer" og tørrvarer....

Sitter her med en pakke bacon, som diverre gikk ut på dato den 2.feb! Det er vel bare å kaste den i bosset ( det var det baconet til middag.. og middagsplanen må forandres) Eller kan det brukes?


#2

Kanina sa for siden:

Jeg er veldig forsiktig med svinekjøtt og kylling, så det bruker jeg ikke omd et har gått ut på dato. Biff kan gått gå en uke eller to over datomerkingen, da blir det mørere og bedre.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Bacon som gikk ut for 2 uker siden hadde jeg nok ikke spist nei, med mindre det var frossent. Men sånn ellers er jeg ikke så nøye på mat som er et par dager over datoen, om det ser bra ut og lukter helt fint. Er det mugg på det går det i bosset. Biff blir bare bedre av å ligge noen dager over tiden, sies det. Men 2 uker er nok kanskje litt i overkant. Jeg har smakt surt bacon en gang, det var jævlig.


#4

Kahlan sa for siden:

Jeg spiser som regel om det lukter greit.


#5

liefje sa for siden:

Jeg kaster hvis det er gaatt ut paa dato, men jeg er flink til aa beregne slik at det sjelden blir nödvendig.


#6

Inka sa for siden:

Bacon er sånn mat som du fint kan åpne, tørke av med papir og enkelt finne ut om det lukter bare røkt eller surt.


#7

ItsOnlyMe sa for siden:

Ja, her også, men så hender det seg, av en eller annen mystisk grunn av og til, at enkelte matvarere havner litt bak i kjøleskapet.... Sånn som idag. Det med beste datoen vart oppspist først. ja ja.


#8

Ole Brumm sa for siden:

Jeg åpner opp pakken og lukter, ingen ekkel lukt = spiselig i mitt hus.


#9

Harriet Vane sa for siden:

Bacon, pølser, kylling og kjøttpålegg er definitivt mat hvor man skal resepktere datostemplingen. Siste forbruksdag er altså en merking man skal og bør resepktere, mens Best før er en merking man kan bruke som veiledende.


#10

Floksa sa for siden:

Bacon har ofte lang holdbarhet og er det lagret kaldt og lukter fint så hadde jeg brukt det uten å hefte over det i det hele tatt.


#11

Inka sa for siden:

Ja, jeg også.


#12

Maz sa for siden:

Jeg følger ikke dato slavisk. Best før er greit å spise. Bacon bør også være greit innen rimelighetens tid. Gammeldags røkt bacon er iallfall det, men så er det nymotens greier som bare har sett en sprøyte, det har ikke like lang holdberhatstid. MEN bacon spises jo godt stekt så du blir vel ikke syk av det, eller det lukter nok lenge før det er farlig.

I går kastet jeg derimot en pakke kyllingbryst (fillet) som var vel innenfor dato, men der det så ut til å være vakumslipp.


#13

Lorien sa for siden:

Jeg er som Mim. Jeg er også nazi på mel som har vært åpnet lenge. Muggent mel er livsfarlig.


#14

Frida sa for siden:

Jeg lukter på mat som er gått ut på dato.Lukter det ok spiser jeg det.Er forsiktig med kjøtt.
I dag spiste jeg egg som gikk ut på dato for 1 mnd siden og det ser ut til å gå fint:D


#15

Frida sa for siden:

Synes forøvrig det kastes alt for mye mat i norge.
Mye mat som kastes er helt ok og kan absolutt spises.


#16

Harriet Vane sa for siden:

Egg over dato uproblematisk, mange meieriprodukter likeså. det er veldig forskjell på å risikere en skikkelig kjip uke på toalettet ved å spise ferskvarer som er blitt dårlig og på å kaste helt brukandes egg som er en uke over datomerkingen.


#17

Mauser sa for siden:

  1. februar? Hadde jeg spist uten å vurdere det engang, om det ikke var tydelig bedervet. Bacon er ikke det vanskeligste kjøttet å gjennomsteke.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.