Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Biff Stroganoff, hva er din oppskrift?

#1

Camomilla sa for siden:

Vi skal ha det til middag i dag og den står alt og putrer på komfyren.
Smaker på den og det er noe som mangler, ett eller annet, men kjenner ikke hva.

Hva er din oppskrift?


#2

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker denne, eller noe lignende (bruker egentlig ikke oppskrift). Kjempegod! Har prøvd varianter med fløte i stedetfor rømme, men det blir ikke like godt, det MÅ være rømme. Og masse sopp og løk.


#3

Camomilla sa for siden:

Har oppi så og si det som er i den oppskriften.
Masse løk er oppi og sjampinjongen kommer. Noen hadde glemt å kjøpe det i går så vi må fikse det i dag når Kiwi åpner.


#4

Irma sa for siden:

Jeg har en oppskrift jeg synes er spesielt god. Med sylteagurk oppi. Jeg kan kopiere den til deg. :lat: Vi bruker alltid kjøttdeig istedenfor biffkjøtt, jeg synes det smaker bedre.


#5

Camomilla sa for siden:

Fant ikke oppskriften i boka di Irma, så jeg tok den litt på hukommelse etter hvordan mamma lagde den.
Har du den her Irma?


#6

Storm sa for siden:

Godt kjøtt, sopp, løk, rømme og noen ganger litt fløte også, tomatpure, salt og pepper. Serveres med ris og erter.


#7

Irma sa for siden:

Har ikke lagt den ut noe sted nei. Jeg orker ikke å lete den fram nå, men kan kopiere den til neste gang vi treffes. :nemlig:


#8

Babe sa for siden:

Jeg bruker ikke oppskrift - men bruker: kjøtt i biter som jeg vender i en blanding av mel, salt og masse pepper før jeg bruner det i stekepanne. Har det så over i kjele - vanner ut stekepannen etter hver stekerunde og har oppi gryta. Har to store paprika i strimler oppi gryten, to løk, en boks tomatpuré, et par skjeér med rømme, og heller på med ganske mye fløte. Koker det en god stund til kjøttet er så mørt at det nesten faller fra hverandre. Serverer med ris og salat.

Ingen hos meg som liker sopp.


#9

gajamor sa for siden:

Masse fersk paprika i biter, ca ei ts med sterkt paprikapulver, og gjerne litt chili.


#10

jolie sa for siden:

Denne tråden kom jo som bestilt - jeg skulle akkurat til å spørre om hva jeg kunne bruke biffkjøtt til (har masse, men greier visst kun å steke biffen seig... :sparke:). Må prøve meg på en sånn gryte neste søndag!


#11

Camomilla sa for siden:

Paprika har jeg ikke hatt oppi, ikke alle som liker det her.
Vi skal servere både med ris og hjemmelaget potetstappe siden Propellen ikke er glad i ris.


#12

Babe sa for siden:

Ikke alle som liker paprika her heller, men jeg tar bare ut paprikaen før servering - den kraften den gir fra seg gjør hele stroganoffen synes jeg.


#13

Camomilla sa for siden:

Hmm, kanskje jeg skal ha det i og bare ta det ut, har paprika i huset.


#14

Irma sa for siden:

Åh, nå fant jeg en oppskrift på stroganof på løvbiff også. Den må prøves ut.


#15

Hyacinth sa for siden:

Når man har en slik følelse, dreier det seg ofte om litt sukker.


#16

Dixie Diner sa for siden:

Signerer på den. Eller eddik, faktisk. Jeg bruker begge deler, og det gir den lille spissen. Laget nettopp en fantastisk vegetarisk grønnsakssaus til lasagne, og der brukte jeg både sukker og eddik. Smakte på den før og etter, og forskjellen var ganske stor.


#17

Irma sa for siden:

Eller vann fra sylteagurkglasset.


#18

Dixie Diner sa for siden:

Ja, det har vel kanskje samme effekt som eddik. Nydelig.


#19

Camomilla sa for siden:

Ja, selvfølgelig. Heiv oppi en dæsj og jammen ble det ikke bra.
Takk :klemme:



#21

Camomilla sa for siden:

Det ble kjempegodt.
Kjøttet var så mør at det nesten datt fra hverandre. Alle spiste mere enn magen orket av stroganofen, risen og den hjemmelagde potetmosen. Ble ikke rester til i dag engang.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.