I går kveld prøvde jeg å lage creme brulee (skal sikkert være noen apostrofer her). De ville rett og slett ikke stivne selv etter dobbel steketid ut fra hva oppskriften sa, og ble selvsagt totalt mislykket. :mad:
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene, varm disse + stangen i fløten til kokepunkt. Visp eggeplommer og sukker, bland i kanel og visp inn fløteblandingen. Stekes i vannbad på 100 grader i ca 35 min.
Jeg vispet eggeplommene og sukkeret til nesten eggedosis, det ble kanskje for mye? :vetikke:
Jeg tror det er noe her, jeg trodde ikke plommene skulle vispes? Jeg rører i hvert fall bare egg og sukker sammen, og har vanligvis ikke noen større problemer med å få det til å stivne.
Avkjølte du fløten før du hadde i eggene? Jeg brukte denne oppskriften og de ble kjempegode! Jeg ser temperaturen der er på 150 grader og ikke 100, kanskje det har noe å si. Dessuten så jeg ikke før nå at de skulle stå i vannbad, så det gikk altså helt fint uten. Jeg lot de stå ca 60 minutter i ovnen, altså ganske mye lenger enn i oppskriften, og så brukte jeg to istedet for en vaniljestang. Supergodt! :nam:
Ingrediensene bør ha samme temperatur, ting skal ikke vispes sammen, kun røres.
100 grader i 30 minutter er alt for lite. Skru opp temperaturen eller legg på tiden, masse. :knegg:
Noen ganger tar det uendelig lang tid før det stivner, da må man bare ta tiden til hjelp.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.