Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjorde jeg galt? (mislykket creme brulee)

#1

Minty sa for siden:

I går kveld prøvde jeg å lage creme brulee (skal sikkert være noen apostrofer her). De ville rett og slett ikke stivne selv etter dobbel steketid ut fra hva oppskriften sa, og ble selvsagt totalt mislykket. :mad:

Oppskriften er som følger:

6 eggeplommer
6 ss sukker
1 ts kanel
4 dl kremfløte
1 vaniljestang

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene, varm disse + stangen i fløten til kokepunkt. Visp eggeplommer og sukker, bland i kanel og visp inn fløteblandingen. Stekes i vannbad på 100 grader i ca 35 min.

Jeg vispet eggeplommene og sukkeret til nesten eggedosis, det ble kanskje for mye? :vetikke:


#2

Hjertensfryd sa for siden:

Var plommene romtempererte ?

Mannen seier at av og til så tar det berre himla lang tid. Du skulle berre latt dei stått enno lengre.


#3

Minty sa for siden:

Da jeg til slutt ga opp hadde de stekt i nesten 1 time og et kvarter, og var fortsatt fullstendig flytende.

Plommene var ikke romtemperete nei, har det noe å si?


#4

torsk sa for siden:

Jeg tror det er noe her, jeg trodde ikke plommene skulle vispes? Jeg rører i hvert fall bare egg og sukker sammen, og har vanligvis ikke noen større problemer med å få det til å stivne.


#5

Muskat sa for siden:

Avkjølte du fløten før du hadde i eggene? Jeg brukte denne oppskriften og de ble kjempegode! Jeg ser temperaturen der er på 150 grader og ikke 100, kanskje det har noe å si. Dessuten så jeg ikke før nå at de skulle stå i vannbad, så det gikk altså helt fint uten. Jeg lot de stå ca 60 minutter i ovnen, altså ganske mye lenger enn i oppskriften, og så brukte jeg to istedet for en vaniljestang. Supergodt! :nam:


#6

Minty sa for siden:

Det aner meg at det er noe her ja. Vi får se om jeg gidder å prøve å lage det en annen gang.

Svigers får is til dessert istedet. :knegg:


#7

Interference sa for siden:

Ingrediensene bør ha samme temperatur, ting skal ikke vispes sammen, kun røres.
100 grader i 30 minutter er alt for lite. Skru opp temperaturen eller legg på tiden, masse. :knegg:
Noen ganger tar det uendelig lang tid før det stivner, da må man bare ta tiden til hjelp.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.