Da har jeg det i frysen. Men hva skal jeg bruke den/det til?
Jeg må innrømme jeg aldri har laget spinat før! (Ok, da jeg hadde det til stekte fiskepinner en gang som student tidlig på 90-tallet)
Noen som har en god og enkel middagsoppskrift med spinat i?
Når jeg skal ha noe lettvint og godt (særlig når jeg er alene og ikke gidder å lage en "ordentlig" middag) bruker jeg å spise spaghetti med spinat og ost. Da bare varmer jeg spinaten (fra en pakke med ferdig hakket og frosset), har oppi en smørklatt (evt rører inn litt creme fraiche hvis jeg har), litt salt og krydder, slenger det over spaghettien sammen med litt revet ost.
En av mine favoritt-hverdagsretter er en pastasaus med spinat:
4 fedd hvitløk
litt olje
matfløte
spinat og/eller ruccola (bruk gjerne frossen spinat, men husk å kryste vannet ut av den)
Blå Castello
(- skåldede, hakkede og ristede mandler)
revet parmesan over
Fres hvitløken i olje, ha i fløten og castelloen, deretter spinat og/eller ruccola. Rist mandlene i en tørr panne, ha dem i sausen, salt og pepre etter behov.
Mandlene er noe jeg har funnet på nylig, og de kan gjerne droppes, men det kan være godt med litt tyggemotstand. Pinjekjerner er sikkert også godt! Når jeg bruker fersk spinat pleier jeg å hakke den litt før jeg lar den falle sammen i kjelen. Lettvint og ny-y-ydelig!
Steik en pakke kjøttdeig i litt olje. (eller hva man nå steker i...) Hakk en løk og en kinesisk hvitløk og ha oppi. Salt, pepper, cumin, curry og litt paprikapulver has i. Surre litt, og så har du i to-tre ss med tomatpure, og ca en halv liter vann.
En eller to bokser sjampinjong, eller enda bedre, fem-seks ferske sjampinjonger has i, sammen med en pakke spinat. La det koke litt. Server med ris eller pasta.
Jeg har en super oppskrift - som funker som tilbehør til kokt torsk med bacon og poteter og sammen med pasta og kylling...
Det du trenger er:
Frosset spinat
Purreløk
Creme fraiche
krydder (evt hvitløk)
ha spinatterningene i en kasserolle med litt vann - varm dette til spinaten har tint. tilsett hakket purreløk og creme fraiche og krydder og varm det hele litt. Dette er kjempegodt altså! (Og fast tilbehør til torsk her i huset)
Det høres deilig ut! (Jeg er gal etter spinat, og følger denne tråden med stor iver.) Men blir ikke det du beskriver over her veldig vått? Selv pleier jeg alltid å klemme vannet ut av frossenspinat, nemlig. Det er et slit, men må til. Trodde jeg, i hvert fall. Ingenting er bedre enn om det viser seg å ikke stemme. :)
Pittelitt vann altså! (1ss) bare for at den ikke skal svies. Det er litt sånn sausete i konsistensen, men ikke helt flytende nei! Navnet er forøvrig "grønn gugge"....:knegg:
Jeg har spinat i pannekakerøre, spaghettigryte, lasagne, fiskegrateng, hvit saus til fisk, supper, pastasaus med fløte, spinat og bacon. Jge bruker stort sett sånn frossen spinat i biter.
Jeg mener det skal ligge noen oppskrifter med spinat i de klsitrede gamle middagsoppskriftstrådene.
Det skal jeg jammen prøve! Håper det går bra, selv om det selvfølgelig vil være litt bittert å oppdage at all den tiden jeg har brukt på å vri vannet ut av frossenspinat har vært bortkastet. Grønn gugge høres ut som et passende navn. :latter:
Det er forøvrig visstnok tabu å bestille spinatmat på en første-date. Med ett sitter man der og smiler imøtekommende over bordet, med grønn gugge mellom tennene. Ikke særlig flatterende. :knegg:
Det ble kylling og pasta i dag inspirert av Bauche og Madam Mim:
Kokte tagliatelle
Hadde en halv pakke spinat (;) ) i en gryte sammen med en halv løk og litt purreløk.
Tinte opp spinaten og surret litt løken (dette sammen).
Hadde deretter i en hønsebuljon, nesten en boks cremefraiche, salt og pepper. Til slutt rev jeg opp en ferdigstekt kylling fra butikken (hadde ikke fileter i dag).Serverte i pastatallerkener med tagliatellen i bunn, kylling og spinaten over og pyntet med cherrytomater på toppen!
Bestemor , lillemor og mannen ble imponert! Så lekkert ut og smakte godt!
Fikk en pai med spinat og fetaost på et barseltreff i fjor som smakte kjempegodt. Hun sa det bare var å slenge det sammen oppi paien...
Jada. Jeg gjorde jo det men ingen suksess her i gården.... Lurer litt på om jeg brukte for mye spinat...
Men spinat er sikkert godt, det. Har ikke prøvd å lage noen rett med spinat verken før eller siden!! :o
Spinat er veldig sunt, og jeg slenger ofte et par av de frosne blokkene oppi allskens sauser for aa faa lurt litt sunnhet inn i sönnen min. Enten det er hvite sauser, brune sauser eller tomatsauser - litt spinat oppi hever smaken.
Ingen "ordentlig" oppskrift her, men bare et lite tips.