Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spinat

#1

Mandarin sa for siden:

Da har jeg det i frysen. Men hva skal jeg bruke den/det til?
Jeg må innrømme jeg aldri har laget spinat før! (Ok, da jeg hadde det til stekte fiskepinner en gang som student tidlig på 90-tallet)

Noen som har en god og enkel middagsoppskrift med spinat i?


#2

kisha sa for siden:

Min mor brukte å lage spinatsuppe, men jeg har desverre ikke noen oppskrift. Nå ble jeg litt nostalgisk her.


#3

My sa for siden:

Når jeg skal ha noe lettvint og godt (særlig når jeg er alene og ikke gidder å lage en "ordentlig" middag) bruker jeg å spise spaghetti med spinat og ost. Da bare varmer jeg spinaten (fra en pakke med ferdig hakket og frosset), har oppi en smørklatt (evt rører inn litt creme fraiche hvis jeg har), litt salt og krydder, slenger det over spaghettien sammen med litt revet ost.

Yummy!


#4

Xian sa for siden:

En av mine favoritt-hverdagsretter er en pastasaus med spinat:

  • 4 fedd hvitløk
  • litt olje
  • matfløte
  • spinat og/eller ruccola (bruk gjerne frossen spinat, men husk å kryste vannet ut av den)
  • Blå Castello
    (- skåldede, hakkede og ristede mandler)
  • revet parmesan over

Fres hvitløken i olje, ha i fløten og castelloen, deretter spinat og/eller ruccola. Rist mandlene i en tørr panne, ha dem i sausen, salt og pepre etter behov.

Mandlene er noe jeg har funnet på nylig, og de kan gjerne droppes, men det kan være godt med litt tyggemotstand. Pinjekjerner er sikkert også godt! Når jeg bruker fersk spinat pleier jeg å hakke den litt før jeg lar den falle sammen i kjelen. Lettvint og ny-y-ydelig!


#5

Nabbe sa for siden:

Steik en pakke kjøttdeig i litt olje. (eller hva man nå steker i...) Hakk en løk og en kinesisk hvitløk og ha oppi. Salt, pepper, cumin, curry og litt paprikapulver has i. Surre litt, og så har du i to-tre ss med tomatpure, og ca en halv liter vann.

En eller to bokser sjampinjong, eller enda bedre, fem-seks ferske sjampinjonger has i, sammen med en pakke spinat. La det koke litt. Server med ris eller pasta.


#6

Blå sa for siden:

Hvis det er frossen, hakket spinat, så er det veldig godt tilbehør til røkt fisk. Jeg koker det forsiktig opp med litt hvitløk og fløte.

Hvis det er bladspinat så har jeg brukt det i ovnsform sammen med pølse og oppskårne grønnsaker.


#7

Mandarin sa for siden:

Kan jeg bruke frossen spinat?
:rødme:


#8

Nabbe sa for siden:

Ja, selvsagt. Fersk, frosen, blader hakket, frosen hakket...


#9

Che sa for siden:

Jeg har en super oppskrift - som funker som tilbehør til kokt torsk med bacon og poteter og sammen med pasta og kylling...

Det du trenger er:
Frosset spinat
Purreløk
Creme fraiche

  • krydder (evt hvitløk)

ha spinatterningene i en kasserolle med litt vann - varm dette til spinaten har tint. tilsett hakket purreløk og creme fraiche og krydder og varm det hele litt. Dette er kjempegodt altså! (Og fast tilbehør til torsk her i huset)


#10

Camomilla sa for siden:

Har du saftsentrifuge??

TA oppi spinat og tomat og start dagen med et glass av det.


#11

~TM~ sa for siden:

Jeg lager saus med spinat og bruker ofte frossen.

Ønsket mengde spinat blandes med lettrømme og litt snøfrisk naturell og krydres etter smak. Lager du den tykk er den deilig som fyll i piroger også.


#12

Mandarin sa for siden:

Så gøy!
Vi prøver dette i dag!


#13

Xian sa for siden:

Det høres deilig ut! (Jeg er gal etter spinat, og følger denne tråden med stor iver.) Men blir ikke det du beskriver over her veldig vått? Selv pleier jeg alltid å klemme vannet ut av frossenspinat, nemlig. Det er et slit, men må til. Trodde jeg, i hvert fall. Ingenting er bedre enn om det viser seg å ikke stemme. :)


#14

Che sa for siden:

Pittelitt vann altså! (1ss) bare for at den ikke skal svies. Det er litt sånn sausete i konsistensen, men ikke helt flytende nei! Navnet er forøvrig "grønn gugge"....:knegg:


#15

Camomilla sa for siden:

''

Mmmm, hørtes digg ut ja,


#16

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har spinat i pannekakerøre, spaghettigryte, lasagne, fiskegrateng, hvit saus til fisk, supper, pastasaus med fløte, spinat og bacon. Jge bruker stort sett sånn frossen spinat i biter.

Jeg mener det skal ligge noen oppskrifter med spinat i de klsitrede gamle middagsoppskriftstrådene.


#17

Xian sa for siden:

Det skal jeg jammen prøve! Håper det går bra, selv om det selvfølgelig vil være litt bittert å oppdage at all den tiden jeg har brukt på å vri vannet ut av frossenspinat har vært bortkastet. Grønn gugge høres ut som et passende navn. :latter:

Det er forøvrig visstnok tabu å bestille spinatmat på en første-date. Med ett sitter man der og smiler imøtekommende over bordet, med grønn gugge mellom tennene. Ikke særlig flatterende. :knegg:


#18

Mandarin sa for siden:

Madam Mim : jeg tillater meg til å legge ved din oppskrift:

Det er fra middagstråden din. Der var der en del med spinat! Kjekt!


#19

Mandarin sa for siden:

Flere fra MIM:


#20

Mandarin sa for siden:

Det ble kylling og pasta i dag inspirert av Bauche og Madam Mim:

  • Kokte tagliatelle
  • Hadde en halv pakke spinat (;) ) i en gryte sammen med en halv løk og litt purreløk.
  • Tinte opp spinaten og surret litt løken (dette sammen).
  • Hadde deretter i en hønsebuljon, nesten en boks cremefraiche, salt og pepper. Til slutt rev jeg opp en ferdigstekt kylling fra butikken (hadde ikke fileter i dag).Serverte i pastatallerkener med tagliatellen i bunn, kylling og spinaten over og pyntet med cherrytomater på toppen!

Bestemor , lillemor og mannen ble imponert! Så lekkert ut og smakte godt!


#21

GinaK sa for siden:

Fikk en pai med spinat og fetaost på et barseltreff i fjor som smakte kjempegodt. Hun sa det bare var å slenge det sammen oppi paien...
Jada. Jeg gjorde jo det men ingen suksess her i gården.... Lurer litt på om jeg brukte for mye spinat...
Men spinat er sikkert godt, det. Har ikke prøvd å lage noen rett med spinat verken før eller siden!! :o


#22

liefje sa for siden:

Spinat er veldig sunt, og jeg slenger ofte et par av de frosne blokkene oppi allskens sauser for aa faa lurt litt sunnhet inn i sönnen min. Enten det er hvite sauser, brune sauser eller tomatsauser - litt spinat oppi hever smaken.

Ingen "ordentlig" oppskrift her, men bare et lite tips.


#23

Che sa for siden:

mmm, det hørtes godt ut ja! - creme fraishe er jo også en super greie da...!

(Jeg bruker forøvrig også den grønne gugga i pai - med kylling, cherrytomat, fetaost og annet snacks på toppen....)


#24

Pastill sa for siden:

Innbakte horn med spinat og feta.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.