Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hageplaner

#1

gajamor sa for siden:

[LEFT]Jeg prøver å late som om det kommer til å bli vår en eller annen gang, og har begynt å drømme om hagen. Til hjelp har jeg et nytt og fint eksemplar av Könemanns Botanica: 10 000 hageplanter. Foreløpig er det to kryss i trepion-kapitlet:

og

men jeg håper å få tak i en Paeonia delavayi om ikke alt for lang tid

Ellers håper vi å få felt ei stor furu, laget en liten platting og åpnet terassen mer mot hagen, i tillegg til å vinne kampen mot ugrasset. I fjor så det som oftest slik ut:

Det høres nesten ut som om en hageblogg er på sin plass. :gruble:[/LEFT]


#2

Matilda sa for siden:

Hagetråd! :hyper: Og hageblogg! :vilha:

Jeg har bare liten rekkehusplen med terrasse og krukkehage selv, men gleder meg til vår like fullt.


#3

Ullvott sa for siden:

Jeg og gleder meg veldig til våren kommer. Så mange konkrete planer har jeg ikke så langt annet enn at jeg har lyst til å få satt opp et lite lekehus og så skal jeg plante noe jeg ikke vet hva er enda et par steder.

Jeg er ikke så dreven på hagehold enda, så det er spennende å se hva andre har planlagt.


#4

Hjertensfryd sa for siden:

Planar har me alltid. Om dei blir gjennomført er alltid noko anna.

Men du kjøper store busker ? Kor stor plass treng dei rundt og kor stor blir dei ? ( 2 mål naturtomt )


#5

Marit K sa for siden:

Den øverste trepeonen der, hva heter den? :vilha:
Jeg gleder meg også til våren kommer, og vi kan gå i gang med videre hageplanlegging. Problemet er i grunnen ikke å finne planter vi ønsker oss, men å klare å begrense det litt. :humre:


#6

Matilda sa for siden:

Jeg har store planer om hekk, og leter etter den perfekte hekkeplante. Den ene naboen vil ha tuja, men der er jeg enig med han tv-gartneren som mener riktig planteavstand er 2 kilometer ...


#7

gajamor sa for siden:

Jeg kjøper så lite som mulig. Hagen var full av masse rart da vi kjøpte den, så vi har for det meste fjernet ting hittil. Og hageplanene mine har et tiårsperspektiv, så jeg planter gjerne store planter fra frø. Jeg fant et sted som selger P. delaveyi som frø, men bare i tipakninger, og som en variasjon av farger. Det hadde vært litt surt å fylle hele plena med planter, vente 7 år på at de skal blomstre, for å finne ut at alle er gule...

Det er en Paeonia lutea var. 'ludlowii'. Jeg har en god del avleggere (den frøsår seg selv hele tiden, hvis du ser på bildet så har den mange stammer), så det er mulig jeg "selger" noen til våren. Men det tar laaang tid før den blomstrer. Hvis du er utålmodig får du den hos Pionhagen for 5-800 kr.


#8

Marit K sa for siden:

Takk takk! Jeg er ikke utålmodig nei, så om du tar imot bestillinger så har jeg herved lagt inn en.


#9

Minty sa for siden:

Åh! Hagetråd! :hyper:

Jeg er SÅ spent på hvordan tulipanbedet mitt blir; satte ned 150 tulipanløk + masse krokus i fjor høst. Det skal også komme 4 liljer hvis alt går riktig for seg.

Ellers har vi ikke andre planer enn å få malt gjerdet, og jeg vurderer å få satt ned noe hekklignende el vintergrønt langs redskapsboden. Det er litt villniss der nå. Kanskje noen vet om sorter som tåler å stå i skygge store deler av året? bor i bygård


#10

ElinM sa for siden:

Hagetråd! Jeg har også begynt å drømme om vår og planter som spirer og blomstrer. Jeg er veldig spent, for jeg satte flere hundre tulipanløk i fjor høst, samt noe krokus og liljer. Jeg håper ellers at kulda ikke har vært for tøff for plantene.


#11

Hjertensfryd sa for siden:

Eg kjem aldri så langt at eg får satt ned tulipanløkar og slikt. Lika sur kvar vår. Men eg har mengder av snøklokker. Og ein del påskeliljer trur eg.


#12

gajamor sa for siden:

Jeg og litjtausa "satte ned" noen tulipanløker sent i fjor høst. Det var for kaldt til å grave, men vi hadde en del hull etter planter og røtter vi hadde fjernet. Så vi slengte noen løker nedi hullene og tømte jord oppå. Forhåpentligvis kommer noen av disse opp.


#13

Minty sa for siden:

Tulipaner tåler mye tror jeg, det har "alltid" vært det i bedet her og jeg fikk mange flotte i fjor sommer. Krokusene tålte derimot ikke å stå i en stor jerngryte; de spirte ca 2 cm, så kom det snø og frost igjen og da kreperte de.


#14

Miromurr sa for siden:

Hagetråd! :hyper:


#15

Susse sa for siden:

Formen min vil avgjøre hvor mye hagejobbing det blir i år. I fjor sommer jobbet jeg enormt mye og særlig urtehagen ble nedprioritert. Dermed må den få en skikkelig opprenskning og luking i år. Mye som må deles og ryddes i.
Et skikkelig kjipt prosjekt blir å få kontroll på bjørnebærbusken som har tatt en smule av ved rosebedet mitt. Kjøkkenhage utgår i år, kommer til å så kornblomster og valmuer der tror jeg, så det ikke ser så stusselig ut. Hvis ikke mann og barn finner ut at de skal sette poteter ?
Det første som må gjøres er å beskjære epletrærne, det er vanligvis min jobb som jeg elsker ! Dingler rundt i trærne uten stige. Det er neppe helt greia som gravid.
Har en kompostbinge som skal tømmes i år også,men det får vente til etter fødsel.


#16

scilla sa for siden:

Liguster er en fin hekkplante og den beholder mesteparten av bladene gjennom vinteren også. Den kommer med søte, små, hvite blomster på våren.


#17

Matilda sa for siden:

Takk for tips, den tror jeg min hageinteresserte mor har foreslått! Men den har giftige bær? Vi er fire naboer som skal gå sammen om å plante hekk, og vi har mildt sagt litt forskjellige krav. Naboen vil ha vintergrønn, mens jeg kan gjerne rake litt. Den bør helst ikke være giftig siden det kryr av småtasser her ... Så langt heller jeg mot aronia/svartsurbær.


#18

Esme sa for siden:

Bærsøtmispel og Junisøtmispel er fine synes jeg, og bærene er ikke giftige.


#19

Matilda sa for siden:

De så ikke dumme ut nei! Må sjekkes nærmere. :jupp: Takk!


#20

scilla sa for siden:

Kan ikke huske å ha sett noen bær på den, jeg. :vetikke:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.