Jeg rydder på kjøkkenet og har en Kitchen Aid blender stående bortgjemt i hjørnet. Jeg trodde jo den skulle bli flittig brukt men der tok jeg feil.
Derfor lurer jeg på hva dere som har Kitchen Aid blender bruker den til?
(Og jeg spør spesifikt om Kitchen Aid fordi den kan jo brukes til så veldig mye mer en smoothies).
Håper å få litt inspirasjon, hvis ikke ryddes den vekk. Bruker stavmikser og morter mye i det daglige og har liksom ikke helt behovet for så mye i tillegg til det.
Bruker den mest til smoothies, og mye mer om sommeren enn om vinteren. :)
Det hender jeg lager vaffelrøre og pannekakerøre, og da bruker jeg den.
Følger med i tråden for å se om jeg får noen gode tips. Jeg har også Kitchen Aid kjøkkenmaskinen, så mye av det jeg rører sammen bruker jeg jo den til.
Den brukes hyppig til supper og sauser. Heller serveringsklar suppe eller saus i blenderen og kjører en runde. Det gir utrolig god og kremete konsistens.
Jeg kjøpte en Bamix stavmikser som henger ved siden av vasken. Denne gjør alt en blender gjør og mer til. Pisker egg, pisker krem, knuser is og lager smoothie, mikser sammen vaffelrøre, moser supper direkte i gryten og pisker dem luftige etterpå.
I tillegg til at Bamix har mange flere bruksområder og utfører oppgavene bedre enn en blender, tar den mye mindre plass (min henger som sagt på veggen), og når du har brukt den skylles munnstykket i vasken og henges tilbake på veggen. Ikke noe oppvask i motsetning til blender som er noe herk å vaske opp for hånd, eller som tar masse plass i oppvaskmaskinen. :misjonerer:
Jeg bruker den til å blende hermetiske tomater til suppe, eller blende ferdig pastasaus før jeg lager kjøttsaus eller pizza/pizzasnurrer - Poden utstår ikke løkbiter, og tomatbiter er nesten like ille. Jeg bruker den av og til til smoothies, og noen ganger til lavkarbo-cottage-cheese-lapper til lunsj, og så til isbiter og jordbær og gin når det er jordbærsesong. :D Fikk en stavmikser til jul, og den er greiere å bruke til et par av tingene jeg pleide å bruke blenderen til (grønnsakspureer og hakking av ting), og dessuten er den mye greiere å vaske, men fremdeles bruker jeg blenderen et par ganger i uken.
Takk for alle tips, noterer flittig her. Nå har jeg hatt en skikkelig runde med matlaging i kveld. Jeg har laget store gryter med indisk mat til selskap i morgen, jeg har laget butternut squash suppe til lunsj neste uke og jeg har laget diverse dipper til rå grønnsaker. Men jeg tenkte jo overhode ikke på å bruke blenderen til noe av det, brukte kun stavmikser igjen ... så jeg burde vel vurdere å selge, men den er jo altfor fin til å kvitte seg med da :rolleyes: :knegg:
Men, jeg skal tørke av den støvet og sette den på benken, prøve å bruke den litt mer. Burde absolutt bli flinkere til å lage smoothies både til meg selv og vesla. Og lavkarbo cottage cheese lapper - håper jeg finner oppskrift når jeg søker :)
Det er dem som Iset kaller "frokostpannekaker" her: www.foreldreportalen.no/forum/showpost.php?p=422131&postcount=1 - jeg bruker ikke kunstig søtstoff, men noen ganger har jeg i litt fruktsukker, og noen ganger ikke noe søtt i det hele tatt. Aller helst spises de med bacon og bringebær til; både mannen og sønnen liker dem også veldig godt til søndagsfrokost.
Takk Skilpadda :) Disse fikk jeg jammen lyst til å prøve til frokost i dag. Jeg har ikke Cottage Cheese i kjøleskapet men jeg har Skyr naturell, det blir jo ikke helt det samme så jeg får kanskje gå ut å kjøpe Cottage Cheese og bringebær...
Nå har jeg vært flink og "innovativ" og brukt blenderen til mye siden jeg startet denne tråden og den er jo virkelig helt fantastisk :elsker: (den knuser jo til og med frøene i bærene som lillemor var meget imponert over :) )
Men, det står i brosjyren at man ikke skal ta den i oppvaskmaskinen, kan det virkelig være mulig? Vasker dere den for hånd?
Jepp, jeg vasker den for hånd. Jeg har en variant her som er mye enklere å vaske enn den jeg hadde i Norge. Den jeg har her er ikke i glass og man kan/skal ikke montere vekk noen deler.
Bruker blenderen alt for lite, dessverre. Når den brukes så er det til smoothies, noen sauser, noe hakking osv. Bruker kjøkkenmaskinen mer, og den tas fram et par ganger i uken. Pleier å bruke kjøkkenmaskinen til pannekakerøre, men kan absolutt prøve å lage det i blenderen. Godt tips!
Hadde vi hatt plass ville de ha stått framme begge to. Fiiiiine maskinene!
Jeg var så fornøyd da jeg flyttet bort her og det stod en Kitchen Aid blender her og ventet på meg, for den hadde jeg hørt så mye fantastisk om. Og så ble jeg sååå skuffa. Den kjørte seg fast for ingenting og var vanskelig å holde rein :(. Nå er den byttet ut med en Vita-mix, som jeg fikk abefalet av ei kokk jeg kjenner her. Visstnok det merke som de bruker på (mange) restauranter her. Den er helt fantastisk :hjerter:. Bruker den mest til smooties, men også til supper og generell hakking av ting og tank. Fem minutt på full guffe, og suppa er ferdig kokt. Kjekt for ei travel husmor ;) Og når den skal rengjøres er det bare å helle den halvfull med vann, ha såpe i og kjøre den på full guffe i et par minutt. Vips, helt ren.
Men vaskehjelpen ble veldig glad for å få Kitchen Aid-blenderen da.
Ja, glasset går bra og det har jeg også gjort noen ganger. Det var vel egentlig det damen i butikken sa, at plasten ble matt og kanskje litt mer "tørr" med tiden.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.