lavendely sa for siden:
Jeg har røkt svinekam liggende, men står litt fast ....hva skal jeg lage av den?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
lavendely sa for siden:
Jeg har røkt svinekam liggende, men står litt fast ....hva skal jeg lage av den?
Niobe sa for siden:
Kjempegodt med brun saus, poteter, grønnsaker og surkål til.
Harriet Vane sa for siden:
Den kan du skjære opp i tynne skiver, legge i folie i ovnen, servere med dampede grønnsker, stekte poteter i båter og en brun saus med masse stekt sopp i.
Harriet Vane sa for siden:
Jeg kan anbefale fersk rosenkål, delt i to, surret i smør med baconbiter og skåldede mandler eller valnøtter oppi. :nam:
Elisabet sa for siden:
Koke/trekke den og lag champinjongsaus, poteter eller ris samt grønnsaker til. :nam:
mina sa for siden:
Enig med resten her: Soppsaus er tingen! Og så poteter og gode grønnsaker etter eget ønske. Jeg synes surkål er godt i tillegg til grønnsaker.
(Er surkål egentlig grønnsaker? Det er jo laget av kål? )
LilleLeo sa for siden:
Vi hadde dette i fjor en gang og hadde en eller annen smørje til som var veldig god. Jeg husker søren ikke hva det var. Jeg må lete litt.
LilleLeo sa for siden:
Her var den!
Ingredienser:
Rens og finsnitt kålen, du kan godt bruke matmølle/foodprosessor. Rens paprika og chili for stilk og frø. Skjær paprika i biter, chili i tynne skiver. Hakk løken.
Smelt smøret i en stor tykkbunnet kjele. Tilsett løk og chili og la surre til løken er myk. Bland inn kajennepepper, paprikapulver, litt salt og pepper, kål, paprika og eplejuice.
La kålen surre under lokk over svak varme i 30-45 minutter. Tilsett fløte, rømme eller creme fraiche mot slutten av koketiden.
Med en gang syntes vi ikke det var noe spesielt godt, men etterhvert som vi spiste og alle smakene fikk blandet seg, så var det utrolig godt!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.