Nabojenta sa for siden:
Denne asiatiske biffsalaten serverte jeg på en jentekveld, og alle likte den kjempegodt. Var litt i tvil, da jeg ikke syntes den luktet så godt før servering, men smaken var himmelsk.
Herlig matsalat som er et helt måltid.
(4 porsjoner)
400gr. oksefilet eller entrecôte
1/2 ts malt koriander
1/2 ts grovmalt, svart pepper
1 1/2 ts salt
3 ss rapsolje
Salat:
1 eske rødbetsalat(småsalat) eller rucolasalat
1 issalat
2-3 vårløk
2 esker cherrytomater
1/2 - 1 rød chili
Dressing:
1/2 dl honning
3/4 dl eplecidereddik
2 ss østersaus eller søt soyasaus
2 finhakkede hvitløksfedd
1 revet lime
Skjær kjøttet i tynne strimler. bland krydderet med olje. Legg i kjøttet og bland godt. la kjøttet ligge i marinaden mens salaten lages.(kan også gjøre dette en stund før salaten lages, slik at kjøttet får ligge lenger i marinaden.)
Legg rødbetblad/rucolasalatblad på et fat. riv issalaten i mindre biter. Skjær vårløken i skiver. Del tomatene i to. Del chili i to, ta ut frøene og fjern de hvite hinnene. Skjær chili i små biter. Bland alle ingrediensene til salaten på et fat eller i en stor bolle. Stek kjøttet i flere omganger ved sterk varme i ca 1 minutt. Legg kjøttet over salaten.
Bland ingrediensene i dressingen sammen og smak til. Hell dressingen forsiktig over salaten like før servering. Salaten må serveres straks den er blandet sammen.