Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Foreldre om sikkerhet og fysisk utfordring i barnehagen

#1

StianH sa for siden:

Undersøkelsen er avsluttet.

Takk for alle svar og tilbakemeldinger!


#2

Nenne sa for siden:

Jeg synes noen av spørsmålene var veldig enten/eller, de ble litt kategoriske og kanskje litt ledende? Det hadde vært fint med en mulighet for å gradere hele veien, slik de innledende spørsmålene hadde.

Dette er et viktig tema. Jeg håper du får mange svar. :)


#3

Elise sa for siden:

Ikke helt gode alternativer på alle spørsmålene der, men jeg svarte nå iallfall... :)


#4

Mirasol sa for siden:

Har svart, kort og grei undersøkelse, håper du får de svarene du trenger! Lykke til!


#5

Veronal sa for siden:

Jeg har svart.

Jeg savner en "kommentar"-boks, for jeg skulle gjerne utdypet noen av svarene. Det var flere plasser hvor jeg ble "tvunget" til å svare noe annet enn jeg ønsket fordi svaralternativene var svart/hvitt.


#6

gajamor sa for siden:

Jeg likte ikke disse spørsmålene:

Jeg mener de bør få ake under tilsyn og med begrenset utstyr og fart. Men jeg kan ikke velge det andre alternativet, for det kan jo være farlig hvis man slipper ungene fullstendig løs i en islagt bakke.

Jeg er enig i at det ikke skal være lov å klatre på gjerdet, men det har ikke noe med evt. skader å gjøre, det er fordi ungene ikke skal havne på feil side av gjerdet og begynne å vandre alene utenfor barnehagen.

Det hadde vært mer interessant om vi fikk lov til å velge mellom ulike begrunnelser for hvorfor vi er for eller mot ulike ting.


#7

Huldra sa for siden:

Svart.


#8

Pelle sa for siden:

Særlig spm 5 og utover synes jeg var vanskelige å svare på pga veldig svart/hvit.


#9

Harriet Vane sa for siden:

Jeg synes utsagnsparene var ganske håpløse.

Ingen oppegående foreldre setter vel sikkerhet og fysisk utfordring i total motsats til hverandre? Jeg ønsker mest mulig fysisk utfordring og moro for mine barn, MEN innenfor det som er akseptabel risiko. Og hva er risiko? jeg mener at dersom de kan knekke nakken, så er risikoen for høy, men dersom det kun er fare for å få skrammer eller blø neseblod, så er det kanskje innenfor det akseptable. Grad av risiko er altså en faktor her.

Normalt ville jeg satt et men mellom setning 1 og 2 i utsagn 1. Ja, jeg ønsker fysisk utforeldelse, MEN innenfor det som er sikkert. HVis man svarer at man bare vil ha fysisk utfoldelse i MOTSATS til sikkerhet, så blir man jo totalt bajas, og hvis man svarer at man bare vil ha sikkerhet i motsats til fysisk utfoldelse, så er man pyse. Få foreldre er bare bajas eller pyse på vegne av sine barn.

Du burde nok ta en runde med metoden på denne her, Stian, for jeg mener det er en svakhet ved undersøkelsen å sette sikkerhet og fysisk utfoeldelse i motsetning til hverandre, når de aller fleste foreldre aldri ville gjort det.


#10

Fluke sa for siden:

Min tass får ikke klatre på gjærde -punktum. Har ingenting med fare å gjøre, men at gjerder ikke er klatrestativer.


#11

Tallulah sa for siden:

Jeg kan desverre ikke svare på undersøkelsen, på grunn av de ledende svaralternativene. Mange av stedene er ingen av dem korrekte, og det er rett og slett umulig å sette dem opp mot hverandre. Jeg syns det er rart at så mange av dere velger å bruke spørreundersøkelser i oppgavene deres når dere helt tydelig ikke har noe særlig kompetanse til det.


#12

Joika sa for siden:

Enig, jeg svarte på en del, så avbrøt jeg. Følte ikke dette ble nyansert nok til at det ble representativt for mine meninger.

Du burde gradert spørsmålene bedre.


#13

Sitron sa for siden:

Lærte du ikke i metoden at man må helst få andre til å sjekke spørreundersøkelsen FØR man legger den ut, slik at man får synspunkter på om spørsmålene er adekvate eller ikke?


#14

Harriet Vane sa for siden:

Stian: Kanskje du skulle snakke med veilederne dine og få dem til å hjelpe deg å lage en mer presis spørreundersøkelse? Jeg vil GJERNE svare på spørsmål rundt sikkerhet og fysisk utfordring i barnehagen, barnehagens fysiske miljø og opplegg og tilrettelegging rundt frilek, osv, men det er umulig for meg å kunne svare skikkelig når spørsmålene er umulige motsetninger som ikke egentlig er motsetninger i det virkelige liv.


#15

Tallulah sa for siden:

:jupp:


#16

DM sa for siden:

Jeg er enig med de andre. Du vil ikke få et riktig bilde av foreldres meninger om utfordringer og sikkerhet ved barnehagens uteområde så lenge spørsmålene er utformet slik.


#17

Che sa for siden:

Jeg begynte å svare, men det er litt for svart/hvitt altså...

Så jeg venter og antar at kanskje Stian jobber litt med metoden. Min verden er ikke så enten-eller, den. enkelpenkel


#18

Lykken sa for siden:

Jeg har svart, det gikk greit med de alternativene som var. :stor tilhenger av fysiske utfordringer:


#19

Che sa for siden:

Lykken, jeg er også det - men selv om jeg synes at klatring i trær er suverent, så er det jo en sikkerhetsrisiko.

og det er jo ikke slik at alle skader i barnehagen enten er å forvente ELLER at de er dårlig arbeid av de ansatte....litt av alt. Jeg kan være svart/hvitt jeg og altså, men det er unektelig litt vanskelig, for jeg kjenner det sånn i den delen av hjernen min som sier "Men om at"


#20

StianH sa for siden:

Hei til alle sammen, og takk for all tilbakemelding.

Forstår at det virker svart-hvitt og tar dette som konstruktiv kritikk jeg kan ta med meg videre.

Takk til alle som har tatt seg tid til å svare!


#21

Lykken sa for siden:

Altså, nå svarte jeg bare kjapt og greit uten å tenke altfor grundig, men jeg svarte f.eks at trær over 2 meter ikke burde være lov og at akebakker med is ikke var noe særlig.


#22

Tallulah sa for siden:

Det er jeg også, men jeg vil ikke svare på at enten er skader en naturlig del av det å være fysisk, eller så betyr det at personalet har passet for dårlig på.

Det virker ikke svart/hvitt, det er både svart/hvitt og ulike utsagn er satt opp mot hverandre uten å virkelig være det. Jeg håper virkelig du lager en ny undersøkelse, for den du har er faktisk totalt ubrukelig. Om du ikke ønsker å garantere støtte til egen teori, selvfølgelig.


#23

Pasta sa for siden:

Jeg har svart.
Noen av spørsmålene i delen som heter "utsagn" er litt unyansert. Det er ikke enten/eller, men en kombinasjon av utfordring og sikkerhet.

Nå skal det sies at jeg lar mine barn klatre så høyt de tør i trær, de balenserer på rullestein i fjæra og buldrer på stein så høyt de tør.


#24

Muskat sa for siden:

Jeg kan rett og slett ikke svare på undersøkelsen, skalaen på spørsmålet om sikkerhet og fysiske utfordringer henger ikke på greip. Du kan ikke ha liten risiko i ene enden og fysisk positiv betydning i andre enden, det henger jo ikke sammen i det hele tatt. Det du sier er jo at liten risiko tilsvarer lite positiv betydning samtidig som veldig positiv betydning tilsvarer høy risiko? Og de er jo ikke nødvendigvis motsetninger. Når du skal benytte deg av slike skalaspørsmål så må skalaen samsvare i begge ender, for eksempel liten risiko - stor risiko. Jeg ville lest meg opp på metoden og sendt ut en ny undersøkelse jeg, for resultatene du får fra denne vil være ubrukelige og veilederen din kan umulig ha godkjent dette?

:sorry:


#25

Lykken sa for siden:

Jeg synes skader er en del av det å være fysisk.

Når det gjelder undersøkelsen så svarte han hyggelig og greit på tilbakemeldingene og skulle ta det til seg. Så kommer det jo også an på lærerstedet og veiledere, hva de legger opp til av muligheter for å gjøre undersøkelsene bedre. En student kan ikke revolusjonere alt, dersom det ikke er åpning for det.


#26

Susse sa for siden:

Jeg har svart. Lykke til med oppgaven din. :)


#27

StianH sa for siden:

Takk for at jeg fikk legge ut undersøkelsen hos dere. Jeg fikk mange svar og lærte mye av tilbakemeldingen. Dette skal jeg ta med meg videre!

Hilsen Stian


#28

Tallulah sa for siden:

Selvfølgelig er det det. Men når det er satt opp på den måten så kan det også leses som at personellet ikke trenger å følge med og ikke kan lastes hvis det skjer en alvorlig ulykke som følge av at de ikke har gjort jobben sin.


#29

Che sa for siden:

Det er jo mye lærdom i å gjøre feil, og godt å ha når du skal evaluere prosjektet ditt også:) - Du får bruke denne tråden for alt den er verd!


#30

Tallulah sa for siden:

Det er bra! :) Kanskje dere studentene også kan presse på at dere får mer utdanning i nettopp å lageog lese undersøkelser, det er en veldig nyttig kunnskap å inneha, spesielt når man skal yte en service.


#31

Joika sa for siden:

Jeg svarer gjerne igjen, om du nyanserer spørsmålene dine litt. :ja:

Jeg må si meg enig med røkla. Jeg er FOR fysiske utfordringer, men som feks i barnehagen poden gikk i, så hadde de klatrevegg som var ganske lav og den hadde matter under. Sånt er flott. Det er ikke så flott er akebakken der, som endte i et gjerde hvor poden slo hodet stygt og måtte sy 8 sting. Ake er ok, men de må kunne polstre gjerdestolpene.

Det ene utelukker ikke det andre med andre ord.:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.