jeg vil gjerne dele en veldig god middagsoppskrift. Den skal koke en stund, så ekstremt rask er den ikke, men selve tilberedningen er enkel.
Svinekjøtt eller kylling i ønsket mengde (vi bruker ca 500 gram)
1 løk
1 purre
2 middels store gulrøtter
50 g smør
1,5 ss curry eller helt vanlig karri
2 ts sal
1 ts pepper
1 dl mango chutney (eller etter smak)
2 ss tomatpuré
6 dl bulong
1,5 dl matfløte
2 ts maizenna
3 ss vann
Skjær kjøttet/kyllingen i mindre biter.
Skrell og del opp løken.
Skyll og skiv purra.
Skrell og skjær gulroter i biter (de kan godt være store).
Smelt smør i en gryte og tilsett curry. La det frese et par minutter.
Brun så kjøtt/kylling, løk, purre og gulrot.
Salte og pepre.
Tilsett mango chutney, tomatpuré, buljong og matfløte.
La det koke opp og kok så på svak varme i ca 20-30 minutter til kjøttet er mørt.
Jevn ut med maizenna hvis du ønsker en tykkere gryte mot slutten av koketiden.
Mango chutney finnes i snart alle butikker. De har det på remaen jeg handler. Den står ikke sammen med texmex. Tror mer at den er å finne sammen med ketshup og dressinger; uten at jeg er helt sikker.
Curry kan gjøres så fancy eller enkelt du vil. Helt vanlig karri fra krydderhylla på rema funker også, men da kan du nok ta i litt mer enn oppskriften sier.