Hvilken kake er den aller aller aller beste, din nr1 om du kunne velge av alle kakene som fantes.... ! Kaken som nesten får stående applaus i selskap og kaken som det bare ligger restene igjen av etter vennebesøk.....
Det er en iskake med cappuchinosmak og nøttebunn. Den er lett å lage, men folk blir ofte veldig imponert over at man kan is selv, og at det smaker bra.
Har lagt oppskrift på den her før, skal se om jeg finner den.
Pavlova med vaniljekrem og frisk frukt og bær.
Pavlova er oppkalt etter den russiske ballett-danserinnen Anna Pavlova. Denne kaken er florlett og sprø, og smelter i munnen. En suksess i hvert selskap, enkel å få til, og virkelig flott å se på. Marengsbunnen kan du gjøre ferdig lang tid i forvegen og oppbevare den tørt. Rett før servering legger du på kremen og pynter med bær etter sesongen. Kremen kan varieres, enten bare vispet krem, gjerne smakt til med litt sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig vanilje- eller romkrem. Bruk frukt og bær etter sesongen.
Porsjoner 8
Ingredienser
Marengsbunn:
4 stk. eggehvite
¼ ts salt
250 g sukker
2 ts maisennamel
1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik
Fyll:
1 pk. ferdig vaniljekrem
3 dl kremfløte
2 ss sukker
5 stk. pasjonsfrukt
ca. 300 g friske bær
Slik gjør du:
I stekeovn 160 °C, ca 1 time
Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
Vend inn siktet maisenna og eddik med en skje. Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca 22-24 cm. Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.
Stek kaken ca. 1 time til bunnen er sprø på yttersiden, og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.
Fordel vaniljekrem utover bunnen, pisk fløte og sukker til en myk krem og ha over. Pynt med pasjonsfrukt og friske bær.
PSST:
Bruk gjerne andre typer bær eller frukt, etter hvilken sesong det er. Marengsbunnen kan du lage flere dager i forveien. La den ligge på et tørt sted, med litt bakepapir rundt.
Glasur:
250 g smør
400 g kremost (f.eks. 2 pk Philadelfia)
500 g melis
3 ts vaniljesukker Fremgangsmåte:
</strong>Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk inn eggene (for hånd eller bruk elektrisk misker) til blandingen blir tykk og lys. Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland i til en jevn deig. Riv gulrøttene fint og rør inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30X40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Rør sammen smør og litt melis til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn. Bre ostekremen i et tykt lag over kaken. Lag gjerne riflete mønster i ostekremen med en gaffel. Del kaken i passe store firkanter. Tips:
</strong>750 g skrelt og renset gulrot tilsvarer ca 1 kg med urensede gulrøtter.
Er du ikke fullt så glad i ostekrem, kan du halvere oppskriften på glasuren.
Kaken er kjempefin å fryse, også med ostekrem. Ostekremen gjør kaken litt klissete med det samme. Jeg pleier å dele kaken forsiktig i biter og så sette kakestykkene i kjøleskapet til ostekremen har stivnet noe. Så har jeg stykkene forsiktig i en fryseboks (ikke oppå hverandre) eller i fryseposer. Når kaken er frossen kan du stable kakestykkene oppå hverandre som du ønsker.
Denne forsvinner alltid som første kake på alle arrangementer i barnehagen:
Tjorvens fantastiske gulrotkake
375 g sukker
2 dl olje (bruk mais- eller solsikkeolje; IKKE olivenolje)
4 egg
300 g hvetemel
1 ss kanel
1 ts salt
2 ts natron
1 stor ts vaniljesukker
500 g revne gulrøtter
Glasur:
125 g fløteost (jeg bruker Tine Naturell)
50 g mykt smør eller margarin
2 ts vaniljesukker
200 – 250 g melis
Pisk sukker og olje til en kremet masse og pisk eggene i, ett om gangen.
Sikt på mel som er blandet med kanel, salt, natron og vaniljesukker.
Vend i gulrøtter og eventuelle nøtter til slutt.
Fyll deigen i en velsmurt form (ca 24 cm i diameter) og stek kaken ved 175 grader i minimum 1 time på nederste rille i ovnen. Det pleier å ta ca 1 time og 10 minutter, men dette varierer med ovnen. Prøv med en kakenål om den er ferdigstekt. Avkjøl før du smører på glasuren.
Pisk fløteost og smør og tilsett vaniljesukker og melis. Smør dette på den avkjølte kaken. [color=#222222][/color]
1:
Mos kjeksen,smøret og kanel godt(trykk det godt ned i ei form)
2:
Bland sammen kremost,rømme,melis og vaniljesukker
3:
Visp til en fin krem av fløten
4:
Hell fløten over i kremosten blandingen, og mix det godt sammen i noen minutter.
5:
Hell all fyll over kjeksen, sett det i kjøleskap til neste dag.
6:
Bland ut geleen i 2,5dl kokende vann,la det avkjøle seg litt. Så heller du det over kaka, og lar det stå i 5 timer til.
Sjokoladepavlova, opprinnelig fra Nigella, er annerledes, enkel og veldig god. Et pluss er at den ikke inneholder mel eller sjokolade (nøtter) så den er bra for allergikere.
Til Pavlovaen:
6 eggehviter
300 g melis
1 ts balsamicoeddik
3 ss siktet kakao
Til fyllet:
4 dl kremfløte
(friske) bær (bringebær er best)
Forvarm ovnen til 180 grader
Pisk eggehvitene stive, og pisk så inn melis, en ss om gangen, til du får en blank jevn masse. Sikt inn kakao og eddik og skjær det inn til alt er blandet. Tegn en sirkel, ca 23 cm, på et pakepapir. Legg marengsmassen i sirkelen.
Sett kaken i ovnen og skru varmen ned til 150 grader. Stekes i 1 t 15 min. Den skal være sprø i kantene og litt bløt inni når den er ferdig. Skru av ovnen, åpne ovnsdøra og la den stå der til den er avkjølt.
Pynt: pisk fløte til krem og ha over kaken. (smak evt til med sukker/vanilje). Legg bær over kremen.
Jordbærmoussekake er nydelig.
500g kransekakemasse
3 store egg
Jordbærmousse
600g jordbær, friske eller frosne
300g melis
6 dl kremfløte
8 toppede ts gelatinpulver
Pynt
50g mørk sjokolade
friske jordbær
Smuldre kransekakemassen og tilsett eggene. Pisk blandingen kraftig til den er lys og luftig. Legg bakepapir i en 28 cm form og stek i 25-30 min på 170 grader. La bunnen avkjøle seg før du legger den over på rist. Ta bort bakepapir og vask formen. Skjær bort ca 1 cm rundt hele kakebunnen slik at den blir mindre i omkrets. Legg kakebunnen tilbake i formen, pass på at formen er helt tett.
Kjør melis og jordbær til en jevn masse i foodprocessor og stivpisk fløten. Rør ut gelatinpulver etter anvisning på pakken.
Bland sammen jordbærpureen og pisket krem. Rør inn smeltet gelatin. Hell jordbærmoussen over kaken og sett den kjølig.
Finhakk sjokoladen og dryss over før servering.
Denne ostekaken overgår det meste av ostekaker, synes jeg, den er virkelig, virkelig så god at jeg dauer litt bare av tanken på den. Jeg har helt sluttet å lage vanlig ostekake med rømme, denne topper dem med glans.
Den blir mye bedre med bunnen under her, men det er mye arbeid da, men SÅ verdt ekstraarbeidet:
185 g mel
½ ts bakepulver
60 g sukker
1 ts sitronskall, revet
80 g smør, i små terninger
1 egg
Kjør mel, sukker, sitronskall og smør i ca. 30 sekunder i en foodprocessor til en smulet masse. Tilsett egget og miks noen sekunder til det er akkurat blandet. Hvelv blandingen ut på et melet bakebord og samle den til en ball. Pakk den inn i plast og sett den i kjøleskapet i ca. 20 minutter eller til deigen er fast.
Forvarm ovnen til 210 C. Smør en 23 cm springform lett. Kjevle ut deigen mellom 2 ark bakepapir til den er stor nok til å dekke bunn og sider i formen. Klem den på plass i formen og skjær bort det overflødige. Ha i bakepapir og deretter ris eller tørre bønner. Stekes i 10 minutter. Fjern papir og ris eller bønner. Klem deigen lett med baksiden av en skje og stek i ytterligere 5 minutter. Avkjøl.
Denne fra min amerikanske dinerkakekokebok.
Chocolate Fudge Cake
2 2/3 kopp / 6,5 dl mel
1 1/2 kopp / 3,75 dl sukker
1 kopp / 2,5 dl hardpressa lysebrunt sukker
1/2 kopp / 1,25 dl kakao
2 ts bakepulver
1 ts baking soda eller natron
1/2 ts salt
3 store egg, romtemperert
2/3 kopp / 1,6 dl rømme
1 ss vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
3/4 kopp / 1,9 dl usaltet smør (eller vanlig smør, og droppe det andre saltet), smeltet
1/2 kopp / 1,25 dl maisolje
1 1/4 kopp / 3 dl isvann
Fudge Frosting
6 ounces / 170 gram mørk kokesjokolade, gjerne uten sukker
1 kopp / 2,5 dl usaltet smør (eller vanlig), romtemperert og mykt (ikke smeltet)
2 kopper /5 dl melis
1 ss vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
Sett ovnen på 175 grader. Smør sidene på enten to runde former, eller en langpanne. Rist mel rundt i pannene, og hell av det overflødige.
I en medium bolle bland alt det tørre med en visp.
I en annen bolle, bland egg, rømme og vaniljeekstrakt (hvis du bruker vaniljesukker har du det i det tørre i stedet).
Hvis du har en kjøkkenmaskin bruker du "the paddle attachement" og slå sammen det smeltede smøret og oljen på lav hastighet (går fint an å gjøre det for hånd også). Slå inn vannet (det er viktig at det er virkelig iskaldt). Tilsett det tørre og miks på lav hastighet i omtrent ett minutt, til det er blandet sammen. Skrap ned sidene, ha oppi eggeblandigen, og miks videre i ett minutt. Skrap blandingen over i formen(e)
Bak kaka/kakene i 50-55 minutter, kan hende den trenger litt kortere tid i langpanne, hold et øye med den. En tannpirker stukket i midten skal ikke ha noe hengende igjen på seg når kaka er ferdig.
La kaka avkjøle seg.
For å lage glasuren smelter du sjokoladen i vannbad, avkjøl.
I en elektrisk mikser bruk samme "paddle attachement" (vet ikke hva det heter på norsk, men syns ordet var så beskrivende at dere skjønner det sikkert) slår du smøret i omtrent et minutt på medium/høy hastighet, til det er kremete. Tilsett melis og slå videre i to minutter, eller til det er godt blandet og har en lett konsistens. Bland i vaniljeekstrakten, reduser hastighetentil lav og slå inn den smeltede sjokoladen. Sett opp hastigheten igjen, til blandigen er blank og smooth.
Hvis du har to runde kaker skjærer du av evt. bulker på toppen slik at de blir helt flate. Det du har skåret av heller du i en blander og kjører til smuler på ca 20 sekunder.
Leg noe av glasuren på toppen av ene kaka, legg dne andre oppå og dekk til med resten av glasuren. Oppå, og på sidene. Strø på sjokoladekakesmulene og klapp dem fast på sidene.
Har du langpannekake heller du all glasuren oppå, og strør evt. over sjokoladekakesmuler.
For de som liker brownie og sjokoladekaker i sin helhet er dette en slager:
Herlig mørk bunn med nøtter, den besteste sjokoladekrem oppå, toppet med karamell.
1 langpanne ca 25x35 eller 30 x 40 cm
250 g kokesjokolade
250 g meierismør
5 dl sukker
5 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3 dl pecan-nøtter, valnøtter eller peanøtter(usalte)
SJOKOLADEGLASUR:
250 g kokesjokolade
2,5 dl fløte
KARAMELLTOPPING:
0,5 dl sukker
0,25 dl fløte
1 ss meierismør
Fremgangsmåte:
Kle en langpanne med bakepapir og sett ovnen på 165 grader.
Finhakk sjokoladen og smelt smøret. Rør sjokoladen sammen med det smeltede smøret.Visp sammen egg og sukker, tilsett sjokoladeblandingen og rør godt.
Rør inn hvetemel blandet med bakepulver. Bland tilslutt inn nøttene (lett hakket), og hell røren over i langpannen. Stek i 30 min. med stor panne eller 40 min med liten panne.
GLASUR:
Finhakk sjokoladen til glasuren, og ha det i en bolle. Kok opp fløten, og hell den over sjokoladen, mens du hele tiden rører fra midten. Hell glasuren over kaken. (kan gjerne avkjøle glasuren litt så den er litt mindre rennende). Sett kaken kaldt.
Smelt sukkeret til karamell i en liten kasserolle. Kok ut karamellen med varm fløte. Rør inn smøret. Lag tilfeldig mønster over browniesen med karamellsausen.
Avkjøl kaken, del den i små firkanter og server!
Tips:Smak gjerne karamellsausen til med cognac. Bruk sjokolade med den % kakao du liker best. Mørkere sjokolade gir kraftigere brownies.
Smelt smør, hel i bolle, tilsett det tørre og egg.
Bland godt, smør en langpanne med smør før du dekker den med bakepapir, bre deigen utover.
Fordel 200-400 g frosne bringebær utover kaken, stekes på nederste rille på 175 grader i ca 30 min (til den er gyllen)
Jeg får alltid mye skryt for marsipankakene mine. Jeg liker ikke marsipankake selv, så jeg kan ikke si hvorvidt mine er ekstra gode. Men jeg er god på sukkerbrød, og fyllet varierer jeg.
Det er mulig jeg har spesielt kjipe venner, men jeg har aldri i mitt liv fått servert Pavlova. Jeg har ikke sett en IRL en gang. Og på bildene jeg har sett her og andre steder så ser den så GOD ut! Jeg kan jo ikke bake en selv heller, for jeg spiser gjerne en hel kake når jeg er i gang, og det er jo ikke videre bra for tennene.
Og den er enkel! :jupp:
Og bunnen kan lages dagen i forveien, pakkes tett. Og så er det bare å hive på pisket krem, sjokolade, frukt og det man har lyst på :nam:
Oreokaka. Jeg pleier å tilby meg å bake ett eller annet til bursdager eller andre anledninger i familien, og nesten alltid blir jeg bedt om å lage oreokake. Det er sjelden det blir noe kake å ta med hjem igjen. :humre:
(Nå baker jeg ikke akkurat kake for at det skal bli igjen noe da, men ofte har vertsskapet så mye mat og kaker igjen at de blir takknemlig for at rester blir tatt med.)
Sjokoladeostekake. Det vil si, den er såpass mektig at den gjerne ikke blir spist opp om ikke det er et veldig stort selskap. Men den får vanvittig med skryt både for utseende og smak.
6 eggehviter
500g sukker
*Piskes stivt
En pakke Ritzkjeks
300g saltede peanøtter
*Hakkes og vendes forsiktig inn i eggehvitemassen
*Bre massen utover bakepapir på stekeplate og stek i ca 30 min i 180grader.
*Avkjøl
Sjokoladetrekk:
6 eggeplommer
100g melis
*Piskes til eggedosis
200g kokesjokolade
100g smør
*smøret smeltes, sjokoladen brekkes i biter og røres inn til det smelter. Blandes med eggedosisen og helles over den kalde marengsbunnen. Settes kjølig.
Bunnen skal være akkurat sånn passe sprø og Snickers-seig.
I helgen smakte jeg den også som lagkake. To bunner lagd i springform, med pisket fløte mellom og på toppen med sjokoladetopping. Også veldig godt, det ble liksom en litt mer festkake, men med samme gode smak. Med litt bløtere bunn da.
Man har i litt Maizenna og hvitvinsedikk til slutt (rører det forsiktig i de stivpiskede eggehvitene) - og da blir den liksom hard utapå og seig inni. :love: Fantastisk!!
Det er flere, faktisk, men en av mine favoritter er hvit sjokolademoussekake (det er en Freia-oppskrift, men genial)
Kakebunn:
200g mandler
200g sukker
2 egg
1 ss kakao
revet skall av en appelsin
Sjokolademousse:
200 g hvit sjokolade
4 dl kremfløte
3 eggeplommer
Bunn: Finhakk mandlene i kjøkkenmaskin. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland inn mandlene, kakao og finrevet appelsinskall. Ha over i en smurt springform og stek bunnen på nederste rille i ca. 25 min på 175 grader. Avkjøl i formen.
Fyll: Smelt sjokoladen i vannbad. Bland eggeplommene med 1 dl av kremfløten og varm opp under omrøring til det tykner. Avkjøl noe og bland inn den smeltede sjokoladen. Pisk resten av kremfløten til krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Hell blandingen over den avkjølte mandelbunnen og la kaka stivne minst en time i kjøleskapet.
Den hvite sjokolademoussekaken over her er fantastisk, jeg har laget den noen ganger. Hadde den bla. i dåpen til yngstemann, men da frøs jeg den ned og serverte den som iskake. Alle skrøt seg ihjel.
Trippelsjokoladekaramellbrownies'ene mine. Klipper fra bloggen:
Dette er en idiotsikker oppskrift på vanvittig gode brownies. I min familie heter de “skumle”, fordi de er skummelt gode, og gjorde sin inntreden lenge før brownies var å få i alle kioskdisker og på alle kakebord. Denne bakte jeg og vennene mine i smug etter skoletid i niende klasse, og for å skjule beviset måtte vi spise opp absolutt alt sammen… Siden dengang har den blitt mer og mer dekadent. Opprinnelig var det bare hakkede nøtter på den. Nå er det hakket både brun og hvit kokesjokolade og smilsaus. Nøtter er valgfritt, og både hassenøtter og valnøtter er godt.
Pisk eggedosis av 4 egg og 360 gram sukker.
Ta i 200 gram smeltet og avkjølt smør.
Sikt i 100 gram mel, 2 ss vaniljesukker, 1 stor ss bakepulver og 6 ss kakao.
Ha røra i langpanne (med bakepapir). Dryss med grovhakket både mørk og lys og hvit kokesjokolade (en plate av hver) og hell smilsaus (Freia) utover (hva er et godt norsk ord for drizzle?), og nøtter hvis du vil. (Smilsaus kan erstattes av karamellsaus, smilsausen er vanskelig å få tak i for tida). Du kan selvfølgelig la være å ha tre typer sjokolade, men ikke dropp den hvite, for den karamelliserer seg og blir små gode seige klumper, mens den lyse og mørke smelter og blander seg med røra, så de har forskjellige funksjoner.
Stek i 30 minutter ved 180 grader. Den behøver ikke å være tørr på prøvepinne. Skjær den i biter før den er helt kald. I teorien holder den seg fint noen dager i en tett boks. I praksis har det veldig sjelden vært opplevd.
Du kan også øke oppskriften med 50% og få en høyere, mykere kake. Den kan bli litt deigete i midten, men det gjør absolutt ingenting. Men, da bør du ha en stor langpanne, ellers renner den litt over kanten.
Godt dere tar ansvar, damer! Jeg har bare surfet med mobilen i dag, og skulle fikse det så fort jeg fikk kloa i pc'en.. Men det gjorde jeg visst aldri.
Det er den første Hyacint linker til. Kjeksbunnen er litt knapp ja, som det også nevnes der, men å doble blir for voldsomt i min springform. Jeg er fæl til å slumpe, så akkurat hvor mye jeg bruker vet jeg ikke, men ihvertfall mer enn det står. Og en ting til - dropp Bailey's! Det høres fryktelig godt ut, men det er ikke det. Eller, det er ihvertfall hundre ganger bedre uten. Jeg bruker Freia melkesjokolade og 70% kokesjokolade, og mer kremfløte. Hva skal jeg med den slanten som blir igjen, liksom. Mer krem er lik luftigere kake, og det er jo bare bra. Pynter med kakaodryss, noen physalis oppå og jordbær på kakefatet, rundt hele.
Her er et bursdag i huset i dag. Barn nr 2 er 14 år. Han fikk selv velge hvilken kake han helst ville ha, og det ble gulrotkake.
Jeg valgte å prøve den gulrotkaken som Hønni har lagt ut oppskrift på. Den ble veldig god! Tusen takk! :blomst:
I tillegg har jeg nå hørt så mye pent om pavlova gjentatte ganger uten å smakt den noen gang. Det ønsket jeg å gjøre noe med. Den ble utrolig god! :eek:
Dette var hyggelige bekjentskaper og jeg tror jeg har fått min nye favoritt! Pavlova!
Jeg prøvde meg på hvit sjokolademoussekake i går, men det gikk rett åt skogen for å si det mildt. For det første var ikke springforma mi tett, så moussen begynnte å renne ut straks jeg hadde det oppi. Jeg måtte skynde meg å sette den i frysen i håp om å få det til å stivne kjapt. Det fungerte sånn noenlunde, men det rant en del ut.
I dag tok jeg den ut og løsnet ringen rundt, og lot den stå en stund på benken. Men altså - den smelter jo.... Jeg trodde det skulle være mousse jeg? Har jeg ødelagt noe ettersom jeg frøs den? Jeg begynner å lure på om den i det hele tatt hadde stivnet om jeg hadde satt den bare i kjøleskapet? :undrer:
Det skal vel ikke være flytende når du tar massen over i springformen? Det skal jo være eggedosis, som jeg ikke ser for meg blir så rennende at en springform ikke holder det?
Det var eggedosiskonsistens ja, men det rant nå ut likevell. Jeg lurte nesten på om jeg hadde glemt å stramme ringen, men jeg hadde ikke glemt det.
Kaka ble god den, men smelta jo fullstendig etterhvert.
Jeg lagde Pavlova også, og den ble det ikke noe tull med. :fnise:
Hmm det har jeg ikke opplevd og jeg har laget den flere ganger. Jeg hadde den i dåp sist jeg laget den, og da stod den ganske lenge (frossen) på kakebordet. Men jeg har aldri tatt ringen først av og så på igjen etterpå, slik det står at man skal gjøre. Jeg fjerner ikke noe av kakeformen før kaken er helt ferdig, ellers blir det bare tull, synes jeg.
Jeg løsnet bunnen fra ringen og satte ringen på igjen etterpå ja. Det var sikkert det som var årsaken til at det ikke ble helt tett. Uansett måtte jeg ha gjort noe feil ettersom den ikke stivnet (annet enn i frysen).
Ellers er det ostekake det går på her i huset. I stedet for rømme bruker jeg vaniljekesam - det blir veldig godt. Utgangspunktet i kaka jeg lager er den som står på sitrongeleboksen, men nå er den fritt etter hukommelsen.
Oreokake, Pavlova (med kokosbollekrem og frukt har jeg tro på - uten å ha smakt det), daimiskake etc - er alle schlägers.
Denne pasjonsfrukt-kaken er utrolig frisk og god. Har slått veldig godt an når jeg har servert den.
PASJONSFRUKT DELICE
Moussen:
3 hele gelatinplater
2 dl pasjonsfruktpure (finnes i velassorterte butikker, bla Jacob's)
40 gram sukker
4 dl kremfløte, lettpisket
Gele til topping:
1 dl friskpresset appelsinjuice
1 hel gelatinplate
Legg de tre gelatinplatene til moussen i bløt i noen minutter i kaldt vann.
Varm opp et par ss pasjonsfruktpure og ha i de tre platene og sukkeret. Rør til alt har løst seg opp. NB! Det må ikke koke!
Når alt har løst seg opp, blandes resten av den kalde pureen i. Avkjøl.
Pisk kremen nesten stiv.
Vent til pasjonsfruktpureen er kald og vend inn i kremen (eller omvendt..). Ha i en springform ( 22-24 cm) eller i porsjonsformer og sett i kjøleskap til moussen stivner.
Press juice av en stor appelsin, sil i finmasket sil. Varm opp juicen og ha i gelatinen. Avkjøl og hell over moussen. Klar til servering når gelen også er stiv.
Coulis!
100 g bær (skogsbærblanding er best.)
50 gram melis
Kjør bær og melis i kjøkkenmaskin til en fin pure.
Sil pureen gjennom en finmasket sil. Bruk gjerne en skje til å trykke væsken gjennom silen.
Smak til med noen dråper sitronsaft om det er ønskelig.
Åh, den er det årevis siden jeg har laget. Den er knallgod, himmelsk! Jeg må få laget den igjen snart, har jo helt gått i glemmeboka. Jeg bruker denne:
Jeg tror Key Lime Pie er den kaka jeg har fått mest skryt for oppigjennom, ofte fordi veldig få har smakt det før. Det er virkelig nydelig, og godt både med og uten krem ved siden av.
Key Lime Pie Recipe
I N G R E D I E N T S
Crust
16 graham crackers, crushed
3 tablespoons sugar
1 cube (1/4 lb) margarine or butter
Pie
4 large or extra large egg yolks
1 14 ounce can sweetened condensed milk
1/2 cup fresh key lime juice (approximately 12 Key limes)
2 teaspoons grated lime peel, green portion only
Whipping Cream For Garnish (Optional) 1/2 cup whipping cream
2 teaspoons granulated sugar
1/4 teaspoon vanilla
I N S T R U C T I O N S Crust:
Mix the ingredients and press them into a 9" pie plate. Bake in a preheated 350F oven for 10 - 12 minutes until lightly browned. Place on a rack to cool.
Pie Filling Use an electric mixer and beat the egg yolks until they are thick and turn to a light yellow, don't over mix. Turn the mixer off and add the sweetened condensed milk. Turn speed to low and mix in half of the lime juice. Once the juice is incorporated add the other half of the juice and the zest, continue to mix until blended (just a few seconds). Pour the mixture into the pie shell and bake at 350F for 12 minutes to set the yolks and kill any salmonella in the eggs.
Jeg tror Smil må smeltes i smør eller fløte. Når jeg har laget Smilkake, har jeg i hvert fall gjort det og da har det smeltet helt fint. Om du skal gjøre det til kaken over kan jeg ikke si noe om da.
Mandelbunn:
4 eggehviter
150 g sukker
150 g mandler
2 ts espressopulver
Is:
4 eggeplommer
100 g sukker
3 ts espressopulver
1 dl varmt vann
4 plater gelatin
5 dl kremfløte
100 g mokkabønner (ca 1/5 av mokkabønnene spares hele til pynt, resten hakkes og haes i isen).
Kaffeblanding (espressopulver og vann) lages sammen + at gelatinen smeltes i kaffen, eggedosis sammen og kremen piskes for seg. Bland de tre delene, og vend i mokkabønnene til slutt.