Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til middagsbesøk

#1

SpetakkelRandi sa for siden:

Min tante og onkel kommer på middagsbesøk til meg 20 mars. De er ganske tja.. "fine" på det og jeg MÅ bare imponere med noe god mat men som er lettvint å lage..:D

hjelp meg..


#2

Hjertensfryd sa for siden:

Indisk er ikkje så vanskelig å lage til og smaker innmari godt.

Masala saus, ris med litt oppi og nysteikte nan brød, så er du i mål.


#3

Nelly sa for siden:

Tapas og det er jo flere tråder her inne med oppskrifer


#4

Palmen sa for siden:

Dra på Meny nå og kjop en hel Stangekylling som er på tilbud og putt den i fryseren. Så lager du hel kylling (krydre med salt og pepper, fyll med et par hele sitroner og gjerne noen urter) som du bruner i panna og steker ferdig i ovnen. Server med stekte gronnsaker og gode poteter eller ris til. :nam:


#5

SpetakkelRandi sa for siden:

Indisk er ikke noe de ville like.
Hel kylling var en idé men den "oppskriften" din palmen var forvirrende for en rookie.. kan du skrive det litt sånn "inn" med tskje?


#6

Lyppa sa for siden:

Finnebiff:). Enkelt å lage, og smaker godt:).




#9

Lyppa sa for siden:

Her er en oppskrift på finnebiff:

www.aperitif.no/index.db2?id=129233

Jeg lager en enklere variant, men tipper den ovenfor er bedre egnet til "fine middagsgjester" så jeg ville prøvd den.
Jeg steker finnebiff hurtig-kun så det ikke er blodig-og har det i en kasserolle. Steker løk og sopp og putter i samme gryta. Har oppi ca 3 ss mel, og en pakke fløte.T Koker ut stekepanna med litt vann og har det også oppi gryta. Koker opp og tilsetter salt og pepper etter smak. Lar gryta småputre mens jeg koker poteter, gulrøtter og ertestuing.


#10

Lyppa sa for siden:

Ser du har funnet en oppskrift- den ville jeg valgt!! Men jeg ville hatt poteter, gulrøtter og ertestuing til.


#11

amo sa for siden:

Kjøp en pakke kyllingfilet og en pakke bacon i skiver. Krydre, og surr en baconskive rundt fileten. Stek i ovnen 200 gr. rundt 20-25 min.

Vask poteter, del dem i båter. Opp i en ildfastform, krydre med det du ønsker, pepper,salt,hvitløk og smør pesto over potetbåtene. Inn i ovnen ca. 40 min.

Skjør løk og sopp i passlige biter. Fres på pannen, hell en liten kartong matfløte over, krydre sausen og sett farge på sausen med det som ikke heter negro lenger. :knegg:
Server evt. brokkoli til.


#12

liefje sa for siden:

Fylt svinefilet:

www.ofk.no/artikkel.aspx?artid=8955

Kjempegodt og lett aa lage. Du kan forsteke den i stekepannen og ettersteke i stekeovn i stedet for aa ha paa grillen. Bruner rundt hele veien först og saann inn i varmluftsovn paa 200 grader ca. 15 minutter, litt lenger hvis du har tykk svinefilet. Dette kan du gjöre kvelden i forveien eller paa dagtid hvis du vil. Saa inn i ovnen mens gjestene venter (etter at de er kommet). Du kan skjaere den gjennom paa midten for aa sjekke etter 15 minutter. Den skal vaere litt rosa.

Tilbehör: Gnocci og broccoli og sukkererter. Eller noe annet som du liker.


#13

Syrin sa for siden:

amo si oppskrift verkar bra: maks uttelling for liten innsats.
Jo, også Liefje sin link - bra greier.


#14

amo sa for siden:

:jupp: Liksom det eneste jeg er sikker på å få til. :flau:
Man kan også fylle fileten med smøreost for skikklig å imponere.


#15

SpetakkelRandi sa for siden:

:nikker: Takk for alle forslag. tror virkelig AMO vinner:D


#16

amo sa for siden:

:stolt:


#17

SpetakkelRandi sa for siden:

jeg har to unger som fyker rundt fram til gjestene kommer og trenger derfor mat som ikke krever så mye.. perfekt med kyllingfilet. :)


#18

liefje sa for siden:

:snurt:

:knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.