Kjøpte brosme i går, og da jeg skulle trekke ut noen små ben før jeg tilberedte den hjemme så jeg at en del av fileten var full av kveis. Sikkert 20-30 stykker på et område av fileten på noen få kvadratcentimeter, urk. Jeg hadde aldri sett det før, så jeg reagerte ikke på de gule flekkene før det faktisk falt ut en når jeg skar. Men når jeg skjønte hva det var så jeg jo at for et trenet øye var fisken opplagt full av kveis. Betjeningen i fiskedisken burde helt klart ha sett det. Bør man godta å få slikt i en ferskvaredisk? Hadde du klaget? Jeg kommer til å klage. Det er kanskje ikke uvanlig i fisk, men jeg nekter å godta at det selges over disk med viten og vilje.
Dette er slikt man klager på ja! Mange som jobber i matbutikker er jo ekstrahjelper (unge sådanne) og de er kanskje ikke så trenet på å se slikt - men butikken bør ha rutiner på å unngå slikt.
Jeg ringte den aktuelle ferskvaredisken, og de beklaget og beklaget. Hun jeg snakket med sa at leverandøren vanligvis skal oppdage dette og ikke la denne fisken komme ut i butikken. I tillegg skal de ikke selv selge slik fisk. Men hun sa det samme som du sier, hvis det er en uerfaren ekspeditør kan det skje. Det var bare å komme innom så skulle det bli tilgodelapp. Jeg mener nå også at de bør drille ekstrahjelpene litt på dette, da.
har fått det i torsk, og eg syns det var ekkelt. Eg trur nok vi alle har fått det i oss da. Eg vil anta at dei smakar.... fisk :D
Men det skal jo ikkje vere sånn. Eg trur filetar blir lagt på lysbord; då vil ein sjå dei ganske enkelt. Eg pleier faktisk å holde filetane opp mot lyset.
Mi islandske svigermor har ein eigen evne til å finne kveis. Ho veit kor dei likar seg, og ser også på kjøttet om det er kveis lenger inne. Eg ser det ikkje...
Har aldri funnet det i kjøpt fisk, men ser det jo noen ganger når vi fileterer fersk egenfisket torsk. Er vist mer av det om sommeren, for den trives ikke så godt når havtermperaturen er lav om vinteren. Hadde definitivt klagd hvis jeg fant i kjøp-fisk.