Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Paprikatråden

#1

Syrin sa for siden:

Min påstand: Paprika er ingen enkel grønsak. Det er til og med folk som er allergiske, men det var ikkje mitt poeng. Eg har inntrykk av at folk enten elskar eller ikkje elskar paprika, ELLER at dei berre brukar paprika til bestemte ting.

Korleis bruker du paprika?

Eg syns paprika er nydelig rå på kvitost, og grilla til tapas, med olje. Eg brukar den faktisk ikkje til andre ting.

Eg plukkar den raskt ut av salatar og på pizza. Der er den berre ekkel.


#2

Dixie Diner sa for siden:

Jeg elsker paprika i stort sett alle former. En av mine favoritter, både tilberedt og rå.
Jeg elsker å steke paprika i strimler, til den er helt myk og litt sort i kantene. Det lærte jeg av min italienske svigerfar, han er oppvokst med den sideretten. Serverer det altså som siderett, eller som koserett med brød til. Nam! Det er en av de få rettene jeg må steke i olje faktisk (jeg steker jo ellers bare i smør), for det blir bedre i olje, og man dypper brød i oljen etterpå.

Jeg lager også mye fylt, gratinert paprika. Da skjærer jeg en paprika i to, fyller den med god kjøttblanding og legger ost oppå, og gratinerer den. Serveres med salat og evt. ris/brød.

Paprika gratinert med fetaost er også vanvittig godt, det må jeg lage igjen snart! Da skjærer du en paprika i to på langs, dynker dem godt i olje fra fetaostglass (jeg bruker den med chili) eller vanlig olivenolje, legger den på stekeplate og fyller den med masse smuldret fetaost, gratinerer en stund og serverer.

På pizza er det også godt, jeg bare digger paprika i alle former!


#3

Ru sa for siden:

Jeg bruker ikke paprika. :niks: Jeg liker det ikke, med mindre det er på potetgull.
På pizza plukker jeg den av og gir til Knotten som liker det. :gal:


#4

Hønni sa for siden:

Paprika hører til på gulost og ingen andre steder. :nemlig:
Min datter kaller den for Afrika og vil bare ha den alene.


#5

Tallulah sa for siden:

Rå paprika = megavondt og ekkelt. Den smaker bakterieinfeksjon.

I varm mat = Jeg liker at den har vært der, men plukker den ut.


#6

Mandino sa for siden:

Jeg bruker paprika til alt mulig; rå på ost eller i salat, på pizza, i gryter, wok og form.


#7

Eia sa for siden:

Paprika er kjempegodt, nesten på alt. I ratatouille, i tomatsaus og til det du nevner. På pizza også, men ikke i alle salater. Sammen med reker og fetaost er det supergodt.


#8

Divine sa for siden:

Siden jeg verken liker agurk eller tomat i noen særlig grad (noen ganger er tomat så ille at jeg brekker meg), så er paprika redningen. Jeg bruker paprika i salater, gryteretter og på pizza, men ikke så ofte på pålegg, for jeg er ikke så glad i kombinasjonen pålegg/grønnsaker.


#9

Hønni sa for siden:

Jeg glemte å si at den må være rød, rund eller lang.
Gul kan takles.
Grønn ei. :niks:


#10

Dixie Diner sa for siden:

Ja, rød er best. Grønn er grusom, den smaker bare beskt. Jeg liker rød og gul.


#11

Bluen sa for siden:

Jeg kjenner ikke forskjell på de ulike smakene. Paprika er best rå, synes jeg, og kan godt brukes i salater. Jeg bruker den også i chili con carne, men da tilsetter jeg den helt til slutt, så den ikke rekker å bli seig og ekkel. :skremt: Paprika på pizza er greit nok - jeg bruker det ikke i egen produksjon, men spiser det uten å mukke hvis jeg får det servert (i motsetning til ananas, som jeg peller av og spiser separat).

Generelt brukes det lite paprika hjemme hos oss. Det er en grønnsak som hevder seg høyt på "gjenfunnet muggen nederst i skuffen"-statistikken vår. (Enda godt at den oftest er innpakket i plast. :lettet: )


#12

Sue sa for siden:

Paprika er godt til så mangt. Synes den er best i rå tilstand - som i salat eller brødskive. På grillen er den også veldig god.
Den røde søtpaprikaen er best - mye bedre enn vanlig paprika!
Grønn paprika smaker grønt, så den er jeg ikke så glad i. Gul og oransj er godt.


#13

Dixie Diner sa for siden:

Ananas er et must på pizza med skinke og sopp. :nam:


#14

Esme sa for siden:

Jeg liker paprika og kjenner godt forskjell på de forskjellige smakene, bruker grønn paprika til andre ting enn søt,lang, rød paprika.

Bruker paprika mye på samme måte som Iset, steker til de er myke som siderett. Når paprika brukes i supper/chili/wok så settes den til på slutten sånn at den fortsatt er litt crispy.


#15

Skilpadda sa for siden:

Jeg bruker rå paprika på ost, og da må den være rød eller gul, men ellers foretrekker jeg den stekt. Bruker den gjerne i wok eller raske gryteretter (som stekte bite av kylling, løk og paprika med fløte-soyasaus-saus).


#16

Ole Brumm sa for siden:

Den bør være rød og er best når den er stekt. På pizza bruker jeg det ikke når jeg lager den selv, kan også være god most i supper eller sauser. Rå paprika i salat går greit, men klarer meg fint uten, helt ok oppå smøreosten, men foretrekker andre grønnsaker.


#17

Siri sa for siden:

Jeg skal lage fylte paprika i dag. I en slik setting synes jeg det passer bra med paprika. :stolt:


#18

skyfri sa for siden:

Jeg liker paprika. Spesielt god er den når den er svidd, flådd og blendet inn i verdens beste tomatsuppe. (Jamie Olivers)


#19

Floksa sa for siden:

Paprika er godt!
Særlig det lange søte!
Og stekt paprika er kjempegodt.

Tomater derimot.....


#20

Blomst sa for siden:

Ah jeg elsker paprika, rå eller stekt, det eneste er at jeg kan ikke ha den på grandisen :)


#21

Camomilla sa for siden:

Jeg har i alle år vært en paprikahater, helt til for 1,5 år siden. Da skjønte jeg at det er jo godt jo.
Jeg bruker det i salater, wok, ratatoille, grillet og ikke minst som godis på lørdagen med dipp til. Smaakens. Har jeg lite grønnsaker til middag og finner en paprika og for eksempel sopp og løk så freser jeg det litt i panna. Kjempegodt.
På ost kan jeg bruke paprika, men aller helst søtpaprikaen.
På pizza, niks, det klarer jeg ikke.

Jeg liker ikek den grønne. Besk.


#22

Lyppa sa for siden:

Jeg kan ikke fordra paprika på kjøppizza, men liker den på hjemmelaget pizza. Jeg liker best den røde, men kan godt bruke den gule i chili con carne. Den grønne er veldig god hvis man tilsetter den i Bali kyllinggryte.
Jeg bruker paprika i wok, og av og til på hvitost.


#23

Kula sa for siden:

Bruker den rå, kokt og stekt.

For ikke så lenge siden fikk jeg paprikasorbet som en del av en dessert. Litt skeptisk, men det var faktiskt utrolig godt.


#24

Maxine sa for siden:

Jeg er faktisk allergisk mot paprika, og det synes jeg er synd, for jeg synes det smaker godt!


#25

Kanina sa for siden:

Jeg bruker paprika:

i salat
i taco
i asiatiske wok-retter (bare såvidt stekt, så de er varme og litt søte men fortsatt sprø)
i lakse-form
på brødskiver med ost
på pizza

Og sikker mye mer.


#26

Fruktflua sa for siden:

Jeg elsker paprika (rød - den grønne er ikke moden og smaker deretter :fysj: ), og liker den i alle tilstander.
Men jeg tror jeg like paprika best rå som snacks. Det er noe med den herlige og "crispe" greia, og jeg elsker den rene og friske følelsen jeg får i munnen når jeg har spist paprika.


#27

Lizzie sa for siden:

Jeg er ikke veldig glad i paprika, men spiser det for å øke grønnsaksinntaket mitt. Aller helst har jeg den da i gryteretter eller lignende hvor den ikke gjør så mye ut av seg. Kan ikke huske sist jeg spiste paprika rå.


#28

Malama sa for siden:

Omtrent her er jeg, bortsett fra at Knerten liker paprika egentlig bare i rå utgave ser det ut til, på pizza blir det gjerne liggende igjen.... så på pizza legger jeg rett og slett bare papirka på halvparten, og spiser selv av den andre delen.


#29

Babe sa for siden:

Jeg bruker paprika til mye forskjellig:

  • Til sauser, som en basis sammen med andre grønnsaker.
  • Til biffstroganoff.
  • Som siderett
  • I kjøttdeigblandinger
  • Gratinert med fyll i
  • Sammen med dipp, og andre grønnsaker
  • Knaskepaprika i matboksen til ungene

En variant av kjøttdeigblanding jeg bruker er med rød, gul og grønn paprika - godt i den sammenhengen.


#30

Karamell sa for siden:

Grillet paprika er nydelig! Grilles helt svar og så må skinnet flåes av. Gjør som jeg gjør i denne sausen: Den er kjempegod til f.eks. svinekjøtt.
[color=black][/color]
Paprikasaus:

del 4-6 paprika i to og ta bort kjerner og hvite hinner. Legg de i langpanne eller ildfast form og stek de i ovnen med litt olivenolje over til skallet bobler og er helt svart! Da de så ut av ovnen og avkjøl de i en lukket plastpose.

Når du kan ta i de river du skallet av. Kjøttet moses i en foodprosesor eller med stavmikser sammen med litt olivenolje. Bland deretter i en liten skvett appelsinjuice. Krydre med salt, pepper og frisk basilikum!


#31

Storm sa for siden:

Jeg liker paprika (men ikke den på Grandis). Jeg spiser gjerne en hel, rå paprika, har det i salater, på pizza og med andre ovnsbakte grønnsaker.


#32

lillemy01 sa for siden:

jeg er jo ifra ungarn vi har kjempe mange forskjellige paprika alt fra cherry paprika til grønne kjempe lange til tørket malt, presset osv osv. Vi har paprika i en eller flere former i 90 % av rettene våre. Vi har alle sorter paprika men ikke de california paprikane man for kjøpt her.

En liten historie min eks var faktisk alergisk mot paprika i alle former og han kom fra landsbygda i ungarn tenk deg det det er skjegge i postkassa det. Og han kastet opp av det stakkars så når vi var hos min betsemor ut av høflighet spiste han jo alt men kastet det opp igjen ca en time senere.


#33

Trulte sa for siden:

Paprika i alle former :)
Nydelig.
Hvis den skal spises rå MÅ den være fersk og sprø. Ellers hives den her. (eller så gir jeg den til Tuppa som snacks som ikke er fullt så nøye som mora).


#34

Turban Smukk sa for siden:

Paprika i alle former her også. Gul brukes mye på grunn av fargen. :knegg: Skal den kokes (som f.eks i thaisuppe), må den kokes kort. Ellers er det kjempegodt som del av ovnsstekte grønnsaker-i-form og veldig godt sammen med kylling, synes jeg.


#35

Erica sa for siden:

Jeg liker paprika godt, bruker det i stekte og kokte retter, rått i salater, på brødskiva, mauler det - ja i det hele tatt.


#36

Syrin sa for siden:

Karamell: takk for oppskrift - skal prøve :)
Lillemy01: oi, stakkaren! måtte nesten rømme landet han da?


#37

Pamina sa for siden:

Paprika er godt rå og tilberedt.

Vi bruker mye grønn paprika i kinesisk mat og indisk - den tåler godt mye krydder og er kjempegod i den type retter.

Jeg vil ikke ha paprika på pizza og i gryteretter, men det er godt til noen typer texmex retter.

Rå synes jeg rød, oransje og gul er best.


#38

Hyacinth sa for siden:

Paprika er ok, ganske godt, men jeg elsker det på ingen måte.

Rå paprika er best naturell eller på ost. Evt som snacks med dip eller noe. Det er sjelden jeg har det i salater, men det gjør ikke noe om det er der.

Det er godt å steke den, gjerne sammen med løk.

Det aller beste er å grille den. Den er uuværlig i chili con carne, da i grillet og slafsete form :nam:, og grillet paprika er digg til nesten hva det skulle være.

Jeg skal definitivt prøve Karamell sin oppskrift. Den ser ut som noe jeg kan like.

Ungene mine elsker paprika. De skal spise hele paprika naturell. Men bare røde.


#39

veobra sa for siden:

Paprika er den grønnsaken vi bruker mest. Jeg liker den både rå og tilberedt. nam-nam.

Grillet paprika smaker vannvittig godt. Og har en helt annen smak enn den rå.

Rå paprika med litt salt.

Vi bruker mest rød, den har de alltid i butikken. Gul er veldig mild og god. Den grønne er best stekt.


#40

iben sa for siden:

Spiser nå paprika med dipp!! Nam:)


#41

Sitron sa for siden:

Jeg liker ikke paprika, egentlig. Men jeg bruker den i mat, men ikke på mat. Som i kjøttsaus, kjøttboller og annet der man gjemmer maten i sausen. Iben elsker nemlig paprika så hun pleier å få med seg en liten boks med paprika, fetaost og diverse andre grønnsaker som tomat, agurk, mais, gulrot, alt etter hva som er tilgjengelig.


#42

Bokormen sa for siden:

:lol:


#43

Ulvhedina sa for siden:

Jeg bruker paprika over en lav sko, men varierer litt alt etter hva jeg skal ha den til. I varmmat bruker jeg ofte rød/gul, i salat bruker jeg ofte grønn. Det har med smak å gjøre.

Mange er også allergiske mot den røde, men ikke den grønne. Fascinerende egentlig.


#44

Chablis sa for siden:

Paprika er kjempegodt. Brukes mye her i hjemmet.
Rød og gul er best.


#45

Ciela sa for siden:

Vi spiser paprika i alle former for mat og de fleste farger untatt grønn . Storesøster elsker paprika , og vi kjøpte ofte en hos tyrkern som ble spist på vei hjem fra sfo når hun var mindre .


#46

Majsa sa for siden:

:knegg: Det gjør lillesøster også. Og elsker det, men helst alene, ja. På 17. mai spiste hun minst like mye "Afrika" som pølser, og hun satte ny pølserekord den dagen.

Til det du spurte om: jeg liker paprika både rå og stekt, men den bør være i store biter, og ikke for godt stekt. Sånne vasne, små biter på Grandis er bare ekkelt, men litt kraftige strimler i f.eks. pai er snadder. Den bør helst være rød for min del, mens storesøster bare vil ha gul, bare rå og bare alene. Tidligere nevnte lillesøster foretrekker rød, så vidt jeg vet.


#47

Malama sa for siden:

Blakki har guttungen døpt det i helga. Rød, forinnsvis den søte.


#48

Susse sa for siden:

Elsker paprika !

Rød og gul brukes til pålegg, i salater, bakt og stekt.
Grønn duger i wok og i rattatouille.


#49

Hannah sa for siden:

Eneste stedet jeg ikke liker paprika, er i supper/gryter av typen lapskaus, kjøttsuppe, betasuppe el.l.


#50

Frost sa for siden:

Jeg liker paprika. Paprika i den flamberte peppersausen er nydelig!
Men jeg har funnet ut at jeg er allergisk. Så når jeg er i selskap så forklarer jeg det, når jeg beskjemmet pirker bort paprikaen av maten.


#51

Morella sa for siden:

Jeg liker overhode ikke rå paprika, konsistensen er helt pyton. Men jeg liker smaken av den der den har vært. Synes det er kjempe godt med paprikakrydder.


#52

mkj sa for siden:

word!

Jeg spiser den ikke som pålegg, men OK i salat. Kan ha det på pizza i mellom, men mannen MÅ ha løk, jeg MÅ ha ananas, så da gidder vi ofte ikke bruke paprika. Synd for det er egentlig godt.

Ellers bruker vi det en del i type gryteretter med kylling. Kylling, paprika, løk, hvitløk, sukkererter osv i en tynn tomatsaus med litt chili i. Serveres med ris. Eller i en wok er det et must med paprika. (men altså helst ikke grønn)


#53

Mrs. Longbottom sa for siden:

Nei, det er bare at grønn må brukes helt annerledes enn rød og gul. Finhakket i kjøttretter er det helt yummi, og jeg har flere gode pastaoppskrifter der det er smaskens med grønn paprika, feks pasta med kokos og jalapeno. mmm. Rå grønn paprika er ikke godt.


#54

Dixie Diner sa for siden:

Du sier noe der, svigerfar steker ofte paprika sammen i flere farger og da er grønn med, og den er ikke så hårreisende i stekt tilstand. Det får vel frem en søtere smak. :)


#55

Dixie Diner sa for siden:

Vent litt, pasta med kokos og jalapeno? OPPSKRIFT TAKK!


#56

Mrs. Longbottom sa for siden:

ca 4 kyllingfileter
en rød og en grønn paprika (eller mer, jeg liker mye grønnsaker, og pøser på)
et glass jalapeno
2 bokser ekstra tykk kokosmelk
1 mozzarella

pasta, gjerne farfalle eller penne

kyllingfilet i biter stekes til de får fin stekeskorpe. Ha over noen spiseskjeer med lake fra jalapenjoglasset og la det surre i det i et minutt, ha på pepper. Ha så i så mye jalapeno du er komfortabel med, jeg bruker å smake på en først, for de varierer veldig i styrke fra glass til glass. Jeg bruker å dele de i to eller tre bare, å få litt store biter, men du kan finhakke også, og få smaken mer fordelt. Hell så over kokosmelken og ha i snittet paprika. La det surre til paprikaen har blitt litt mør, men fortsatt har litt krønsj, riv opp mozzarella og smelt ned i sausen. Server med pasta og nykvernet pepper over. Yummi!


#57

veobra sa for siden:

JA! Det må vi få, men jeg klarer ikke helt å få det til å høres bra ut med pasta til. :undre:


#58

Mrs. Longbottom sa for siden:

Det er rett og slett helt fantastisk godt, en mystisk kombo som gjør seg helt fantastisk godt.


#59

Dixie Diner sa for siden:

Takk! Høres fantastisk ut, jeg elsker alt du har listet opp her, og sammen må det jo være bombesikkert. :hyper:
Men hvilket merke kokosmelk bruker du? Regner i hvert fall med at det ikke er fettredusert for den er vel tynnere enn helfet? Jeg bruker jo aldri lettprodukter så sånn sett er det jo bare fint med den helfete.


#60

United sa for siden:

Grønn gjør seg best i gresk salat, ellers syns jeg paprika passer til mye, i alle former.


#61

Noba sa for siden:

Jeg kan godt spise paprika, men det er ikke min favorittgrønnsak. Liker den best rå på gulost om jeg skal spise den, men prøver å unngå stekt paprika for det blir jeg så dårlig i magen av.


#62

Mrs. Longbottom sa for siden:

Nei, noe lett-crap kan du ikke bruke;) Vi pleier å bruke en fra Santa Maria som heter extra creamy coconut milk. Den fins i store og små bokser, så om du får tak i den store bruker du bare en boks :-)


#63

veobra sa for siden:

Den må jeg prøve. Men det høres underlig ut med kokosmelk og Mozarella i samme rett.


#64

Hilda sa for siden:

Allergisk mot paprika, og alt som er i slekt med den, som chiili foreks.
Ikke liker jeg smaken på den heller.


#65

Hilda sa for siden:

Hvordan reaksjon får du om du spiser det?
:nyskjerrig:

Har aldri møtt noen andre en søster som er allergisk mot det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.