Min påstand: Paprika er ingen enkel grønsak. Det er til og med folk som er allergiske, men det var ikkje mitt poeng. Eg har inntrykk av at folk enten elskar eller ikkje elskar paprika, ELLER at dei berre brukar paprika til bestemte ting.
Korleis bruker du paprika?
Eg syns paprika er nydelig rå på kvitost, og grilla til tapas, med olje. Eg brukar den faktisk ikkje til andre ting.
Eg plukkar den raskt ut av salatar og på pizza. Der er den berre ekkel.
Jeg elsker paprika i stort sett alle former. En av mine favoritter, både tilberedt og rå.
Jeg elsker å steke paprika i strimler, til den er helt myk og litt sort i kantene. Det lærte jeg av min italienske svigerfar, han er oppvokst med den sideretten. Serverer det altså som siderett, eller som koserett med brød til. Nam! Det er en av de få rettene jeg må steke i olje faktisk (jeg steker jo ellers bare i smør), for det blir bedre i olje, og man dypper brød i oljen etterpå.
Jeg lager også mye fylt, gratinert paprika. Da skjærer jeg en paprika i to, fyller den med god kjøttblanding og legger ost oppå, og gratinerer den. Serveres med salat og evt. ris/brød.
Paprika gratinert med fetaost er også vanvittig godt, det må jeg lage igjen snart! Da skjærer du en paprika i to på langs, dynker dem godt i olje fra fetaostglass (jeg bruker den med chili) eller vanlig olivenolje, legger den på stekeplate og fyller den med masse smuldret fetaost, gratinerer en stund og serverer.
På pizza er det også godt, jeg bare digger paprika i alle former!
Jeg bruker ikke paprika. :niks: Jeg liker det ikke, med mindre det er på potetgull.
På pizza plukker jeg den av og gir til Knotten som liker det. :gal:
Paprika er kjempegodt, nesten på alt. I ratatouille, i tomatsaus og til det du nevner. På pizza også, men ikke i alle salater. Sammen med reker og fetaost er det supergodt.
Siden jeg verken liker agurk eller tomat i noen særlig grad (noen ganger er tomat så ille at jeg brekker meg), så er paprika redningen. Jeg bruker paprika i salater, gryteretter og på pizza, men ikke så ofte på pålegg, for jeg er ikke så glad i kombinasjonen pålegg/grønnsaker.
Jeg kjenner ikke forskjell på de ulike smakene. Paprika er best rå, synes jeg, og kan godt brukes i salater. Jeg bruker den også i chili con carne, men da tilsetter jeg den helt til slutt, så den ikke rekker å bli seig og ekkel. :skremt: Paprika på pizza er greit nok - jeg bruker det ikke i egen produksjon, men spiser det uten å mukke hvis jeg får det servert (i motsetning til ananas, som jeg peller av og spiser separat).
Generelt brukes det lite paprika hjemme hos oss. Det er en grønnsak som hevder seg høyt på "gjenfunnet muggen nederst i skuffen"-statistikken vår. (Enda godt at den oftest er innpakket i plast. :lettet: )
Paprika er godt til så mangt. Synes den er best i rå tilstand - som i salat eller brødskive. På grillen er den også veldig god.
Den røde søtpaprikaen er best - mye bedre enn vanlig paprika!
Grønn paprika smaker grønt, så den er jeg ikke så glad i. Gul og oransj er godt.
Jeg liker paprika og kjenner godt forskjell på de forskjellige smakene, bruker grønn paprika til andre ting enn søt,lang, rød paprika.
Bruker paprika mye på samme måte som Iset, steker til de er myke som siderett. Når paprika brukes i supper/chili/wok så settes den til på slutten sånn at den fortsatt er litt crispy.
Jeg bruker rå paprika på ost, og da må den være rød eller gul, men ellers foretrekker jeg den stekt. Bruker den gjerne i wok eller raske gryteretter (som stekte bite av kylling, løk og paprika med fløte-soyasaus-saus).
Den bør være rød og er best når den er stekt. På pizza bruker jeg det ikke når jeg lager den selv, kan også være god most i supper eller sauser. Rå paprika i salat går greit, men klarer meg fint uten, helt ok oppå smøreosten, men foretrekker andre grønnsaker.
Jeg har i alle år vært en paprikahater, helt til for 1,5 år siden. Da skjønte jeg at det er jo godt jo.
Jeg bruker det i salater, wok, ratatoille, grillet og ikke minst som godis på lørdagen med dipp til. Smaakens. Har jeg lite grønnsaker til middag og finner en paprika og for eksempel sopp og løk så freser jeg det litt i panna. Kjempegodt.
På ost kan jeg bruke paprika, men aller helst søtpaprikaen.
På pizza, niks, det klarer jeg ikke.
Jeg kan ikke fordra paprika på kjøppizza, men liker den på hjemmelaget pizza. Jeg liker best den røde, men kan godt bruke den gule i chili con carne. Den grønne er veldig god hvis man tilsetter den i Bali kyllinggryte.
Jeg bruker paprika i wok, og av og til på hvitost.
Jeg elsker paprika (rød - den grønne er ikke moden og smaker deretter :fysj: ), og liker den i alle tilstander.
Men jeg tror jeg like paprika best rå som snacks. Det er noe med den herlige og "crispe" greia, og jeg elsker den rene og friske følelsen jeg får i munnen når jeg har spist paprika.
Jeg er ikke veldig glad i paprika, men spiser det for å øke grønnsaksinntaket mitt. Aller helst har jeg den da i gryteretter eller lignende hvor den ikke gjør så mye ut av seg. Kan ikke huske sist jeg spiste paprika rå.
Omtrent her er jeg, bortsett fra at Knerten liker paprika egentlig bare i rå utgave ser det ut til, på pizza blir det gjerne liggende igjen.... så på pizza legger jeg rett og slett bare papirka på halvparten, og spiser selv av den andre delen.
Grillet paprika er nydelig! Grilles helt svar og så må skinnet flåes av. Gjør som jeg gjør i denne sausen: Den er kjempegod til f.eks. svinekjøtt. [color=black][/color] Paprikasaus:
del 4-6 paprika i to og ta bort kjerner og hvite hinner. Legg de i langpanne eller ildfast form og stek de i ovnen med litt olivenolje over til skallet bobler og er helt svart! Da de så ut av ovnen og avkjøl de i en lukket plastpose.
Når du kan ta i de river du skallet av. Kjøttet moses i en foodprosesor eller med stavmikser sammen med litt olivenolje. Bland deretter i en liten skvett appelsinjuice. Krydre med salt, pepper og frisk basilikum!
jeg er jo ifra ungarn vi har kjempe mange forskjellige paprika alt fra cherry paprika til grønne kjempe lange til tørket malt, presset osv osv. Vi har paprika i en eller flere former i 90 % av rettene våre. Vi har alle sorter paprika men ikke de california paprikane man for kjøpt her.
En liten historie min eks var faktisk alergisk mot paprika i alle former og han kom fra landsbygda i ungarn tenk deg det det er skjegge i postkassa det. Og han kastet opp av det stakkars så når vi var hos min betsemor ut av høflighet spiste han jo alt men kastet det opp igjen ca en time senere.
Paprika i alle former :)
Nydelig.
Hvis den skal spises rå MÅ den være fersk og sprø. Ellers hives den her. (eller så gir jeg den til Tuppa som snacks som ikke er fullt så nøye som mora).
Paprika i alle former her også. Gul brukes mye på grunn av fargen. :knegg: Skal den kokes (som f.eks i thaisuppe), må den kokes kort. Ellers er det kjempegodt som del av ovnsstekte grønnsaker-i-form og veldig godt sammen med kylling, synes jeg.
Paprika er ok, ganske godt, men jeg elsker det på ingen måte.
Rå paprika er best naturell eller på ost. Evt som snacks med dip eller noe. Det er sjelden jeg har det i salater, men det gjør ikke noe om det er der.
Det er godt å steke den, gjerne sammen med løk.
Det aller beste er å grille den. Den er uuværlig i chili con carne, da i grillet og slafsete form :nam:, og grillet paprika er digg til nesten hva det skulle være.
Jeg skal definitivt prøve Karamell sin oppskrift. Den ser ut som noe jeg kan like.
Ungene mine elsker paprika. De skal spise hele paprika naturell. Men bare røde.
Jeg liker ikke paprika, egentlig. Men jeg bruker den i mat, men ikke på mat. Som i kjøttsaus, kjøttboller og annet der man gjemmer maten i sausen. Iben elsker nemlig paprika så hun pleier å få med seg en liten boks med paprika, fetaost og diverse andre grønnsaker som tomat, agurk, mais, gulrot, alt etter hva som er tilgjengelig.
Jeg bruker paprika over en lav sko, men varierer litt alt etter hva jeg skal ha den til. I varmmat bruker jeg ofte rød/gul, i salat bruker jeg ofte grønn. Det har med smak å gjøre.
Mange er også allergiske mot den røde, men ikke den grønne. Fascinerende egentlig.
Vi spiser paprika i alle former for mat og de fleste farger untatt grønn . Storesøster elsker paprika , og vi kjøpte ofte en hos tyrkern som ble spist på vei hjem fra sfo når hun var mindre .
:knegg: Det gjør lillesøster også. Og elsker det, men helst alene, ja. På 17. mai spiste hun minst like mye "Afrika" som pølser, og hun satte ny pølserekord den dagen.
Til det du spurte om: jeg liker paprika både rå og stekt, men den bør være i store biter, og ikke for godt stekt. Sånne vasne, små biter på Grandis er bare ekkelt, men litt kraftige strimler i f.eks. pai er snadder. Den bør helst være rød for min del, mens storesøster bare vil ha gul, bare rå og bare alene. Tidligere nevnte lillesøster foretrekker rød, så vidt jeg vet.
Jeg liker paprika. Paprika i den flamberte peppersausen er nydelig!
Men jeg har funnet ut at jeg er allergisk. Så når jeg er i selskap så forklarer jeg det, når jeg beskjemmet pirker bort paprikaen av maten.
Jeg liker overhode ikke rå paprika, konsistensen er helt pyton. Men jeg liker smaken av den der den har vært. Synes det er kjempe godt med paprikakrydder.
Jeg spiser den ikke som pålegg, men OK i salat. Kan ha det på pizza i mellom, men mannen MÅ ha løk, jeg MÅ ha ananas, så da gidder vi ofte ikke bruke paprika. Synd for det er egentlig godt.
Ellers bruker vi det en del i type gryteretter med kylling. Kylling, paprika, løk, hvitløk, sukkererter osv i en tynn tomatsaus med litt chili i. Serveres med ris. Eller i en wok er det et must med paprika. (men altså helst ikke grønn)
Nei, det er bare at grønn må brukes helt annerledes enn rød og gul. Finhakket i kjøttretter er det helt yummi, og jeg har flere gode pastaoppskrifter der det er smaskens med grønn paprika, feks pasta med kokos og jalapeno. mmm. Rå grønn paprika er ikke godt.
Du sier noe der, svigerfar steker ofte paprika sammen i flere farger og da er grønn med, og den er ikke så hårreisende i stekt tilstand. Det får vel frem en søtere smak. :)
ca 4 kyllingfileter
en rød og en grønn paprika (eller mer, jeg liker mye grønnsaker, og pøser på)
et glass jalapeno
2 bokser ekstra tykk kokosmelk
1 mozzarella
pasta, gjerne farfalle eller penne
kyllingfilet i biter stekes til de får fin stekeskorpe. Ha over noen spiseskjeer med lake fra jalapenjoglasset og la det surre i det i et minutt, ha på pepper. Ha så i så mye jalapeno du er komfortabel med, jeg bruker å smake på en først, for de varierer veldig i styrke fra glass til glass. Jeg bruker å dele de i to eller tre bare, å få litt store biter, men du kan finhakke også, og få smaken mer fordelt. Hell så over kokosmelken og ha i snittet paprika. La det surre til paprikaen har blitt litt mør, men fortsatt har litt krønsj, riv opp mozzarella og smelt ned i sausen. Server med pasta og nykvernet pepper over. Yummi!
Takk! Høres fantastisk ut, jeg elsker alt du har listet opp her, og sammen må det jo være bombesikkert. :hyper:
Men hvilket merke kokosmelk bruker du? Regner i hvert fall med at det ikke er fettredusert for den er vel tynnere enn helfet? Jeg bruker jo aldri lettprodukter så sånn sett er det jo bare fint med den helfete.
Jeg kan godt spise paprika, men det er ikke min favorittgrønnsak. Liker den best rå på gulost om jeg skal spise den, men prøver å unngå stekt paprika for det blir jeg så dårlig i magen av.
Nei, noe lett-crap kan du ikke bruke;) Vi pleier å bruke en fra Santa Maria som heter extra creamy coconut milk. Den fins i store og små bokser, så om du får tak i den store bruker du bare en boks :-)