I morgen får vi to vennepar på besøk. Vi vil veldig gjerne laget noe kjempe godt, selvsagt, og trenger litt forslag.
Vi har en tendens til å lage signatur-rettene våre (kremt mine) kanskje litt for ofte :flau:
Noen som har forslag til hva vi kan lage? Om det er kjøtt eller fisk,
det spiller ingen rolle, men har jo lyst å imponere da.
Gjerne noe som er enkelt, men avsindig godt!
Parmesankylling syns jeg er fantastisk. Saftig, godt og innmari lett å lage. TIlbehøret kan varieres.
Parmesankylling
(2 porsjoner, lett å utvide)
2 kyllingfileter
1/3 kopp revet parmesanost (ca 1 dl)
1 ts oregano
1 ts paprikapulver
1/2 ss smør
1 ss olivenolje
salt og pepper
smelt smøret og bland med oljen.
bland krydderne og parmesanosten.
Dypp kyllingfiletene i oljeblandingen, og vend dem i ost/krydderblandingen.
Stek dem i oven på 175 i 30 minutter
Server med hjemmelaget potetstappe (kok poteter og/eller gulrøtter/blomkål/broccoli, hvitløksfedd i god buljong, hell av vannet, mos potetene, ta i en dæsj smør, spe med melk til ønsket konsistens. Smak til med salt pepper og evt. parmesanost.
Tomatsalat
Finhakk tomater, agurk, hvitløk og evt. ruccola. Smak til med salt, pepper, olivenolje og eddik.
Jeg deler litt av det jeg har servert gjester i det siste.
Først ut en rett Madam Mim lagde til meg i sommer, og som jeg har tilpasset bittelitt og brukt masse. Den er knallgod.
2 pk. Frossen laksefilet (kan med fordel halvtines og deles i mindre biter) eller 2 pk. Fiskemix
1 stor Brokkoli – bare toppene
5-6 gulrøtter i terninger
1 rød paprika i små biter
1 purre – hakkes
1 fedd hakket hvitløk
Alt legges i ildfast form.
Saus:
0,5 dl. Fiskebuljong
1 beger lettrømme
1 boks med fløte
Salt
Pepper
Noen kvister frisk hakket dill
1 ts. Sennepspulver
1 dæsj hvitvin
Sausen røres kald sammen og helles over laks og grønnsaker (krydder og vin kan selvsagt varieres og droppes)
1 beger små mozarella fordeles over til slutt (eller ha revet gulost over)
Stekes i 40 min. 200 grader. (Og da har man god tid til å dekke bordet mens den steker ;))
Serveres med ris og godt brød. Eventuelt grønn salat.
2. Festmåltid med helstekt indrefilet med fløtegratinerte poteter og soppstuing (begge deler etter inspirasjon fra forumet)
Kjøtt:
ca. 1,5 kg indrefilet av okse
Gnis inn med salt og pepper og stekes på 150 grader til kjernetemperaturen er 58-62 grader.
Bør hvile minimum et kvarter før servering.
Fløtegratinerte poteter:
ca. 20 poteter i tynne skiver
2 fedd hakket hvitløk
ca. 1 - 1,5 boks matfløte
Salt
Pepper
Bittelitt dill
Ha potetene i en ildfast form og hell over en blanding av fløte, hvitløk og krydder. Pass på at det er nok salt. Blandingen bør ikke dekke potetene fullstendig, men nesten.
Stekes på 200 C i en time.
Soppstuing:
Bruk fersk sopp av et eller flere slag. Vet ikke helt mengde, men en full panne er bra.
1 løk
1-2 fedd hvitløk
Salt
Pepper
Vask og del soppen i biter. Hakk løk og hvitløk. Stekes med litt olivenolje og litt smør til soppen er blitt lett gyllen og løken blank. Hell over ca. et halvt beger matfløte og smak til med salt og pepper, la det stå å syde/småkoke i pannen til resten av maten er klar.
Serveres med smørdampede grønnsaker eller en grønn salat.
Tacolodd - veldig enkelt og veldig NAM:
1.5 - 2 beger Creme Fraiche
1 kg. karbonadedeig
2-3 paprika i forskjellige farger
1 løk
2 fedd hvitløk
4 ss. tomatpure
1 ts. chilipulver
1 ss. chilisaus
salt
pepper
Basillikum
ca.1 dl vann
Revet ost
Karbonadedeigen stekes sammen med løk og hvitløk. Ha i tomatpure, chili og krydder, bland godt og ha i vannet til slutt. La vannet koke inn.
Paprikaen deles i strimler.
Ha Creme Fraichen i bunnen av en ildfast form og hell kjøttblandingen over. Legg over paprikastrimlene og gratiner med ost. Stekes på 225 C til osten er ferdig gratinert.
Serveres med Nachos og en blandet salat. Gjerne salsa som tilbehør.
Her var det masse gode forslag!! Jeg har et veldig godt forslag på pm også,
jeg venter til i kveld med å ta en avgjørelse, sambo må få litt og si han også, for en gangs skyld :knegg:
Veldig enkel forrett/ starter: Salinakjeks smøres med et lag rømme, legg så en ss rogn på hver kjeks, blir kulest hvis du har både svart og orange rogn.
Annen forrett: Smørstekt loff med skagensalat. Skagensalat lager du på forhånd og setter i kjøleskapet: 1 pk creme fraishe blandes med 1 pk krepsehaler, en liten boks rogn, en halv finhakket rødløk, saft av en halv sitron, maldonsalt, kvernepepper og en god neve fersk, hakket dill. Loffen (f.eks spiralloff) skjærer du av skorpene på og steker på begge sider i en god klatt meireismør til skivene blir litt gyldne. Legg opp på tallerkener en skive med toppet skagenrøre og eventuelt en liten grønn salat av ekeblader, skrellet og uthulet agurk og avocado til.
Hovedrett: Hva med Madam Mims kyllingbryst med hjemmelaget potet/sellerimos og portvinssaus? Den er kjempegod. Eller søk på confit de canard her på forumet, det er også kjempelett og kan ikke gå feil, kanskje med unntak av å få tak i confit de canard i Bergen!
Ost: Deilig med ost mellom hovedrett og dessert. Server bare en ost, jeg vil anbefale Mont d'Or som jeg mener er verdens beste ost. Denne får man kun kjøpt i sesongen som begynner ca november hvert år. Server med litt loff eller eventuelt salinakjeks, og gjerne litt tørket aprikos, nøtter og/eller honning.
Dessert: Panna cotta med varme bær. Lages i dag for å minimerer stress i morgen. Denne oppskriften er nok til 4 store eller 6 ganske små panna cottas.: 5 dl fløte, 100 g sukker, en Tørrsleff vanlijestang og 2,5 gelatinblader. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 min. Varm 1 dl fløte sammen med 100 g sukker og vanlijestangen som du deler i to på langs og skraper ut frøene av (frøene skal med altså!), la det koke opp og syde 2 minutt mens sukkeret løses helt opp. Ta pannen av platen og rør ut gelatinplatene som du har skvist ut vannet fra. Rør i resten av fløten og fisk tilslutt opp resten av vanlijestangen. Hell i porsjonsformer og sett i kjøleskapet. Serveres enten hvelvet oppå et fat med bær varmet i sukkerlake (1dl sukker og 1 dl vann), eller rett fra porselensformer. Det kan være litt vankelig å hvelve panna cottaene ut av f.eks en silikonform uten å ødelegge dem litt, men samtidig er det finest å gjøre det slik syns jeg.
Vel, kvelden ble ikke heeelt som forventet. Venneparet vårt måtta avlyse, for hun våknet full i feber etter å ha hvilt seg litt på ettermiddagen, og jeg var ikke helt i kjempe strøk jeg heller, så vi kjørte en skikkelig safe en som vi er veldig glade i.
Men neste gang, så blir det nok en rett fra denne siden :D
Jeg blir inspirert av deg (igjen) Daffy, så jeg skal lage denne menyen din på lørdag til meg og tre venninner. Jeg quoter hovedrettkapittelet ditt, for jeg lurer på hvordan jeg finner oppskrift på de to forslagene du kommer med? Jeg har prøvd å søke på cinfit de canard, portvinssaus og sellerimos.
Kyllingfilet surret i bacon med finhakket hvitløk,løk og basilikum.
Chamingiongstuing-kutt champingiong i biter,sammen med løk og fres i pannen. Hell over en pk. matfløte og fyll på med sukkerkulør,salt og pepper. La det koke inn.
Råstek mandelpotere på et brett smurt med olje og strødd med salt.
serves med evt. litt brokkoli.
Veldig enkelt å servere ved besøk,siden det kan lages klart på forhånd, og man får ryddet kjøkkenet mens maten står i ovnen.
(Så ser jeg at besøket har funnet sted. Ja ,ja da kan du prøve denne en annen gang.)