Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

internett eller Internett

#1

Pelikan sa for siden:

Skriver du Internett med stor eller liten i? (tenker ikke i begynnelsen av en setning åffkårs) Hva er rett?


#2

Skilpadda sa for siden:

Jeg skriver det med stor I, men jeg tror det er litt gammeldags.


#3

shute sa for siden:

Jeg skriver det som oftest med liten forbokstav og i bunden form, siden jeg er enig med Skilpadda i at det egentlig skal være Internett (men synes det ser snodig ut).


#4

Divine sa for siden:

Jeg liker ikke unødvendige store bokstaver, så jeg ville ha foretrukket internett, men så lenge bokmålsordboka sier nei, så bør jeg vel ikke.


#5

Luftslottet sa for siden:

I gamle dager (90-tallet) var tommelfingerregelen at man skrev internett og Internet, men hvor jeg har det fra, vet jeg ikke. Tanken er da at Internet er et egennavn. Jeg følger denne, og skriver internett.


#6

Skilpadda sa for siden:

Jeg mener å ha hørt at "et internett" er betegnelse på et nettverk som består av flere nettverk som er koblet sammen; det spesifikke verdensomspennende nettet vi vanligvis tenker på, må da enten refereres til som et egennavn (Internett, eller Internet, om man vil bruke det engelske navnet) eller i det minste i bestemt form (internettet). Det er muligens derfor jeg synes det høres rart ut å si "jeg fant det på internett" - det blir som å si "jeg fant det på torg" i stedet for "på torget".


#7

Pelikan sa for siden:

Er ikke lett dette.....:confused:


#8

Maverick sa for siden:

Jeg skriver Internettet om min Venn i Nøden.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.