Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kuttelista

#1

Heilo sa for siden:

Hva mener du regjeringen bør kutte i for å få ned utgiftsida i statsbudsjettet?


#2

Ru sa for siden:

Behovsprøve barnetrygd, f.eks.
Fjerne kontantstøtten (eller i det aller minste behovsprøve den).

Jeg kommer ikke på mer, jeg er på jobb og skal egentlig tenke på noe helt annet. :humre:


#3

Gaia sa for siden:

Det spørsmålet blir alt for generelt. Før man kan fremme realistiske kuttforslag er man faktisk nødt til å ha en oversikt over absolutt alle de offentlige utgiftene. Dessuten vil kuttforslagene også i mange tilfeller ha økonomiske konsekvenser som strekker seg ut over det å spare inn penger i statskassen.

Jeg kan for eksempel si at jeg syns man burde bruke mindre penger på forsvaret. Men det vil få konsekvenser blant annet for de ansatte i forsvaret. Jeg kan hevde at man burde behovsprøve barnetrygden, men det vil kunne føre til økte kostnader i form av økt byråkrati.


#4

Ru sa for siden:

Jeg kom på noe lurt:
Man kan kutte statstøtte til alskens partier og organisasjoner og trossamfunn som driver med tullball.
:glup ide:


#5

Wix sa for siden:

Jeg syns ikke det er noen vits i å behovsprøve barnetrygd. Vi bruker ulik skatt og moms (på forbruk) til å regulere forskjeller mellom rik og mindre rik her i landet.

Barnetrygd er liksom ikke laget til det formålet. Et rikt barn og et mindre rikt barn kan i teorien leve på den samme summen, og barnetrygden er ment å dekke dette.

Vi kan jo ikke ha behovsprøvde melkepriser, busspriser, bilpriser og boligpriser heller.

Men jeg vil gjerne fjerne kontantstøtten.


#6

Irma sa for siden:

  • bort vekk med kontantstøtten
  • øke avgifter på bensin, alkohol, tobakk og sukker (det er vel strengt tatt ikke å kutte, men jeg vil si at det er å bortprioritere)

Det var det jeg kom på sånn kjapt. Skal tenke mer på saken.


#7

Irma sa for siden:

Jeg har forresten veldig sansen for barnetrygden slik den er, og synes den er et viktig symbol på holdningene til barn i velferdssamfunnet som jeg har lært meg å bli glad i.


#8

allium sa for siden:

Såvidt jeg har skjønt er barnetrygden ment å utjevne forskjellen mellom de som har barn og de som ikke har det. Ikke mellom fattig og rik. Behovsprøving vil uansett koste mer å administrere enn man sparer.

Få vekk kontantstøtten. Og barnehageprisen er veldig lav nå. Dessuten har jeg aldri forstått hvorfor staten skal bruke skatteklasse 2 til å sponse at et voksent arbeidsført menneske lar seg forsørge.


#9

Ru sa for siden:

Det er jeg helt enig i. :nemlig:
(At det ikke er til å forstå, altså.)


#10

Albertine sa for siden:

Kutt i kongelige apanasjer og privatiser den norske kirke. Så får de som er medlem betale.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Enig, kanskje litt bortsett fra bensinen, noen av oss bor litt utenfor kollektivtilbudet og jeg synes ikke vi skal bli "straffet" for at bil er nødvendig, men om de utbedrer kollektivtilbudet hadde det vært knall. Men så koster jo det også.


#12

Ole Brumm sa for siden:

  • fjerne kontantstøtten
  • øke toppskatten
  • redusere staben/stillinger på stortinget
  • redusere lønninger/etterbetalinger på stortingsrepresentantene (evt behovsprøvd...)
Mens jeg er helt uenig og vil si at forsvaret bør få mer penger all den tid politikerne pålegger forsvaret å delta på internasjonale operasjoner (f.eks i Afganistan) uten at de gir de mer penger til å trene opp personellet som skal ned dit, noe som kan gå utover sikkerheten. Veldig lurt, jeg blir alltid sjokkert når jeg hører hvor mye penger som går med i valgkamper ol, tenk om de kunne brukt de pengene til noe samfunnsnyttig.

#13

gajamor sa for siden:

Da må vi først fordele kirkene. For noen av dem er viktigere som kulturminner enn som brukskirker.


#14

Rug sa for siden:

Jeg er så glad for at jeg ikke sitter med den jobben!

Jeg driver et barne/-ungdomsarbeid som mottar kommunal støtte, men som helt klart hører til innenfor et trossamfunn (per nå den norske Kirke). Vi er tydelige på at trosopplæring er en del av arbeidet vårt.

Akkurat nå har vi, i vår passe store bygd, 35 tweens som møter fast. Det er en god andel av den aktuelle aldersgruppen. Flere av dem har en urolig bakgrunn og vil falle inn i en kategori av ungdommer som er i faresonen for å "skli ut" med livet sitt. Hvor mye sparer samfunnet på at vi driver forebyggende ved å gi dem et trygt miljø, tydelige voksenmodeller, rusfrie opplevelser, reiser, erfaringer som gir dem selvbevissthet og trygghet ved å stå på en scene og gi av seg selv, muligheter til å prøve ut egne evner osv?

Jeg er selvsagt farget i mitt syn, men jeg er overbevist om at det er vel investerte tusenlapper - om de så får med seg et gudsord på kjøpet.

Ah - jeg kan aldri være den som kommer med forslag til kutt, det er så vanskelig å se for seg hvor man kan spare mer på å kutte enn på å videreføre.


#15

Ru sa for siden:

Da får de pinadø trekke støtten til alle de andre trossamfunnen også. Alle, eller ingen. :nemlig:

Det koster mindre å ha monarki enn å legge om til republikk, så kongefamilien kan godt bestå for min del.


#16

Hondacrv sa for siden:

Så enig så enig. Før man bare skriker opp om å kutte til trossamfunn og kristne organisasjoner, burde man tenker litt på hva slags arbeid som drives der - i barnekoret vårt er det med en god del gutter som ligger i "faresonen", men som blir en del av et positivt miljø.
Og som alle vet, det koster veldig mye mindre å forebygge enn å prøve å reparere.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.