Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan få til gode potetbåter i ovnen?

#1

M&amp;S sa for siden:

Mine blir alltid brent/harde utenpå. Hvordan får jeg til disse gode og myke? :D


#2

kokosbolle sa for siden:

Pensler med litt olje og har på salt og pepper, i ovnen på 180 grader i omkring 30-40 minutter. Blir aldri brent/harde.


#3

Syrin sa for siden:

Det var da rart? Mine blir alltid gode. Dei er litt harde utanpå da, men mjuke inni. Eg lagar dei på to måtar:
a)
kuttar i båtar, legg dei i form og heller på olje, salt, pepper og eventuelt krydder. Rotar rundt med hendene slikt at dei blir heilt dekka av olje. Snur dei slik at potetskinnet ligg ned (stort sett). 200 grader i 40 minutt og gjerne litt, til dei er gylne og fine.

b)
Koker potetene (heile) i 20 minutt. Resten som a), men reduserer steiketida mykje sidan potetene allereie er nesten ferdige. 15 minutt kan vere nok, men dei må få fin skorpe.


#4

Dixie Diner sa for siden:

De få gangene jeg har brent potetene utenpå har jeg hatt for sterk varme og/eller glemt dem ut i ovnen. Jeg gjør som de andre over, heller olivenolje over dem og krydrer med masse godt og vender på alt så det blir dekket. Jeg har også gjort lykke med å helle over en halv flaske (tips fra Jamie Oliver) balsamico før steking. Nydelig!


#5

C3PO sa for siden:

Mine blir heller ikke harde, til tross for steking i nesten 1 time. Det jeg bruker er ande/gåsefett, som jeg har i terninger i fryseren. Det blir veldig godt.


#6

M&amp;S sa for siden:

Takk for tips! :) SKrudde ned varmen på ovnen, og da ble de bra. Virker som om ovnen vår er veldig kraftig varme på for jeg må ofte ha lavere enn anbefalt for å få ting bra.


#7

Palmen sa for siden:

Et godt tips for å fordele krydder og olje på potetbåter er å ha alt i en stor bærepose, og snurpe den sammen med litt luft i posen. Rist godt og olje og krydder vil fordele seg fint på alle båtene.


#8

Hyacinth sa for siden:

Det er også veldig godt å steke dem UTEN olje. Bedre, synes jeg faktisk. Da blir de veldig deilig sprø og oppblåste.

Ha gjerne også litt søtpotet i. De er fantastiske når man steker dem.

Fersk rosmarin er deilig oppå.


#9

Isolde sa for siden:

Jeg pensler de med olje og strør krydder på, eller vender de i olje og krydder/urter. Så setter jeg de på rist over en plate sånn at de ikke koker i oljen. Da blr de sprø på et tynt lag på utsiden og myk inni.


#10

Blåbær sa for siden:

Jeg deler og koker først i ca 5 min, deretter steiker jeg i ovnen i ca 20 min. :)


#11

Nelly Nickers sa for siden:

Drar fram gammel tråd...
Jeg er tom for olivenolje, men har solsikkeolje og rapsolje. Hvilken bør jeg velge?
Rapsoljen er kaldpresset og ganske sterk på smak. Den var IKKE god i 1-2-3-muffins... :o


#12

Niobe sa for siden:

Solsikkeolje funker fint.


#13

Nelly Nickers sa for siden:

Supert, takk! (ps, hva kan jeg egentlig bruke den vemmelige rapsoljen til? bare å hive?)


#14

mkj sa for siden:

Jeg synes det blir best når jeg pensler med olivenolje, å vende i olje blir rett og slett for mye synes jeg. Jeg bare salter med maldonsalt som jeg knuser litt i hånda først.


#15

-ea- sa for siden:

Dette trikset bruker jeg også, bortsett fra at jeg bruker en brødpose.


#16

Babe sa for siden:

Samme her - med brødpose, vet ikke helt hvorfor men bærepose høres litt ekkelt ut for meg. :fisefin:


#17

Polyanna sa for siden:

Jeg bruker en plastbolle med olje, salt og krydder som jeg rister potetene i.


#18

Obelix sa for siden:

Ja, slik gjør jeg det og.
Lar de gjerne ligge der en times tid også før jeg putter de i ovnen.


#19

DM sa for siden:

Jeg mener jeg har hørt/lest noe om at man ikke skal bruke dem til mat slik fordi de ikke er laget for oppbevaring av mat (all plast som er laget for kontakt med mat/væske som skal inntas er jo testet på alle bauger og kanter for giftstoffer, og at de ikke skal avgi stoffer i maten osv.).

Jeg leste også overraskende at man ikke skulle bruke tørkerull på mat heller. Jeg har tørket frukt endel i tørkerull.


#20

Interference sa for siden:

På pasta, i couscous, på salater, i suppe, i gryter men ikke i bakverk. Til bakverk må du bruke den nøytrale.
:bruker rapsolje til alt:


#21

Niobe sa for siden:

Jeg rører inn litt rapsolje i grøtene og middagene til minsten.


#22

kamp sa for siden:

En annen god variant er å blande potetbåtene med eggehvite og litt maismel :)


#23

Serena sa for siden:

Det høres spennende ut!

Jeg bruker bare litt olje som jeg vender potetene i på brettet, sammen med litt salt og pepper. Smaker nam!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.